Asosiasi Warta Warta Breaking Travel Education Warta Pamrentah Investments News Warta Breaking Sri Lanka Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur

Pariwisata Sri Lanka ing krisis: Ngatur lan golek kesempatan

SL2
SL2

The Tim Respon Cepet dening Safertourism tekan pejabat pariwisata Sri Lanka kalebu menteri pariwisata lan pimpinan industri sajrone sawetara jam serangan teror ngrusak ing negara Safertourisme isih ana yen pejabat pariwisata Sri Lanka siyap nanggapi, ujare Dr. Peter Tarlow, presiden Safertourism.com

Pariwisata Sri Lanka saiki ngalami krisis gedhe amarga rusak saka serangan teroris Paskah 2019. Pendhudhukan ana ing level paling ngisor lan staf lagi dipateni lan sawetara hotel sebagian ditutup. Nanging ing lingkungan 'kiamat lan peteng' iki, rencana manajemen krisis sing tepat kudu dileksanakake kanggo pasang wektu sing angel sing dialami. Kajaba iku, ana uga kesempatan sing bisa digunakake. Hotel kudu nggunakke kesempatan iki kanggo ngrampungake maneh, nganyarke standar layanan, nglancarake operasi kanggo produktivitas sing luwih gedhe lan siyap kanggo ngluncurake awake dhewe minangka organisasi sing luwih efisien lan fokus ing pelanggan nalika teka.

Ora ana sangsi sing kedadeyan elek ing Minggu Paskah tanggal 21st Mei 2019 durung ana kedadeyan ing Sri Lanka, lan bisa uga ana ing wilayah Asia Tenggara, ing ngendi udakara 250 warga sipil sing luput mati, nyebabake 500 wong utawa luwih cilaka. Kanthi menehi saran perjalanan sabanjure sing dileksanakake dening 20+ negara nglawan plancongan menyang Sri Lanka, industri Pariwisata saiki rusak, kanthi pendhudhuk manca ing saindenging pulau udakara 10-12%.

Industri pariwisata lokal wis kuwat nahan lan ngatasi perselisihan internal 25+ taun suwene, 9/11, SARS, flu burung lan Tsunami. Nanging, katon yen krisis iki minangka 'ibune kabeh krisis'. Hotel sejatine kosong lan atusan staf kasual wis dipecat. Malah staf permanen sing ana saiki diwenehi cuti wajib lan dikon mulih. Biaya layanan mudhun ambruk, lan staf, sing umume wis biasa nambah gaji saben wulan, saiki ngalami masalah finansial, amarga ora bisa ngrampungake kekarepane. Akeh hotel sing berjuang karo masalah arus kas sing serius, sanajan paket bantuan pamrentah sing diumumake, bisa uga menehi sawetara istirahat. Kabeh mau nggawe lingkungan kiamat lan surem, kanthi level motivasi tekan dhasar rock.

Nalika nanggepi krisis iki, luwih dhisik kudu ngrampungake musibah kasebut lan nanggapi kebutuhan cepet banjur mung ngatur tanggapan krisis kanthi bener

Sampeyan uga luwih migunani yen mbutuhake sawetara wektu lan netepake manawa sejatine kabeh iku 'kiamat lan surem'? Apa ana kesempatan sing bisa ditemokake ing sajrone kepencil iki? Akeh wong sing wis pinter ujar manawa ana kesempatan sing bisa ditemokake ing saben kahanan sing angel. Dadi ana akeh inisiatif sing bisa ditindakake ing level operasi oyot suket.

1.0 Ngatur respon tumrap Krisis

1.1 Tim Manajemen Krisis

  • Tanggepan pisanan yaiku nyiyapake tim manajemen krisis eksekutif senior sing cilik sing kudu rapat dadi ketua manajer saben dina kanggo mriksa lan ngrancang dina sabanjure.
  • Kabeh kudu dibahas kanthi terbuka lan keputusan sing jelas kudu digawe tegas.
  • Kahanan keamanan kudu dianyari lan ditinjau kanthi tliti
  • Wartawan mesthi bakal miwiti nganyari. Mung kudu ana siji juru wicoro senior sing bisa njawab kabeh pitakon amarga duwe akal yen duwe siji titik fokus kanggo menehi hasil karo pers lan media.
  • Lacak pendhudhukan, kedatangan, lan kebangsaan, jinis pesenan, pesenan maju lan pembatalan saben dina kanggo ndeleng tren sing lagi muncul

1.2 Hubungan Masyarakat

Biasane, kabeh kegiatan PR lan komunikasi dipasrahake marang pejabat Pariwisata nalika ana krisis. Nanging, ana akeh PR sing bisa ditindakake ing level operasional kanthi individual kanggo mbantu proses pemulihan.

  • Akeh klien hotel sing ngubungi hotel langsung kanggo ngerteni kahanane.
  • Jujur lan dipercaya ing komunikasi
  • Kutip sumber asli
  • Coba kirimake update hotel ing kahanan kasebut menyang milis klien hotel saben minggu. (Umume hotel duwe sistem CRM sing apik sing bakal duwe database klien)
  • Kirimake crita apik saka turis ing hotel sing lagi seneng ing Sri Lanka. Luwih becik nggunakake klip video lan uga feed langsung
  • Gunakake kaca Facebook hotel lan situs web. lan media sosial liyane kayata Twitter, Instagram, lsp. supaya bisa crita apik
  • Rega kanggo mbaleni klien lan nawakake paket khusus (Nggawa kanca lan diskon 25%)

1.3 Arus Kas

  • Ing operasi, awis mesthi dadi raja, nanging luwih akeh nalika ana krisis.
  • Liwat kabeh pengeluaran lan suda kabeh aliran sing ora penting.
  • Siapke anggaran krisis 3 wulan anyar lan lacak. Kabeh anggaran sadurunge saiki bakal keluwih
  • Lali babagan ARR lan Bathi ARR. Cukup fokus ing arus Kas. Awis kritis saiki
  • Tinjau arus kas saben dina
  • Fokus ing koleksi utang.
  • Kewaspadaan ekstra kanggo fasilitas kredit 

1.4 Staff

  • Staff minangka aset hotel sing paling penting.
  • Mula njaga supaya staf tetep daur ulang. Dheweke bakal kuwatir karo apa sing bakal kedadeyan, mula komunikasi karo dheweke uga penting.
  • Nglakoni rapat staf kanthi asring
  • Sayange, ing operasi, sampeyan kudu nyuda kabeh staf lan wong sing ora sengaja
  • Kurang akeh staf ing situs iki bakal nyuda biaya panganan lan biaya staf periferal liyane kayata pencucian seragam
  • Menehi lan ngrampungake kabeh klumpukan cuti saka staf permanen.

1.5 Perawatan Rumah Tangga & Pangopènan

Pengeluaran ing wilayah kasebut paling gampang dibuwang, kadhang kala regane jangka panjang. Dadi fokus utamane yaiku 'manajemen biaya' sing ati-ati tinimbang 'pemotongan biaya'

  • Ati-ati kanggo matesi kerja ing wilayah kasebut
  • Kamar mung mati dadi apek kanthi jamur kanthi suwe, regane luwih suwe kanggo nyiapake panggunaan sing pas, nalika bisnis diuripake.
  • Dheweke kudu ditayangke kanthi rutin, dibuwang lan diresiki
  • Karya perawatan penting kudu diterusake.
  • Pabrik hotel sing tetep tanpa pangopènan dhasar mbutuhake input sing luwih gedhe kanggo miwiti operasi normal sawise ditutup dawa.
  • Tanduran AC kudu mbukak sajrone sawetara jam, lan sistem banyu diperiksa kanthi periodik.
  • Mula, staf balung kudu kerja terus ing wilayah kasebut

2.0 Nggoleki kesempatan

2.1 Staff Sepur lan munggah pangkat

Sajrone wektu operasional normal, kasunyatane manawa latihan staf sing asipat formal njupuk kursi mburi. Kanthi operasi sing sibuk, umume hotel gumantung karo pelatihan informal ing lapangan kerja kanthi pengawasan korektif sing sithik.

Uga dingerteni manawa pariwisata Sri Lanka alon-alon ilang perawatan pelanggan. Senyum sambutan sing nyenengake lan layanan profesional lan grapyak wis saya suwe, lan wektu apa sing luwih apik tinimbang wektu tundha sajrone krisis kaya iki, kanggo ngatasi masalah iki.

  • Mula, operasi santai sing digawe krisis yaiku wektu sing cocog kanggo miwiti latihan kacilakan kanthi macem-macem katrampilan, (praktis / profesional lan alus) kanthi kohesif lan teratur.
  • Kekurangan tartamtu sing diidentifikasi dening umpan balik pelanggan uga bisa ditangani.
  • Latihan kudu luwih cocog karo garis formal, kanthi sesi mock-up / peran peran praktis
  • Kanthi staf kanthi trampil, nalika bisnis pulih, organisasi bisa duwe pengaruh luwih kompetitif sajrone pangiriman layanan.

 

2.2 Pekerjaan pangopènan / nganyarke utama

Ing operasi hotel, ana pirang-pirang proyek rekayasa sing anyar lan nganyari, sing cenderung ditundha amarga tekanan operasional dina biasa. Kadhangkala, proyek-proyek kasebut ditundha amarga ana gangguan sing nyebabake tamu lan ora bisa nutup kamar. Mula ing wektu kaya iki, sawetara proyek kasebut bisa dileksanakake.

  • Installation panel surya, insulasi ulang saluran banyu adhem, ndandani ketel lengkap, sistem banyu panas minangka sawetara wilayah sing bisa fokus
  • Nganyarke lan pangopènan kanthi sistem iki bakal nyebabake efisiensi operasional sing luwih dhuwur mbesuk
  • Mesthi wae, iki gumantung saka cadangan awis sing kasedhiya kanggo tugas kaya saiki.

 

2.3 Priksa kabeh sistem lan prosedur

Sajrone wektu sibuk kanthi butuh kontrol. akeh prosedur lan sistem sing dilebokake ing dalan, nalika ana masalah nalika operasi dina-dina. Kabeh iki tambah suwe saya suwe lan nyebabake kemacetan lan birokrasi, kadang ngalangi layanan pelanggan lan produktivitas sing apik.

  • Tinjau kabeh sistem lan prosedur operasional kanggo ngilangi kemacetan lan fokus ing perbaikan produktivitas lan streamlining.
  • Lakukan panelitian kerja kanggo mriksa kabeh sistem kerja lan nambah / ngganti sing dibutuhake.

 

2.4 Tinjauan babagan overhead operasional

Kaya sistem lan prosedur sing saya suwe saya suwe, ora akeh wektu kanggo sinau nganalisis wates operasi ing macem-macem kegiatan ing operasi. Downtime kayata krisis iki nyedhiyakake kesempatan sing cocog kanggo mriksa operasi kepungkur lan operasi pemangkasan.

  • Analisis kinerja saben wulan kepungkur lan sinaoni wates operasi
  • Tinjau karo manajer baris masing-masing babagan cara margin bisa ditingkatake.
  • Tinjau modifikasi lan malah narik plug ing kegiatan non-inti.

2.5 Fokus ing kesinambungan

Pangembangan pariwisata berkelanjutan minangka arah pariwisata ing saindenging jagad. Dadi negara sing diberkahi karo macem-macem kaendahan alam, turis Sri Lanka kudu fokus kanggo ngetutake praktik konsumsi berkelanjutan (SCP). Downtime sajrone krisis menehi kesempatan kanggo nggarap wilayah iki

  • Melakukan audit energi ing wilayah tartamtu
  • Staff Sepur ing SCP sing tepat
  • Siapke tim manajemen energi ing saben departemen
  • Tinjau lan ngapikake rekaman data

Kesimpulan 3.0

Dadi jelas yen downtime ing krisis mbebasake wektu staf operasional utama kanggo fokus ing njero lan kanggo nyinaoni efisiensi operasional, sing uga diabaikan saben dina rame ing industri jasa.

Mula, kabeh hotel kudu nggunakake kesempatan iki kanggo fokus ing aspek kasebut lan nglancarake operasine supaya nalika ana turnaround, organisasi kasebut bakal dadi sandhangan sing luwih ramping, luwih fokus ing pelanggan, kompetitif lan efisien.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Srilal Miththapala - eTN Sri Lanka