24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Argentina Breaking News Warta Breaking Travel News Warta Breaking Paraguay Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Warta Breaking Uruguay

Ora mung pariwisata rampung ing Argentina, Uruguay lan Paraguay dina Minggu

Powerout
Powerout
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Ora mung pariwisata sing isih mandheg ing dina Minggu, nanging umume kegiyatan nganti pirang-pirang yuta wong ing Argentina, Uruguay, lan Paraguay sawise listrik listrik mati.

Pejabat berwenang kerja keras kanggo mulihake kekuwatan, nanging sepertiga saka 44 yuta wong Argentina isih peteng nalika sore.

Transportasi umum mandheg, toko ditutup lan pasien sing gumantung karo peralatan medis ing omah dijaluk lunga menyang rumah sakit kanthi generator.

Jaringan listrik Argentina rusak banget, kanthi gardu lan kabel sing ora cukup dianyarke amarga tarif listrik isih beku nganti pirang-pirang taun. Pakar energi independen Argentina ujar manawa kesalahan operasional lan desain sistemik duwe pengaruh ing runtuh jaringan listrik.

Perusahaan energi Uruguay UTE ujar manawa kegagalan sistem Argentina nyuda kekuwatan tumrap kabeh wong Uruguay ing sawijining wektu lan nyalahake ambruk kasebut amarga "cacat jaringan Argentina."

Ing Paraguay, kekuwatan ing komunitas pedesaan ing sisih kidul, cedhak tapel wates karo Argentina lan Uruguay, uga dipotong. Administrasi Energi Nasional negara kasebut ujar manawa layanan kasebut dibalekake sore kanthi pangalihan energi saka PLTA Itaipu sing dituduhake negara kasebut karo Brasil sing tetanggan.

Ing Argentina, mung propinsi Tierra del Fuego paling kidul sing ora kena pengaruh amarga pemadaman amarga ora nyambung karo jaringan listrik utama.

Pejabat Brasil lan Chili ujar manawa negarane durung kena pengaruh. Pemadaman kasebut durung ana ing sejarah pungkasan.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.