Berita Breaking Belgia Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya Industri Hospitality News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Bruegel ketemu seni jalanan ing Brussels

Pilih basa sampeyan
0a1a-162
0a1a-162
ditulis dening Kepala Editor Tugas

visit.brussels, bebarengan karo Brussels Farm Prod bebarengan lan kanthi dhukungan saka Kota Brussels, wis nggawe tur "PARCOURS Street Art" kanggo ngurmati master Flemish Pieter Bruegel sing gedhe ing jantung ibukutha. Ora kurang saka 14 fresko saiki nghias pirang-pirang fasad ing distrik Marolles.

Brussels lan Bruegel ora ana gandhengane. Artis kasebut ngenteni sebagian urip ing Brussels lan uga dikubur ing kana. Brussels minangka sumber inspirasi sing apik banget kanggo dheweke: ing ngendi dheweke nggambar rong pertiga karyane. Panyengkuyung sing kuat urip sawetara menit mlaku-mlaku saka omahé, ing Mont des Arts. Dina iki dadi koleksi koleksi karya Bruegel sing penting; sawise Museum Kunsthistorisches ing Wina, Museum Nasional Seni Rupa Belgia duwe koleksi lukisan Bruegel paling gedhe, lan Perpustakaan Kerajaan ora duwe 90 ukiran.

Brussels duwe kewajiban nganakake sawetara acara kanggo mengeti ulang taun 450 kematian artis terkenal ing saindenging jagad iki. visit.brussels, kanthi kolaborasi karo Farm Prod kolektif, lan kanthi dhukungan saka Delphine Houba, Alderwoman of Culture, Pariwisata, lan Acara Gedhe ing kutha Brussels, uga menehi pakurmatan marang Pieter Bruegel, kanthi ngembangake lelungan seni jalanan liwat tengah kutha.

Wiwit saiki, para pengunjung bisa ngujo ora kurang saka 14 fresko sajrone lelungan, digawe dening para seniman sing dadi anggota kolektif, uga seniman kondhang liyane. Kesempatan sing sampurna kanggo nemokake Bruegel, ing wektu liyane.

14 fresko kasebut bakal dadi bagean integral saka tur PARCOURS Street Art, sing wis digawe wiwit 2013 dening Kutha Brussels. "Untunge kita bisa nggabungake fresko sing diilhami dening karya Bruegel ing tur PARCOURS Street Art, sing kasusun saka meh 150 karya," ujare Delphine Houba, Alderman of Culture, Pariwisata lan Acara-acara Utama ing Kutha Brussels. "Kutha Brussels bangga dadi tuan rumah wisata iki ing distrik Marolles, sing dadi pusat budaya sing duwe jeneng seniman!" Houba entus.

Fresko

Inspirasi: "Tarian manten ing njaba" (lukisan)

Artis: Lazoo (FR) Lokasi: Rue Haute n ° 399, 1000 Brussels

"Nalika nindakake karya Bruegel the Elder, aku luwih seneng marang representasi fantasi lan adegan sing nggambarake urip kelas pekerja, utamane perayaan. Karya saya uga fokus ing tema perayaan lan nari, mula karya Bruegel iki minangka pilihan alami kanggo aku amarga aku bisa nggawe afinitas ing antarane jagad raya Bruegel, lan karyaku. "Tari pernikahan ing udara terbuka" wis nate nuduhake aku, sanajan suwene 450 taun, lukisan iki cocog karo alam semesta sing dakcritakake ing lukisanku dhewe. Makane aku milih nggawe lukisan iki, mula aku bisa ngandharake babagan karya Bruegel sing menehi inspirasi ing aku, yaiku kelas pekerja lan modern kabeh. Dadi, sampeyan bisa nemokake karakter sing padha karo "tarian pangantenan ing udara", nanging wektu iki ing setelan kontemporer. Fresco iki, yaiku lukisan akrilik lan aerosol, nggunakake macem-macem warna sing padha digunakake dening Bruegel, nanging kanthi cara liya. Lukisanku kalebu budaya hip-hop. Werna kasebut nemplek ing tembok kanggo nuduhake energi adegan, mula bisa digunakake kaya saringan warna transparan. Cara kerjane warna modern banget, tanpa mengaruhi outline paraga. Dadi, lukisan Bruegel katon jelas lan katon cetha, nanging sesanti warna kanthi umum nambahake pemahaman jarak kanggo kabeh karya kasebut. Ing fresco iki, aku pengin ngandhani apa sing dienggo dening Bruegel: adegan saka urip kelas makarya, kaget amarga seger lan modernitas. ”

Inspirasi: "Pemburu salju" (Lukisan)

Artis: Guillaume Desmarets - Farm Prod (BE) Lokasi: Rue de la Rasière n ° 32, 1000 Brussels

"Aku langsung kaget karo swasana lan komposisi adegan iki. Sanajan nuduhake adegan saka urip biasa, swasana surealis muncul. Aku mutusake kanggo fokus ing pemburu lan segawon. Kanthi tetep njaga fitur komposisi, aku pancen wis ngowahi topik lan estetika grafis. Adegan kasebut saiki nggambarake para pemburu tikus sing dioyak dening mangsane, lan kabeh mau kedadeyan ing jagad sing surup lan impen. Jinis kiasan surealis saka khayal. ”

Inspirasi: "pasemon angon sing apik" (ngukir)

Artis: Farm Prod (BE) Lokasi: Rue des Renards 38-40, 1000 Brussels

"Kita mutusake kanggo nggarap detail tartamtu saka ukiran kasebut, nggawa pangon karo wedhus ing mburi. Gagasane yaiku ngowahi postur pangon kanthi rubah ing punggung. Karakter utama ing fresco iki nuduhake Rue des Renards (Foxes Street), ing endi fresco kasebut. Iki uga minangka anggukan kanggo swasana lingkungan, sing kebak bar lan wong sing seneng pesta. Pangon sing njaga sampeyan. Minangka gegambaran, kita wis nyampur gaya ing antarane replikasi realis, pemandangan Bruegelia lan motif kontemporer. Cara liya kanggo ngandhakake babagan kosmopolitan lingkungane. ”

Inspirasi: "Menara Babel" (Lukisan)

Artis: Kim Demane - Otak Enak (SE) Lokasi: CC Bruegel - Rue des Renards n ° 1F, 1000 Brussels

Kanggo Otak Enak, Babel minangka simbol tekanan. Wawasan wong jahat sing kepengin banget kekuwatan lan pengin menehi cara marang masarakat saka ndhuwur Menara kasebut. Minangka dhasar masarakat kita. Sanajan Bruegel nggawe karya iki pirang-pirang abad kepungkur, isih relevan saiki.

Inspirasi: "Peter Bruegel the Elder" (ngukir)

Artis: Arno 2bal - Farm Prod (BE) Lokasi: Rue du Chevreuil n ° 14-16, 1000 Brussels

"Amarga setelan tembok iki, ing latar mburi vertikal lan katon saka kadohan, aku kudu golek gambar sing bakal duweni pengaruh saka kadohan, lan sing jelas lan bakal mbingungake nalika sampeyan nyedhaki. Nalika aku cenderung kakehan proses kreatif, aku pengin adoh saka komposisi Bruegel sing biasane kompleks.
Perwakilan Pieter Bruegel banjur dadi jelas kanggo aku.

Potret diri resmi artis iki minangka gambar apik sing bisa dideleng sadurunge. Thanks kanggo proses ukiran, bisa ngluwihi wektu lan wis diterjemahake kaping pirang-pirang. Minangka tukang 2.0, nalika aku kepengin ngarani aku dhewe, aku kepengin interpretasi maneh potret iki kanthi gaya grafis kontemporer, nggunakake garis sing jelas, muter karo bentuk-bentuk abstrak lan referensi suku.

Dhasar karya asli digawe saka garis horisontal lan, ngerti manawa Bruegel minangka pengacara ekspresi lan game tembung ("The Flemish Proverbs"), aku pengin nggawe ABC, nggunakake maneh tembung-tembung lan ekspresi lokal saka Marolles lan Brussels . Sawise nindakake riset, aku milih udakara 100 tembung saka dhialek “Zwanze” sing diucapake dening Marolliens lawas, lan ekspresi modern sing asale saka macem-macem budaya lingkungane. ”

Inspirasi: "Penerbangan menyang Mesir" (lukisan)

Artis: Piotr Szlachta - Farm Prod (PL) Lokasi: Pojok rue des Capucins lan la rue des Tanneurs

"Penyelundup": Mural nggambarake pasangan sing nyoba ngliwati tapel wates menyang Eropa imajiner sing mewah lan ngundang. Ana penyelundup ngenteni dheweke bakal njupuk. Dumunung ing salah sawijining lingkungan paling kosmopolitan ing Brussels, karya seni iki ngrayakake gerakane wong sing wis ditindakake wiwit jaman biyen.

Inspirasi: "Bokong ing sekolah"

Artis: Alexis Corrand - Farm Prod (FR) Lokasi: Rue Blaes 135

"Aku milih ngolah maneh Ass ing sekolah. Karya iki nuduhake guru sing dikepung karo kelas sing rada ora bisa ngontrol. Aku seneng amarga guyonane. Wiwitane, aku pengin nyusun ulang masalah kekacauan bocah-bocah. Mengko aku mutusake kanggo fokus ing aspek paling edan lan paling emblematic saka karya, yaiku kuldi sing bisa katon liwat jendela. Keputusan iki biasane digawe saka ukuran tembok lan dununge. Aku nganggep pantes ana sing kuwat lan katon jelas lan ora kakehan momotan. Aku uga ora nyakup sawetara fitur sing asli sing dakkira bisa dipertanyakan, kayata guru sing nembak bocah. Kanthi mangkono, aku bisa fokus ing fitur utama kanthi tliti sing rinci. Kanggo negesake lan nggawe kerjaku, aku nyelehake bokong menyang jinis perspektif sing salah, simulasi pojok tembok ing tembok mburi kanggo menehi kesan yen kuldi metu saka tembok. ”

Inspirasi: "Sloth" (ngukir)

Artis: Nelson Dos Reis - Farm Prod (BE) Lokasi: Rue Saint Ghislain 75

"Aku asring nggambar lan nggambar karakter fantastis sing rada cacat, semacam anti-pahlawan. Aku pengin menehi pajeg marang seniman kanthi gayane dhewe kanthi fokus marang salah sawijining makhluk
lan njupuk metu saka konteks supaya dadi karakter utama ing muralku. ”

Inspirasi: "Petani lan Perampok Sarang" (lukisan) lan "Bangga" lan makhluk liyane saka macem-macem ukiran (ukiran)

Artis: Les Crayons (BE) Lokasi: Rue du miroir n ° 3-7, 1000 Brussels

"Gagasan kasebut yaiku nduwe karakter ing latar ngarep, asale saka lukisan" Triumph of Death "lan" Juno in the underworld ", uga saka ukiran tartamtu kayata" Envy "," Last judgment "lan" Pride ”.

Jinis konsentrasi monstrositas, "paria" Bruegelian. Tema kasebut rada morose, nanging ditangani kanthi entheng.

Cataplasma iki nuduhake wit ing tembok sisih kiwa. Wit iki, sing ana "tokoh" sing digantung, dijupuk saka lukisan "petani lan perampok sarang", tegese sing pas kasebut rada tambal, sing dakkarepake. ”

Inspirasi: "Sabar" (ngukir)

Artis: Hell'O (BE) Lokasi: Rue Notre Seigneur n ° 29-31

"Sabar Bruegel minangka gegayuhan sabar (digawe saka ide-ide abstrak), lan tujuane yaiku makarya counter-kiasan, njupuk fitur saka karya asli sing dianggep apik lan bisa dadi bentuk geometris sederhana sing seimbang lan warna-warni banget. ”

Inspirasi: "Tiba malaekat pemberontak" (lukisan)

Artis: Fred Lebbe - Farm Prod (BE) Lokasi: Rue Rolebeek X Bvd de l'Empereur 36-40

"Aku milih urutan saka karya iki sing dakcritakake karo gambar donya. Tantangan kula yaiku kanggo kokwaca kanthi setya kanthi nggunakake teknik modern kanggo lukisan aerosol. Cara kanggo menehi pajeg kanggo kinerja teknis Bruegel. ”

Phlegm mural minangka bagean saka pameran World of Bruegel ing Ireng lan Putih

Artis: Phlegm (UK) Lokasi: Royal Library of Belgia

Frlegm ora mung nggawe lukisan dinding gedhe, nanging uga ukiran kuningan cilik sing katrangan, sing dicithak ing studio. Artis sing nggawe Catue menyang abad kaping 21. Sampeyan bisa nemokake dheweke ing fasad lan interior tembok Perpustakaan.

Mural sing diilhami dening pirang-pirang karya Bruegel

Artis: Farm Prod (BE) Lokasi: Palais du Coudenberg

Minangka bagean saka pameran Bernardi Bruxellensi Pictori, situs arkeologi kasebut dandan lan menehi lapangan njaba kanggo para seniman saka kolektif Farm Prod, sing wis napsirake karya Bruegel sing asring aneh ing perayaan ulang taun 450th iki. Saben anggota kolektif wis nggawe salah sawijining klasik master iki. Dheweke wis ngasilake karya kasebut kanthi mandhiri, utawa nggawe komposisi anyar, diwiwiti karo Bruegel. Tafsiran kasebut ditampilake ing Palais du Coudenberg minangka poster sing dekorasi plataran museum.

Mural sing diilhami dening "Bernard van Orley. Brussels lan Renaissance "lan" Print in the Age of Bruegel "
pameran Artis: Farm Prod (BE)

BOZAR - Palais des Beaux-Arts

Wis sewulan saiki, Baron Horta wis katon anyar, kanthi dipasang dening arsitek lanskap Bas Smets, lan tembok anyar kanggo ngrayakake Pieter Bruegel. Mural, digawe dening Farm Prod, menehi interpretasi ing abad kaping 16 kanthi nyilih gambar saka rong pameran: “Bernard van Orley. Brussels lan Renaissance "lan" Print in the Age of Bruegel ".

Wiwit taun 2013, Kutha Brussels nduweni peran penting ing promosi seni kutha minangka vektor kanggo kohesi sosial sing bisa diakses kabeh. Ing taun-taun pungkasan, Kutha wis akeh prakarsa kayata: telpon kanggo proyek, pesen, lan tembok kanggo ekspresi gratis kabeh kalebu ing PARCOURS Street Art. Saiki ana 150 fresko sing kalebu ing basis data iki sing nyedhiyakake informasi babagan karya kayata biografi ing seniman dalan. Proyek iki kanggo ndandani kutha terus berkembang lan bakal diperkaya ing pirang-pirang wulan kepungkur kanthi selusin proyek anyar.

Farm Prod (BE)

FARM PROD minangka kolektif sing nggabungake sawetara seniman visual babagan macem-macem proyek kreatif, sing digawe ing Brussels ing taun 2003. Nalika kabeh duwe latar mburi seni sing padha, saben anggota wis suwe saya ngembangake keahliane dhewe-dhewe. Dina iki tim nggabungake pelukis, grafiti lan seniman grafis, desainer web, ilustrator lan produsen video. Sajrone 15 taun, dheweke nggunakake tenagane kanggo ngatur lan melu acara sosial budaya, ing Belgia uga ing luar negeri.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov