24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya Industri Hospitality News Oman Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Oman ngupayakake 'diversifikasi ekonomi' kanthi nambah pajak minuman keras, daging, tembakau lan minuman energi

0a1a-148
0a1a-148
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Wiwit tanggal 15 Juni, daging daging babi, tembakau, lan alkohol uga omben-omben energi ing Oman kena pajak 100 persen, kanthi omben-omben karbonat dikenani pungutan 50 persen.

Ing upaya nyuda katergantungan karo bathi minyak mentah, kesultanan Sekretariat Jenderal Pajak Oman ngumumake akeh pajeg anyar kanggo produk wiwit saka tembakau lan alkohol nganti minuman daging babi lan energi.

Nopember pungkasan, pejabat senior pamrentah Oman ujar manawa pajak kasebut bisa ngasilake udakara udakara $ 260 yuta saben taun.

Oman dudu anggota OPEC nanging dudu produsen cilik: rata-rata tarif saben wulan April luwih saka 970,000 barel minyak mentah lan kondensat. Ekspor menyang Asia, kanthi China rendhem meh 84 persen saka total lan sisane dibagi antarane India lan Jepang.

Nanging kaya para produsen Teluk Persia liyane, kesultanan kasebut ngalami kekurangan akibat krisis rega 2014. Uga kaya wong liya, pancen ora gelem menehi langkah sing bakal ora disenengi dening warga lokal, nanging pungkasane nganggep penting kanggo menehi risikone. Ing taun iki, analis sing disurvei Bloomberg ujar manawa defisit akun saiki bisa dadi abuh dadi 9.1 persen, mula bisa diatasi.

Nanging, perpajakan tambahan ora mung ukuran sing dienggo Oman kanggo variasi ekonomi saka minyak. Iki uga ngupayakake proyek energi terbarukan: rong sing paling anyar yaiku surya lan uga sing menarik kanggo digunakake ing industri minyak, ujare Oxford Business Group wulan pungkasan.

Sanajan ana masalah larang regane minyak sing ora ana wong ing Timur Tengah sing kebal, Oman pancen apik. Laporan anyar saka Bank Dunia ujar manawa Oman bakal nggawe pertumbuhan ekonomi paling dhuwur ing antarane anggota Dewan Kerja Sama Teluk ing taun 2020, kanthi 6 persen.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov