24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Breaking Kuba Warta Pamrentah News Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News

Rezim Trump ngeculake watesan perjalanan Kuba anyar, nglarang perjalanan pendidikan, budaya

0a1a-49
0a1a-49
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Pamrentah AS ngumumake watesan babagan lelungan menyang Kuba dening warga Amerika Serikat, kanthi efektif nglarang sebagian besar lelungan pendhidhikan lan rekreasi.

Departemen Keuangan ujar ing sawijining pernyataan yen AS ora bakal ngidini klompok lelungan pendhidhikan lan budaya sing dikenal kanthi jeneng "wong-wong liya" menyang pulau kasebut. Plancongan kasebut digunakake dening ewonan warga Amerika kanggo ngunjungi pulau kasebut.

Keuangan ujar manawa uga bakal nolak idin kanggo pesawat pribadi lan perusahaan lan kapal. Nanging, penerbangan maskapai komersial katon ora kena pengaruh lan lelungan kanggo klompok universitas, riset akademik, jurnalisme lan rapat profesional bakal terus diidini.

Pungkasan lelungan pendhidhikan klompok bisa uga nyebabake pariwisata Amerika ing pulau kasebut, sing diwiwiti sawise mantan Presiden Barack Obama pindhah kanggo ngatasi embargo setengah abad nglawan pamrentah Kuba ing 2014.

Sekretaris Keuangan Steven Mnuchin ujar manawa langkah-langkah kasebut minangka tanggepan tumrap apa sing diarani "peran ora stabil" Kuba ing Hemisfer Kulon, kalebu dhukungan kanggo pamrentah Presiden Nicolas Maduro ing Venezuela. Umume negara-negara Kulon ngakoni pimpinan oposisi Venezuelan Juan Guaido minangka presiden sah negara kasebut, dene negara-negara kalebu Kuba, Rusia, China lan Turki terus ndhukung Maduro.

"Kuba terus duwe peran ora stabil ing Hemisphere Kulon, nyedhiyakake pijakan komunis ing wilayah kasebut lan nyengkuyung mungsuh-mungsuh AS ing papan-papan kaya Venezuela lan Nicaragua kanthi menehi kahanan ora stabil, ngrusak aturan ukum, lan nahan proses demokratis," ujare Mnuchin. "Pamrentahan iki njupuk keputusan strategis kanggo mbatalake ngeculake sanksi lan larangan liyane kanggo rezim Kuba. Tindakan kasebut bakal mbantu supaya dolar AS ora ana ing tangan militer Kuba, layanan intelijen, lan keamanan. ”

Watesan anyar kasebut wis dipratinjau dening penasihat keamanan nasional John Bolton nalika pidato ing Miami ing April kanggo para veteran invasi Bay of Pigs sing gagal ing 1961, nanging rincian pangowahan kasebut durung diumumake nganti saiki. Keuangan ujar manawa sanksi kasebut bakal ditrapake dina iki sawise diterbitake ing Daftar Federal.

Sawise Presiden Donald Trump mlebu kantor ing Januari 2017 janji bakal mbalekake cair Obama karo Kuba, dheweke nglarang kunjungan individu lan, ing sawetara langkah, interaksi komersial winates karo negara kasebut.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov