24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Airlines Airport Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Breaking Maroko News Warta Breaking Qatar Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Qatar Airways mbuka gerbang kaping telu menyang Maroko

0a1a-328
0a1a-328
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Penerbangan pertama Qatar Airways saka Doha menyang Rabat mlebu dina Rebo ing Bandara Rabat – Salé, minangka tandha gerbang kaping telu maskapai kasebut menyang Maroko. Penerbangan Qatar Airways QR 1463, sing dioperasikake karo Boeing 787, disambut karo meriam banyu perayaan nalika tekan ibukutha Maroko.

Ana ing pesawat penerbangan perdana menyang Rabat yaiku Wakil Presiden Senior Qatar Airways Timur Tengah, Afrika lan Pakistan, Pak Ehab Amin.

VIP sing teka kanggo ngucapake penerbangan kasebut kalebu duta besar Negara Qatar, HE Bapak Abdulla Falah Al-Dosari; Menteri Plenipotentiary Negara Qatar ing Maroko, Pak Khaled Mohammed Al-Dosari; General Manager Otoritas Penerbangan Sipil Maroko; Pak Zakaria Belghazi; Manajer Umum Maroko Transportasi Udara, Pak Tarik Talibi; Wakil Walikota Rabat, Pak Khalid Moujaouir; lan Presiden Dewan Pariwisata Daerah ing Rabat, Pak Hassan Bargach.

Layanan kanggo Rabat bakal dilayani kaping telu saben minggu nganggo pesawat Boeing 787, kanthi 22 kursi ing Kelas Bisnis lan 232 kursi ing Kelas Ekonomi.

Kepala Eksekutif Grup Qatar Airways, Yang Mulia Akbar Al Baker, ujar: "Kita seneng ngluncurake layanan menyang Rabat, kutha pesisir sing apik lan pusat bisnis utama. Gerbang anyar menyang Maroko iki bakal ngiyatake kehadiran Qatar Airways sing kuat ing pasar Maroko, nalika nyedhiyakake penumpang sing lelungan saka Maroko nambah konektivitas menyang peta rute global sing wiyar luwih saka 160 tujuan. Rabat, ibukutha negara iki, uga dadi pusat komersial lan administratif utama, dadi tujuan utama para turis bisnis, saka wilayah kasebut lan internasional. ”

Ketua Pegawai Eksekutif Otoritas Bandara Maroko, Zouhair Mohammed El Aoufir, ujar: "Kita seneng nampi Qatar Airways minangka salah sawijining mitra penerbangan sing ngoperake penerbangan menyang bandara Rabat-Salé. Rute anyar iki terus nambah tawaran bandara, lan mesthi mbukak kesempatan luwih akeh kanggo Rabat, kutha lampu.

Rute anyar iki, saliyane karo rute Doha-Casablanca sing wis ana, nguatake ambisi kita kanggo nggawe penerbangan jarak jauh menyang bandara iki, uga nuduhake hubungan lan kerjasama sing kuat ing antarane rong negara kita. ”

Pengunjung Rabat bisa nikmati macem-macem kegiyatan, kalebu blanja tekstil, perhiasan lan kerajinan ing akeh souq tradisional ing Madinah Tua kutha. Turis uga bisa ngunjungi Taman Andalusia, sawijining oasis sing tenang ing endi para pengunjung bisa ngumbara lan ngrasakake pirang-pirang kembang lan semak tradisional Andalusia, kalebu wit jeruk, jeruk nipis lan gedhang.

Qatar Airways uga nglakokake penerbangan saben dinane menyang Casablanca kanthi Boeing 777. Kajaba iku, mitra perjanjian bisnis gabungan operator, Royal Air Maroc, nyedhiyakake limang penerbangan mingguan saka Casablanca menyang Doha. Layanan kanggo Rabat dioperasikake kaping telu saben minggu liwat Marrakech.

Jadwal Penerbangan:

29 Mei 2019 nganti 26 Oktober 2019 (Senin, Rebo, lan Jumuah)

Doha (DOH) menyang Marrakech (RAK) QR1463 mangkat jam 10:10, tekan 15:10

Marrakech (RAK) menyang Rabat (RBA) QR1463 mangkat jam 16:30, tekan jam 17:30

Rabat (RBA) menyang Doha (DOH) QR1463 mangkat jam 18:40, tekan 04:25 +1

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov