Wisata sing Bisa Diakses Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Industri Hospitality News tanggung jawab Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

10 jeneng sing paling bisa diakses ing Eropa diarani

0a1a-93
0a1a-93
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Sanajan akeh wong sing seneng lelungan ing jagad iki, ora mesthi gampang kanggo wong-wong sing duwe mobilitas winates lan gumantung karo pitulung saka wong liya.

Plancongan sing bisa diakses minangka subyek sing dibahas banget, nanging akeh kutha Eropa sing durung ngowahi tujuan lan bisa diakses kabeh.

Amarga dipikirake, para ahli plancongan wis nyinaoni obyek wisata kasebut - kalebu landmark lan museum - transportasi umum lan hotel ing kutha-kutha Eropa sing paling akeh dikunjungi kanggo pangkat kutha sing paling gampang diakses ing Eropa.

Objek wisata sing paling akeh diakses

Para ahli wis nyinaoni 15 atraksi paling dhuwur kanggo saben kutha Eropa, nganalisis aksesibilitas kursi roda, manawa ana pitulung ing obyek wisata, parkir ing lokasi, tur deskriptif lan jedhing adaptasi kanggo ngetung saben kutha.

Panliten kasebut nemokake manawa kaya Istana Buckingham ing London, The Guinness Storehouse ing Dublin lan Museum Louvre ing Paris minangka salah sawijining obyek wisata sing paling gampang diakses ing Eropa.

10 Kutha Paling Bisa Diakses ing Eropa

1. Dublin, Republik Irlandia
2. Wina, Austria
3. Berlin, Jerman
4. London, Inggris
5. Amsterdam, Walanda
6. Milan, Italia
7. Barcelona, ​​Spanyol
8. Roma, Italia
9. Prague, Republik Ceko
10. Paris, Prancis

London lan Dublin dadi dalan kanggo atraksi sing bisa diakses

Kaya sing wis kasebut ing ndhuwur, akses umume - adhedhasar kemudahan akses kanggo obyek wisata, restoran lan transportasi umum sing paling akeh dikunjungi - ing Dublin kalebu kabeh kutha Eropa liyane, miturut riset.

Nanging, ibukota Inggris, London, njupuk papan sing paling apik kanggo pirang-pirang landmark lan museum sing bisa diakses, lan Dublin teka ing detik sing cedhak. Sing kaya Istana Buckingham lan Menara London, kaget, minangka atraksi sing paling gampang diakses ing kutha kasebut. London ngetung rata-rata 319 poin kanggo aksesibilitas kanggo atraksi, dibandhingake karo Dublin 286. Nanging, London ilang poin nalika transportasi umum.

Wina, khususe, uga akeh sing ditawakake para pelancong kanthi mobilitas winates. Akeh obyek wisata sing apik wis direnovasi supaya bisa diakses - kayata The Hofburg lan Schonbrunn Palace and Gardens, wiwit taun 1400 lan 1700an. Kajaba iku, 95% sistem metro Wina bebas langkah, kanthi pitulung kasedhiya kanggo sapa wae sing kurang mobilitas.

Prague kasedhiya ing papan pungkasan kanggo atraksi sing bisa diakses

Warta ala kanggo wong-wong sing plancong ing Prague. Para ahli nemokake manawa landmark lan museum sing apik ing Prague minangka kutha sing paling ora bisa diakses ing kutha-kutha sing paling akeh dibukak ing Eropa. Akeh obyek wisata sing ora nawakake akses kursi roda lan kabeh nanging siji ora duwe parkir onsite utawa cedhak kanggo pengunjung cacat.

Transportasi umum sing paling gampang diakses para turis

Ing babagan transportasi umum, Dublin, Wina lan Barcelona dadi pemimpin utama. Sistem Dublin Luas bisa diakses kabeh pangguna. Nanging sayangé, ibukutha Inggris, London, ana ing urutan nomer loro kanggo transportasi umum - kaget amarga akeh obyek wisata sing bisa diakses ing kutha kasebut.

Saben taun, luwih saka 1.3 milyar penumpang numpak salah sawijining ikon London sing paling dikenal. Nanging, minangka salah sawijining stasiun metro paling tuwa ing donya, iki uga minangka salah sawijining stasiun sing ora bisa diakses. Nalika TFL negesake manawa arep nganyari jaringan, ora suwe maneh 1.2 yuta wong ing kursi rodha, sing manggon ing kutha kasebut.

Wina lan Barcelona nggabungake nomer telu kanggo transportasi umum

Nalika Paris Metro durung nggayuh standar sistem transportasi Luas ing Dublin, Wina lan Barcelona wis mbukak dalan kanggo tujuan liyane ing Eropa - masing-masing nomer loro lan telu.

Wina rutin dipuji amarga aksesibilitas, kanthi 95% stasiun U-bahn lan S-bahn bisa diakses kanthi lengkap. Ora mokal manawa Wina mlebu ing 10 kutha paling akeh sing dibukak ing taun kepungkur.

Barcelona dadi nomer telu ing aksesibilitas transportasi umum kanthi umum, kanthi 91% stasiun metro kasedhiya kanggo digunakake kanggo kabeh penumpang. Nanging, sayang, aksesibilitas atraksi Barcelona paling gedhe nomer loro, mung kanggo Prague. Tengara sejarah, kayata La Sagrada Familia lan Parc Guell, durung dianyari.

Paris ngusap ngisor kanggo transportasi umum sing bisa diakses

Paris minangka tujuan penting sing durung prioritas aksesibilitas kaya kutha Eropa liyane. Ibukutha Prancis dadi papan pungkasan kanggo transportasi umum sing bisa diakses, kanthi mung 22% stasiun (65 saka 302) sing bisa diakses kabeh.

Sanajan mangkono, Paris Metro kudu dadi salah sawijining stasiun metro Eropa sing paling gampang kanggo nganyari miturut pangembang. Stasiun metro, umume, udakara enem meter ing ngisor lemah - dibandhingake karo London, sing ing ngisor 25 meter.

London bisa dadi kutha Eropa sing paling akeh dibukak ing taun kepungkur (miturut Euromonitor International), nanging aksesibilitas lemah lan lemah isih durung cocog karo statuse. London, kaget, dadi nomer loro nomer loro kanggo transportasi umum sing bisa diakses - kanthi ngalahake Paris Metro.

Para ahli nemokake manawa mung 29% stasiun London Underground sing nawakake akses gratis kanggo pangguna, mung 52% stasiun sing uga bisa diakses ing London Overground. Yen dibandhingake, sistem trem Luas ing Dublin bisa diakses kanthi lengkap.

Hotel sing paling akeh diakses

Para ahli uga wis sinau limang hotel paling dhuwur ing saben kutha, adhedhasar Tripadvisor, lan nemokake manawa London lan Dublin maneh, nduweni aksesibilitas dhuwur. Berlin uga minangka tambahan kanggo telu ndhuwur.

London, Berlin, Milan lan Dublin dadi landasan kanggo hotel sing bisa diakses

Nalika nganalisa limang hotel paling apik ing saben kutha Eropa, para ahli nemokake manawa London, Berlin lan Dublin dadi papan utama kanggo hotel sing bisa diakses. London dadi sing paling dhisik kanthi 28% kamar hotel ing limang hotel paling dhuwur (miturut Tripadvisor) bisa diakses kabeh, kanthi Berlin nomer loro (27%), Milan nomer telu (19%) lan Dublin nomer papat kanthi 11%.

Wina lan Barcelona nawakake sawetara kamar sing bisa diakses (masing-masing 10%), ditambah karo sistem transportasi umum sing paling apik ing Eropa.

Nanging, miturut riset, sawetara kutha sing nawakake transportasi lan atraksi paling gedhe, ora duwe pantai sing bisa diakses.

Poland nawakake pantai sing paling gampang diakses

Kaget, Polandia nawakake pantai sing luwih gampang diakses ing Eropa tinimbang ing endi wae. Ana 20 pantai ing negara kasebut sing nawakake akses menyang pantai lan banyu kanggo wong-wong sing ana kursi rodha, uga akses menyang banyu kanggo sing cacat visual.

Sing nomer loro kanggo judhul pantai sing paling gampang diakses yaiku Spanyol, nawakake 12 pantai sing bisa diakses kabeh pangguna. Spanyol uga duwe sawetara transportasi umum paling gedhe kanggo sing mbutuhake pitulung, kanthi Barcelona nglumpukake telung pihak utama kanggo aksesibilitas ing metro.

Italia papan nomer telu kanggo pantai sing paling gampang diakses, kanthi 11 kasedhiya kanggo sing duwe mobilitas winates lan cacat visual.

Nanging, Inggris ketinggalan karo sepupu Eropa, mung nyedhiyakake patang pantai sing bisa diakses kanthi lengkap, dununge ing sisih kidul: Porthtowan, Sandy Bay, Bournemouth, Pantai Southbourne lan Margate Main Sands.

Sayange, isih ana dalan sing adoh kanggo akeh kutha Eropa, nanging kanthi aksesibilitas topik sing dadi debat, kita bakal bisa ndeleng pangowahan ing wektu sing cedhak.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov