24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Asosiasi Warta Warta Breaking Travel Kuliner budaya Warta Breaking Hong Kong News Olahraga Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Karnaval Kapal Naga teka ing Hong Kong

1-42
1-42
ditulis dening Dmytro Makarov

Karnaval Kapal Naga Hong Kong, partai musim panas sing diatur dening Dewan Pariwisata Hong Kong lan Asosiasi Perahu Naga Hong Kong, bakal dianakake taun iki wiwit tanggal 14 nganti 16 Juni, 2019. Bakal dadi taun kaping 10 festival ing taun iki.

Ing taun iki, saliyane balapan boat naga sing ngemot adrenalin, karnaval kasebut bakal nampilake 'Pasar Artisanal' lan 'Street Food Gala' sing pertama sing bakal ngasilake pengalaman sing luwih asli lan macem-macem kanggo dinikmati para pengunjung.

Gabungan olahraga, hiburan lan pengalaman bersantap lan makili gabungan festival Cina lan Kulon, Dragon Boat Festival minangka salah sawijining acara sing paling dirayakake lan dingerteni ing Hong Kong, sing narik wisatawan lokal lan internasional saka saindenging jagad.

Minangka papan kelairan balap prau naga modern lan kutha sing nduweni budaya festival sing mewah, Hong Kong ngrayakake festival kasebut kanthi serangkaian balapan kompetitif lan kegiatan budaya. Kapal naga, kano dawa sing diukir nganggo endhas naga lan buntut lan dicet nganggo totem, ngemot makhluk mulya ing mitologi Tionghoa. Ing taun iki, CCB (Asia) Dragon Boat Races Internasional Hong Kong bakal dadi tuan rumah cedhak 5,000 paddler saka 16 negara lan wilayah, sing bakal bersaing ing Pelabuhan Victoria kanggo entuk piala sing dikepengini, dadi jajaran peserta internasional sing paling kuat balapan sing nate ana. Pengunjung bisa ndeleng tontonan sing rame ing cakrawala Hong Kong sing misuwur saka ngarep pelabuhan.

Nalika balapan sing nyenengake ana ing pelabuhan, bakal ana pirang-pirang acara ing daratan sing bakal disiyapake ing Harbourfront Tengah, saengga para masarakat bisa melu kegiyatan sing kepenak ing tengah kutha. 'Splash Fun Area' lan pantai gaweyane manungsa bakal teka maneh, amarga popularitas taun kepungkur. Uga bakal ana pagelaran musik langsung ing karnaval nalika srengenge surup lan macem-macem panganan istimewa lokal lan ombenan sing nyenengake kanggo dicoba.

Dragon Boat Festival ora lengkap tanpa panganan perayaan - pangsit beras ketan - sing uga dadi panganan istimewa lokal. Street Food Gala bakal nampilake 16 kios panganan kanthi macem-macem tarif regane kalebu Hong Kong, panganan Amerika lan Jerman. Enem truk panganan bakal nawakake luwih akeh pilihan gourmet kalebu panganan istimewa sing ana ing Karnaval Kapal Naga Hong Kong. Pasar Artisanal bakal nampilake 46 kios sing ngenalake luwih saka 100 produk gaweyan tangan sing nggambarake budaya lokal Hong Kong sing khas lan kenangan kolektif kutha kasebut.

Kanggo wisatawan sing ngunjungi Hong Kong ing wulan Juni, Dragon Boat Festival minangka kegiatan sing kudu ditindakake kanggo ndeleng sekilas pengalaman budaya lan festival sing nyenengake.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Dmytro Makarov

Dmytro Makarov asale saka Ukraina, urip ing Amerika Serikat meh 10 taun dadi mantan pengacara.