24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Benin Breaking News Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Koalisi Gajah Afrika (AEC): Jepang pasar gadhing!

gadhing
gadhing
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Dewan Sesepuh Koalisi Gajah Afrika (AEC) sing kasusun saka 32 negara Afrika lan mayoritas negara jajaran gajah Afrika njaluk pamarentah Jepang kanggo nutup pasar gadhing, ing antarane gajah paling gedhe ing donya, lan ndhukung perlindungan gajah Afrika sing luwih kuat.

"Kita njaluk Jepang supaya nuladha China lan nutup pasar gadhing domestik. Kita yakin manawa nindakake iki bakal nguatake citra konservasi internasional Jepang sadurunge Olimpiade lan Paralimpik 2020 ”, ujare Ketua Dewan Penatua AEC, Azizou El Hadj Issa, ing panjaluk marang Taro Kono, menteri luar negeri Jepang supaya ndhukung Koalisi.

 Dewan Penatua AEC wis nulis karo Menteri Luar Negeri ing Jepang, Taro Kono, njaluk tulung lan kolaborasi kanggo ngiyatake langkah-langkah internasional kanggo nyuda panjaluk gadhing gajah "saéngga gajah ora dadi obyek sing dikepengini maneh".

AEC wis ngirim sawetara dokumen kanggo 18 taun kasebutth Konferensi Para Pihak Konvensi Perdagangan Internasional Spesies Spesies Fauna Liar lan Flora (CITES) lan njaluk Jepang ndhukung usulan-usulan kasebut kanggo nguatake perlindungan gajah.

Khusus, AEC pengin:

  • Kabeh negara kudu ngetutake conto China ing nutup pasar gadhing domestik kanthi nguatake resolusi (10.10) ing Konferensi Para Pesta.
  • Kanggo dhaptar kabeh gajah Afrika menyang Lambang I, perlindungan sing paling kuat ing CITES. Saiki, gajah ing Afrika kalebu dhaptar karo gajah ing Botswana, Namibia, Afrika Selatan lan Zimbabwe Lampiran II, sing ngidini perdagangan ing kahanan tartamtu.

AEC wis suwe duwe pandangan yen gajah kudu dilindhungi, mula kabeh kudu didhaptar ing Apendiks I. Listing pamisah kasebut nyebabake keruwetan permintaan konsumen lan nyebabake perdagangan gadhing terus, mundhak sawise adol stok gadhing saka Afrika kidul menyang China lan Jepang ing taun 2008. China nutup pasar ing taun 2017, nanging pasar gadhing Jepang tetep dadi salah siji sing paling gedhe ing donya, lan bukti-bukti substansial ana gadhing saka Jepang lagi diekspor ilegal menyang China kanthi jumlah akeh, ngrusak larangan kasebut.

Koalisi ndhesek pasar gadhing domestik sing penting - utamane sing Jepang lan Uni Eropa - supaya ngetutake conto China. Layang kanggo Menteri Kono mréntah supaya Jepang nutup pasar gadhing, lan disalin menyang Menteri Lingkungan Hidup, Yoshiaki Harada, uga Ekonomi, Perdagangan lan Industri, Hiroshige Seko, sing kalorone tanggung jawab nggawe kebijakan perdagangan gadhing, ngontrol perdagangan gadhing domestik lan ngetrapake resolusi CITES sing gegandhengan karo gadhing (10.10) ing Jepang. Dewan percaya manawa nutup pasar gadhing “bakal nguatake citra konservasi internasional Jepang sadurunge Olimpiade lan Paralimpik 2020”.

Ketua Dewan Penatua, Azizou El Hadj Issa, uga wis nulis marang Menteri Luar Negeri China, Wang Yi, nyebutake rasa syukur amarga "kabijakan konservasi bersejarah China nutup pasar gading domestik kanthi kepemimpinan Presiden Xi Jingping", lan njaluk China ndhukung usulan AEC.

Huruf kanggo kaloro negara kasebut bubar dirilis Laporan Pambiji Global babagan Layanan Biodiversitas lan Ekosistem, sing nyorot penting banget kanggo nglindhungi spesies sing kaancam kaya gajah. Laporan kasebut nemokake yen eksploitasi gajah ing perdagangan luwih cepet mati. Dewan Penatua AEC ngelingake manawa CITES nganti saiki gagal gajah Afrika, simbol saka Konvensi kasebut.

Kaloro huruf kasebut negesake manawa AEC nggambarake swara gabungan saka mayoritas negara gajah Afrika lan selaras karo sentimen masarakat global lan ilmuwan gajah sing paling akeh. Sawetara negara Afrika - dipimpin dening Botswana - isih pengin ngeksploitasi gajah kanggo gadhing. Nanging, misi Koalisi 32 negara yaiku njaga populasi gajah sing sehat lan sehat tanpa ana ancaman saka perdagangan gadhing internasional.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.