Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya Fiji Breaking News Hak-hak manungsa News wong tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Riset babagan eksploitasi seksual bocah sing dibutuhake banget ujare LSM

0a1a-28
0a1a-28
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Laporan Ringkesan Negara sing diluncurake dina iki dening ECPAT International ujar manawa riset luwih akeh dibutuhake kanggo eksploitasi seksual lan penyalahgunaan bocah-bocah ing Fiji.

Laporan kasebut, dikembangake kanthi kolaborasi karo Save the Children Fiji, ujar manawa negara iki wis ditemtokake minangka sumber, tujuan, lan negara transit kanggo perdagangan bocah internasional kanggo tujuan seksual - kasus-kasus anyar perdagangan luar negeri khusus nuduhake manawa ana kabutuhan kritis supaya luwih ngerti lan ngatasi masalah kasebut.

Iris Low-McKenzie, Chief Executive Officer for the Save the Children Fiji, nyathet kasus-kasus pungkasan sing disorot dening media eksploitasi seksual bocah, kalebu wong sing meksa bocah wadon umur 15 taun dadi budak seks, lan para penjual jus diduga adol bocah cilik kanggo jinis. Nanging, dheweke ujar manawa wis jelas yen ana masalah serius, meh ora bisa dingerteni amarga riset ing Fiji ora sithik.

"Kita duwe informasi anekdot yen perdagangan domestik minangka kasunyatan nalika bocah-bocah dadi luwih akeh kerja lan sinau," ujare Low-McKenzie. "Kita uga ngerti manawa ing Fiji, para korban cenderung lelungan ing antarane kutha kanggo nampung panjaluk kasebut. Nanging, yen ora ana riset anyar, angel banget kanggo ngerti skala lan ruang lingkup masalah iki - lan ngetrapake strategi kanggo mungkasi. ”

Perdagangan diperdagangkan wong liya

Laporan kasebut nuduhake manawa taun 2009 minangka wektu terakhir riset babagan eksploitasi seksual bocah-bocah ditindakake ing Fiji, liwat proyek Save the Children Fiji lan ILO. Data saka panliten iki ngandhakake manawa sawetara bocah sing dadi korban kejahatan iki bisa uga aktif ngeksploitasi seksual dhewe minangka strategi kaslametan, lan bocah-bocah lagi diangkut menyang lokasi sing dilecehke, ing wilayah wisata utawa ing festival. Uga diandharake manawa bocah-bocah ing Fiji dieksploitasi ing operasi individu lan terorganisir, asring ing klub lan brothel sing digunakake minangka motel utawa panti pijet.

Tambah risiko kanthi online

Laporan kasebut uga ngelingake ancaman sing bakal ana - amarga akses Internet saya tambah. Kanthi luwih saka separo populasi Fiji sing saiki online, bocah-bocah Fiji ngalami bebaya korban seks sing luwih gedhe.

"Sanajan ing kulawarga kulawarga sing tliti, bocah isih duwe risiko dieksploitasi kanthi online - amarga asring didhelikake kanthi pribadi lan panggunaan internet bocah-bocah," ujare Low-McKenzie. "Kaya ing pirang-pirang negara, ing Fiji, faktor utama yaiku kurang paham wong tuwa babagan risiko sing diadhepi anak-anak kanthi online. Sanajan ora ana riset sing kritis, sawetara laporan negesake manawa masalah kasebut wis teka ing kene lan wong tuwa kudu luwih ngerti kegiyatan anak-anake kanthi online. ”

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov