Breaking News Internasional Warta Breaking Travel angkara Hak-hak manungsa Warta Breaking Mali News Keslametan Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Saklawasé 100 wong tiwas ing pembunuhan Minggu ing Mali

0a1a-90
0a1a-90
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Serangan sewengi ing dina Minggu sing nargetake desa etnis Dogon ing Mali nyebabake 95 wong tiwas, walikota lokal Moulaye Guindo marang Reuters.

"Prajurit sing ketoke Fulanis, nembak penduduk lan ngobong desa kasebut," ujare pejabat lokal. Angka korban sing saiki diramal bakal mundhak amarga panguwasa terus nggoleki mayat.

Tragedi kasebut nyebabake pembantaian ing desa Fulani ing wulan Maret, sing tiwas ana 150 wong. Pelaku kasebut nganggo sandhangan pamburu Dogon tradisional, nyerang pemukiman Fulani kanthi bedhil lan parang, miturut pejabat keamanan lokal.

Dogon nuduh Fulani kerja bareng klompok jihadis kasar ing deso Mali sing ana hubungane karo Al-Qaeda lan Negara Islam (IS, sadurunge ISIS). Wong Fulani, banjur ngaku, yen Dogon nindakake kekejeman kanthi senjata sing dipikolehi dening militer Malia.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov