Ngeculake Warta Mesir Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya Investments News tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Presiden Mesir mrentah upgrade wisata kanggo "nggambarake sejarah lan peradaban Mesir"

0a1a-325
0a1a-325
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Presiden Mesir, Abdel Fatah al-Sisi, mrentah upgrade wisata ing saindenging negara, kanthi cara sing nuduhake sejarah lan peradaban negara kasebut.

Iki kedadeyan nalika rapat Sisi karo Perdana Menteri Mostafa Madbouli lan Menteri Antiquities Khaled al-Anani, miturut juru bicara presiden Bassam Radi.

Sajrone rapat kasebut, Presiden Sisi ngrujuk rencana transfer mumia kerajaan saka Museum Mesir Tahrir menyang Museum Nasional Peradaban Mesir ing Kairo Ein as-Seirah, negesake pentinge kanggo nyorot acara kasebut kanthi cara sing cocog karo warisan kuno Mesir. .

Arkeolog Mesir sing misuwur Zahi Hawass sadurunge ngandhakake yen mumi bakal dipindhah menyang Museum Nasional Peradaban Mesir ing pawai sing hebat tanggal 15 Juni.

Para mumia kanggo raja Mesir kuno sing misuwur yaiku Amenhotep I, Thutmose I, Thutmose II, Thutmose II, Ramses I,, Ramses II, Ramses III, lan liya-liyane.

Anani mriksa update paling anyar babagan panemuan arkeologi anyar lan ngrembug babagan upaya kementeriane kanggo mulihake barang-barang kuno Mesir sing diselundupake ing luar negeri. Dheweke uga nuduhake pameran Mesir sing diatur ing negara liya kalebu pameran sementara "King Tut: Treasures of the Golden Firaun" ing Paris sing diresmekake ing wulan Mei kanggo nampilake harta karun saka Raja Firaun Tutankhamun.

Dheweke uga ngandhani presiden babagan pembaruan proyek sing dileksanakake kementerian kasebut kalebu nganyari Giza Plateau, Museum Nasional Peradaban Mesir, lan Istana Baron Empain ing Heliopolis Kairo.

Uga, menteri kasebut nyemak upaya upgrade sawetara museum ing saindenging negara kalebu Istana Mohamed Ali ing Shubra, Sinagog Eliyahu Hanavi ing Alexandria, lan museum ing Kafr al-Syekh lan Tanta.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov