Warta Breaking Travel Warta Breaking DR Kongo Warta Pamrentah Kenya Breaking News News Warta Breaking Sudan Kidul Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Kabar Breaking Uganda

Uni Eropa ngirim jutaan menyang Uganda lan Sudan Selatan kanggo nglawan Ebola nalika pariwisata tetep aman

Uganda1
Uganda1
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Kenya, Uganda, Sudan Kidul, lan Republik Demokratik siyaga banget lan lagi ngatasi krisis sing lagi tuwuh. Uganda minangka conto positif sing ngemot panyebaran virus Ebola sing mateni ing wilayah lan njaga turis aman. Ora ana kasus Ebola ing Kenya. Pamrentah Kenya wis menehi hibah Sh 350 yuta ($ 4 yuta) kanggo Ebola Kenya Persiapan lan Respon. Kenya ora kena pengaruh dening Ebola wabah saiki nanging duwe risiko nyebar amarga posisi strategis minangka pusat transportasi udara lan darat internasional.

Pariwisata tetep aman ing Uganda lan Kenya, nanging para pemangku kepentingan industri lan pejabat pamrentah kuwatir karo efek PR sing diwartakake ing media global lan industri pariwisata lan pariwisata. Sapa wae sing mlebu Uganda saka Sudan Kidul bakal dipriksa kanggo Ebola.

Wong lara nomer loro nembe seda ing Uganda. County Afrika Wétan nglarang rapat umum ing distrik Kasese kulon amarga pejabat nyoba ngemot virus kasebut lan ngupayakake upaya nglindhungi para pengunjung ing wilayah kasebut. Uganda wis divaksinasi udakara 4,700 tenaga kesehatan ing luwih saka 150 fasilitas kanthi obat eksperimen sing dirancang kanggo nglindhungi Ebola.

Korban nomer loro yaiku anggota kulawarga almarhum bocah lanang umur 5 taun sing nyebrang tapel wates Uganda kanthi virus sawise nekani pamakaman ing DRC. Anggota kulawarga nomer telu dirawat kanthi perawatan intensif.

Nalika wabah ing Republik Demokratik Kongo terus, Uni Eropa ngumumake pendanaan darurat luwih saka € 3.5 yuta, sing € 2.5 juta kanggo Uganda lan € 1 yuta kanggo Sudan Kidul. Paket bantuan kasebut bakal ngiyatake deteksi lan reaksi cepet kanggo kasus Ebola. Pendanaan dina iki dadi ndhuwur € 17 yuta ing dana EU kanggo nanggepi Ebola wiwit taun 2018 ing Republik Demokratik Kongo lan tumindak pencegahan lan siyap ing Uganda, Sudan Selatan, Rwanda lan Burundi.

Christos Stylianides, Komisioner Bantuan Kemanusiaan lan manajemen Krisis lan koordinator Ebola UE ujar: "Kita nindakake kabeh sing bisa kanggo nylametake nyawane lan mungkasi luwih akeh kasus Ebola. Saiki, tugas utama kita ora mung kanggo mbantu Republik Demokratik Kongo, nanging uga mbantu negara-negara tanggané kaya UgandaIng kene, dana kita mbantu ngawasi, makarya karo komunitas lokal, lan nambah kapasitas lokal kanggo negara kasebut njupuk tindakan sing tepat wektu lan efektif. Kita setya terus mbiyantu ngatasi wabah iki nganti suwe. "

Minangka koordinasi karo donatur internasional liyane lan sejajar karo Organisasi Kesehatan Dunia Organisasi Strategi Ebola Respon lan Rencana Persiapan, pendanaan UE nyumbang kanggo langkah-langkah sing kalebu utamane:

  • penguatan pengawasan penyakit ing tingkat komunitas, fasilitas kesehatan lan titik mlebu (titik nyebrang wates);
  • pelatihan tim respons cepet;
  • pelatihan para petugas kesehatan lan garis depan babagan nelusuri kontak, langkah-langkah pencegahan lan kontrol infeksi, dhukungan psikososial, lan pemakaman sing aman lan bermartabat;
  • pembangunan kapasitas lokal kanthi nglengkapi fasilitas perawatan medis; lan
  • ningkatake kesadharan masarakat.

Ahli kesehatan kemanusiaan Uni Eropa ing Republik Demokratik Kongo, ing Uganda lan ing wilayah kasebut koordinasi lan saben dina kontak karo pihak berwenang kesehatan ing negara-negara kasebut, Organisasi Kesehatan Dunia lan mitra operasional.

UE wis ngewangi negara-negara ing garis ngarep wiwit wiwitan wabah taun 2018, nyedhiyakake dhukungan finansial, para ahli, panggunaan layanan penerbangan ECHO kanggo ngirim pasokan lan wis ngaktifake Mekanisme Perlindungan Sipil UE.

Tanggal 11 Juni 2019, Menteri Kesehatan Uganda negesake manawa pasien pertama sing tes positif nandhang penyakit virus Ebola (EVD) ing kabupaten Kasese, ing sisih kidul-kulon negara kasebut. Amarga mobilitas penduduk ing wilayah kasebut antara Ebola- wilayah sing kena pengaruh ing Republik Demokratik Kongo lan negara-negara tangganen, ancaman panularan virus Ebola lintas wates mesthi wae dievaluasi dening Organisasi Kesehatan Dunia sing paling dhuwur.

Departemen Bantuan Kemanusiaan UE bebarengan karo Departemen Pembangunan Internasional Inggris saiki nindakake misi lapangan ing sisih kidul-kulon Uganda, kanthi partisipasi ahli kesehatan regional saka Komisi Eropa.

UE uga nyengkuyung finansial babagan pangembangan vaksin Ebola lan riset babagan perawatan Ebola lan tes diagnostik.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.