Wolung wong sing mati, ewonan terdampar nalika badai salju gedhe nyerang Jepang

Waca kita | Rungokake kita | Watch kita |Acara| langganan|


Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu
Wolung wong sing mati, ewonan terdampar nalika badai salju gedhe nyerang Jepang

Sajrone salju sing paling parah, udakara 1,500 kendaraan terdampar ing Expressway Hokuriku ing Fukui Perfection

Print Friendly, PDF & Email

Badai musim salju sing kuat nyerang pesisir kulon Jepang tengah wiwit pungkasan minggu kepungkur nganti akhir minggu lan ngubur sawetara wilayah kanthi salju luwih saka 3 kaki.

Miturut pejabat pamrentah, paling ora ana wolung wong sing disalahake amarga badai kasebut, sing uga ngrusak plancongan kanthi ngeterake 1,500 kendaraan ing dalan gedhe.  

Salju sing paling abot tiba ing pesisir kulon kulon Jepang nglintasi prefektur Niigata lan Toyama. Wilayah iki ora asing karo salju sing deres, apamaneh ing pegunungan sing tekan daratan saka pesisir. Nanging, hawa adhem sing ora biasa obah ing wilayah kasebut ngidini salju gedhe tumiba ing permukaan segara lan ing wilayah sing biasane ora ngalami salju. 

Kedalaman salju ing kutha Toyama ngluwihi 3.3 kaki (1 meter) kaping pisanan ing 35 taun.

Malah salju sing luwih deres mudhun ing sisih lor ing Takada, ing kana jerone salju sing nggumunake 8.2 kaki (249 cm) dilaporake.

Kabeh salju sing deres iki nyebabake gangguan gedhe ing wilayah kasebut ing pungkasan minggu kepungkur lan nganti akhir minggu. Media lokal nglaporake wolung korban korban jiwa amarga badai, sawetara kalebu wong dikubur nalika nylametake salju. 

Sajrone salju sing paling parah, udakara 1,500 kendaraan terdampar ing Expressway Hokuriku ing Fukui Perfection. Dalan kasebut minangka dalan tol sing mili ing pesisir kulon Jepang tengah. Ing dina Senin esuk, wektu dinane, udakara 100 mobil isih padha macet. Iki kedadeyan sawise 1,000 kendaraan terdampar ing dalan gedhe ing Niigata sawise salju salju ing Desember.

Print Friendly, PDF & Email