Airlines Airport Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Breaking Finlandia News tanggung jawab Pariwisata transportasi News Wire Plancongan

Finlandia gabung karo pemimpin Nordik kanggo nyuda emisi penerbangan

0a1a-11
0a1a-11
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Pamrentah mlebu Finlandia saiki ngenalake Program Pamrentahan sing nyakup target iklim sing ambisius lan tujuan kanggo Finlandia netral karbon ing taun 2035. Minangka bagean kanggo nyuda emisi sing gegandhengan karo transportasi, pangsa biofuel ing penerbangan ditargetake 30% liwat kewajiban campuran.

"Iki minangka target penting, saengga Finlandia bisa gabung karo pendahulu kanggo nyuda emisi penerbangan. Lalu lintas udhara diprediksi bakal dobel sajrone 15 taun sabanjure. Industri penerbangan duwe komitmen kanggo netralake karbon wiwit taun 2020, sanajan nyuda emisi karbon net nganti 50% ing taun 2050. Saiki, bahan bakar jet sing bisa dianyarake nawakake siji-sijine alternatif bahan bakar cair fosil kanggo tenaga pesawat ", ujar Ilkka Räsänen, Direktur, Publik Urusan ing Neste.

Target pamrentah Norwegia yaiku nambah pangsa bahan bakar terbarukan ing penerbangan dadi 30% ing taun 2030. Minangka langkah pertama, undang-undang dileksanakake ing musim semi iki sing nuntut pemasok bahan bakar penerbangan kanggo campuran paling ora 0.5% bahan bakar hayati menyang produke wiwit taun 2020.

Kajaba ing Swedia, laporan diterbitake ing wiwitan Maret wiwitan taun iki. Tujuane kanggo nyusun target ing perjanjian pamrentah kanggo nambah pangsa biofuel ing penerbangan. Laporan kasebut ngusulake kewajiban nyuda emisi gas omah kaca. Tingkat pangurangan yaiku 0.8% ing taun 2021, lan saya suwe saya mundhak dadi 27% ing taun 2030.

"Saka sudut pandang Finlandia, apik banget manawa negara-negara tetangga wis nganggep cara konkrit kanggo nyuda emisi penerbangan. Penting, kanggo miwiti diskusi kanthi cepet babagan target supaya bisa ngrambah, kanthi konkrit supaya kabeh pihak duwe wektu cekap kanggo nyiapake pangowahan, "ujare Räsänen.
Neste ngasilake Neste MY Renewable Jet Fuel ™ saka sampah lan residu, lan tujuane bisa nambah kapasitas produksi ing taun-taun sabanjure.

Program Pamrentah uga kalebu macem-macem cara liya kanggo nyuda emisi karbon dioksida. Neste wareg karo level ambisi uga macem-macem pilihan kanggo nyuda emisi. Targete yaiku pangurangan 50% emisi lalu lintas ing taun 2030. Bahan bakar terbarukan sing diproduksi berkelanjutan bakal duwe peran penting kanggo nggayuh target kasebut.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov