Warta Breaking Botswana Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya Warta Pamrentah Industri Hospitality LGBTQ News wong tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Botswana dadi negara Afrika kaping 19 kanggo mbatalake homoseksualitas

0a1a-112
0a1a-112
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Ing putusan sing diantisipasi, Pengadilan Tinggi Botswana, dina Selasa, mutusake kriminalisasi homoseksualitas, sing dilanggar miturut ukuman negara ing taun 1965. Dadi, Botswana dadi negara kaping 19 ing bawana sing ngrusak kriminalitas homoseksualitas.

Hakim Michael Elburu "nyisihake" "ketentuan ing jaman Victoria" lan mrentah supaya undang-undang kasebut diowahi.

Ing sidhang pengadilan tinggi ing Gaborone ing wulan Maret, pejabat negara negesake manawa masarakat Botswana durung siap ngowahi sikap tumrap homoseksualitas.

Ing 2016, pengadilan banding negara kasebut mutusake manawa pamrentah salah nolak ndhaptar organisasi sing makili kelompok seksual minoritas.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov