24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel News Olahraga Pariwisata News Wire Plancongan

UNWTO lan Hub Inovasi Barca ngluncurake Kompetisi Start-up Pariwisata Olahraga global

0a1a-167
0a1a-167
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO) kanthi kolaborasi karo Barov Innovation Hub (BIHUB) lan dhukungan saka Dewan Pariwisata Nasional Qatar (QNTC), ngumumake peluncuran Kompetisi Mulai Pariwisata Olahraga UNWTO kaping 1. Inisiatif kasebut dirancang kanggo ngenali proyek lan inovasi sing bisa ndandani sektor pariwisata olahraga ing wektu sing cedhak.

Tambah akeh panjaluk para turis lan pengaruh olahraga ing popularitas tujuan wis akeh nggawe pariwisata olahraga minangka salah sawijining segmen kanthi potensial paling gedhe kanggo kesempatan pangembangan sosial ekonomi, narik minat pemerintah sing saya akeh. Kompetisi Start-up Pariwisata Olahraga UNWTO kaping 1, sing diluncurake UNWTO lan BIHUB, kanthi dhukungan saka QNTC, nggoleki ide wiwitan sing fokus kanggo ngrampungake kabutuhan nyata lan ngatasi kesenjangan ilmu ing sektor pariwisata olahraga sing tuwuh.

Secara total, 20 pamula bakal dicantumake dening panel ahli internasional lan pemangku kepentingan olahraga lan pariwisata, sing dijupuk saka sektor publik lan swasta, akademisi lan masyarakat sipil. Wiwitan dhaptar sing cekak bakal diumumake ing situs web kompetisi. Panel kasebut banjur bakal milih limang semi finalis sing kabeh bakal diajak menyang Barcelona kanggo menehi ide marang ahli olahraga, perwakilan pamrentah, pimpinan bisnis pariwisata lan investor internasional.

"Kita seneng bisa kerja sama karo Hub Inovasi Barca kanggo nggunakake potensial pariwisata olahraga kanggo ngrangsang kreativitas, inovasi lan pertumbuhan berkelanjutan. Liwat kompetisi iki, para pamula kanthi sesanti sing ngganggu bisa ngusulake ide-ide anyar sing bakal ngidini sektor pariwisata olahraga menehi kontribusi marang Tujuan Pembangunan Berkelanjutan. Kita matur nuwun marang BIHUB amarga visi lan kolaborasi lan, nalika kita menyang Piala Dunia FIFA 2022 ing Qatar, kita matur nuwun marang QNTC kanggo dhukungan kanggo proyek sing nyenengake iki, "ujare Sekretaris Jenderal UNWTO, Zurab Pololikashvili, nalika mbukak kompetisi.

Minangka bagean saka kemitraan karo QNTC, ide sing menang uga bakal dipertimbangkan kanggo diterapake ing Qatar, sing bakal siyap kanggo dadi tuan rumah Piala Dunia FIFA 2022.

Tuan, Pak Akbar Al Baker, Sekretaris Jenderal QNTC, komentar, "Ing QNTC, kita yakin acara olah raga duwe kekuwatan unik kanggo nggabungake masarakat ing saindenging jagad, lan mulane wisata olahraga minangka area fokus utama ing visi pariwisata kita . Kita ngarep-arep bisa ndeleng ide-ide inovatif sing bakal diluncurake ing Kompetisi Startup Pariwisata Olahraga sing wiwitan lan muga-muga salah sawijine ide bakal urip ing Qatar. "

Marta Plana, Direktur BIHUB, nambah: "Kita seneng banget bisa kerja sama karo UNWTO kanggo ngembangake pariwisata sing ana gandhengane karo industri olahraga, sektor sing berkembang, lan ngenali perusahaan sing duwe bakat kanggo mbantu nggayuh iki. Barcelona minangka kutha sing ana gandhengane karo desain lan inovasi, lan pusat pariwisata. Ing BIHUB, kita pengin nggawe Barcelona dadi Silicon Valley ing industri olahraga lan nggunakake pengalaman minangka obyek wisata, kanthi museum FC Barcelona sing paling akeh dikunjungi ing wilayah Catalan lan luwih saka 4 yuta wong sing ngunjungi lapangan saben taun. "

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov