Airlines Airport Warta Breaking Travel Industri Hospitality Hotel & Resor Warta Mewah Warta Industri Rapat News Lelungan Rel Mbangun maneh Resorts tanggung jawab Pariwisata Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Pandemi COVID-19 duwe biaya industri pariwisata global $ 935 milyar

Pandemi COVID-19 duwe biaya industri pariwisata global $ 935 milyar
Pandemi COVID-19 duwe biaya industri pariwisata global $ 935 milyar
ditulis dening Harry S. Johnson

Pandemi COVID-19 duweni pengaruh finansial sing gedhe marang pariwisata global, sing mengaruhi kabeh negara ing saindenging jagad, uga maskapai penerbangan, operator perjalanan lan panyedhiya perhotelan liyane ing sektor kasebut

Print Friendly, PDF & Email

Plancongan lan pariwisata minangka salah sawijining industri utama sing kena pengaruh COVID-19, saengga akeh negara ora duwe pilihan nanging nutup tapel wates karo turis nganti pirang-pirang wulan amarga wabah pandemi global. Minangka asil larangan lelungan kasebut, penerbangan lan preinan akeh banget dibatalake sajrone taun 2020, dadi turisme jagad paling endhek. 

Ing 2019, lelungan global lan pariwisata nyumbang $ 8.9 triliun kanggo PDB ing donya, nanging amarga pandemi kasebut, pengaruh finansial COVID-19 tumrap pariwisata dunya nyebabake total penghasilan $ 935 milyar ing saindenging jagad ing sepuluh wulan pertama taun 2020. 

Dadi negara-negara endi sing paling kena pengaruh COVID-19? 

Negara-negara sing duwe pendapatan turisme paling gedhe amarga Covid-19:

UrutanNegaraPangentukan Rugi
1Amerika Serikat$ 147,245m
2Spanyol$ 46,707m
3France$ 42,036m
4Thailand$ 37,504m
5Jerman$ 34,641m
6Italia$ 29,664m
7Inggris$ 27,889m
8Australia$ 27,206m
9Japan$ 26,027m
10Hong Kong$ 24,069m

Ing taun 2019, industri pariwisata lan pariwisata nyumbang luwih saka $ 1.1 triliun kanggo PDB AS, kanthi jumlah wisatawan internasional sing udakara luwih saka 80 yuta, nanging kanthi COVID-19 kasus paling dhuwur ing saindenging jagad, dheweke entuk posisi paling dhuwur kanthi rugi bathi $ 147,245 yuta ing sepuluh wulan pertama taun 2020. Wiwit wulan Maret 2020, larangan lelungan nglarang sapa wae sing lelungan saka UK, Irlandia, Brasil, China, Iran utawa zona Schengen menyang AS tanpa ana pambebasan khusus. pengaruhe gedhe ing bathi pariwisata.

Eropa nyipta setengah saka 10 negara paling finansial sing paling kena pengaruh finansial 

Negara-negara ing Eropa kalebu 50% saka wong-wong sing ngalami kerugian paling gedhe ing pendapatan pariwisata, kanthi Spanyol, Prancis, Jerman, Italia lan Inggris kabeh ana ing dhaptar 10 paling apik sing kena pengaruh. 

Kanthi negara kasebut ndeleng kurang saka 20 yuta pengunjung manca ing taun 2020, Spanyol minangka negara Eropa kanthi rugi penghasilan paling gedhe yaiku $ 46,707 juta. Sanajan turis bisa ngunjungi Spanyol wiwit tanggal 1 Juli, lelungan menyang negara kasebut saiki mung bisa ditindakake kanggo wong-wong sing ana ing wilayah EU lan Schengen, sing nyuda pariwisata maneh.

Prancis minangka negara sing paling asring dikunjungi ing donya kanthi luwih saka 89 yuta turis saben taun, nanging pengaruh COVID-19 nyebabake total penghasilan $ 42,036 juta. Kerugian sing signifikan iki ndadekake negara ing jagad iki rugi paling dhuwur nomer telu disebabake pandemi global lan nomer loro paling dhuwur ing Eropa.

Negara-negara sing kelangan% PDB paling dhuwur amarga turisme ilang: 

UrutanNegara% kerugian PDB
1Macao 43.1%
2Aruba38.1%
3Kapuloan Turks lan Caicos37.8%
4Antigua lan Barbuda33.6%
5Maldives31.1%
6Kepulauan Mariana Utara28.5%
7St. Lucia26.8%
8Palau26.3%
9Grenada26.0%
10Seychelles20.6%

Macao dikenal minangka pusat perjudian, nanging pamrentah Macao menehi watesan kanggo pengunjung, kajaba sing manggon ing Macao, Hong Kong, Taiwan utawa China daratan, bathi pendapatan kotor Macao mudhun 79.3% saben taun 2020. Kanthi main game lan judi minangka sumber wisata utama, Macao paling dhuwur amarga ilang PDB kanthi total persentase rontog 43.1%

Minangka tujuan liburan mewah sing misuwur ing Laut Karibia Kidul, Aruba biasane nampani kira-kira sayuta wisatawan menyang pulau cilik saben taun. Pengaruh COVID-19 nyebabake negara kasebut nomer loro amarga kapitunan PDB 38.1%.

Kapuloan Turks lan Caicos nutup watese para turis wiwit tanggal 23 Maret 2020 nganti 22 Juli 2020, saengga koleksi pulau dadi negara kasebut kanggo ngadhepi kerugian PDB 37.8%. Ekonomi Turki lan Caicos utamane gumantung karo turisme AS sing ngunjungi tujuan liburan mewah, tegese larangan lelungan iki mung kira-kira $ 22 yuta saben wulan.

Karibia kalebu setengah saka 10 negara paling dhuwur kanthi persentase kerugian PDB paling dhuwur

Ing 2019, luwih saka 31 yuta wong ngunjungi Karibia, lan luwih saka separo yaiku turis saka AS. Nanging kanthi COVID-19 nyebabake larangan lelungan ing saindenging jagad, jumlah turis sing nate nyumbang 50-90% PDB kanggo umume negara Karibia wis mudhun sacara signifikan.

Negara-negara ing Karibia kalebu 50% wong sing ngalami kerugian persentase paling dhuwur ing PDB, karo Kapuloan Turks lan Caicos, Aruba, Antigua lan Barbuda, St. Lucia lan Grenada kabeh ana ing dhaptar 10 paling parah sing kena pengaruh. 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.