Breaking Maldives News Warta Breaking Travel Warta Pamrentah India Breaking News News Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Turis saka Maladewa seneng lelungan menyang India

Pilih basa sampeyan
MLVIN
MLVIN
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Maladewa, India lan Sri Lanka minangka tangga teparo. Maladewa gumantung marang pariwisata minangka ekspor, nanging warga Maladewa uga seneng lelungan. Nalika India, dheweke dadi pasar paling cepet kanggo turis Maldivia kanthi kenaikan turis 86 persen sajrone setaun. Statistik sing diluncurake dening para turis Kementerian Pariwisata teka saka India mundhak nganti 86 persen saka Q2 2018 dadi Q1 ing taun 2019.

Kenaikan sing cetha ndadekake India nomer lima ing dhaptar paling akeh sing teka ing Maldives miturut negara. Negara liya sing nyumbang nomer turis kalebu China, Prancis, Jerman, Italia, Rusia, lan Inggris.

Statistik nuduhake 48,876 turis India ngunjungi Maladewa ing Q1 taun 2019. Angka iki mundhak 95.3 persen dibandhingake Q1 ing taun 2018. 12,823 turis India ngunjungi Maladewa ing wulan April - kenaikan 129 persen sing luar biasa dibandhingake karo April taun 2018.

Owah-owahan kasebut tegese India saiki ngasilake 7.6 persen wong sing teka ing Maladewa. Buletin ekonomi triwulanan sing dirilis bank sentral Maldives Moneter Authority (MMA) uga nyathet India minangka pasar paling cepet ing industri pariwisata Maladewa.

Peningkatan kedatangan turis saka India nambah wisatawan sing teka saka wilayah Asia Pasifik dadi 16 persen.

Pasar Tiongkok, sing dadi kontributor paling gedhe kanggo para turis teka ing Maladewa miturut negara, lan nuduhake tandha penurunan ing pungkasan taun 2018, apik ing Q1 2019. Statistik nuduhake kedatangan turis saka China nambah 6 persen ing kuartal kasebut .

Total 646,092 turis ngunjungi Maldives ing Q1 2019 - paningkatan 19.7 persen dibandhingake karo Q1 ing taun 2018.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.