Warta Breaking Bahrain Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya Warta Pamrentah Warta Breaking Hawaii Investments News wong Mbangun maneh Spanyol Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Dheweke Menang Pemilihan Sekretaris Jenderal UNWTO 2021

UNWTO ndhukung rencana pariwisata global sing kuat lan kuat
UNWTO ndhukung rencana pariwisata global sing kuat lan kuat
ditulis dening eTN Ngatur Editor

Badai salju ing Madrid, lockdown COVID-19 ing Spanyol, "Kesopanan Kampanye Pemilihan UNWTO" dening Jaringan Pariwisata Dunia ditandatangani dening loro mantan Sekretaris Jenderal UNWTO lan atusan pimpinan turisme saka luwih saka 100 negara, kasunyatan manawa sawetara pamungutan suara Menteri Pariwisata wis nyoba positif kanggo COVID-19 - ora ana sing nyebabake Sekretaris Jenderal UNWTO, Zurab Pololikashvili, kanggo mikir maneh saengga telat ing rapat pemilihan sing bakal ditindakake mung sawetara dina.

Print Friendly, PDF & Email

The Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO) bakal tumindak ing 113th sesi Rapat Dewan Eksekutif ing Madrid tanggal 18 lan 19 Januari minggu ngarep.

Pemilihan jabatan Sekretaris Jenderal UNWTO wiwit taun 2022 ana ing agenda. Pemilihan kasebut dipindhah saka Mei nganti Januari dening pimpinan UNWTO saiki, sanajan kahanan plancongan sing ora aman ing jagad iki.

Sekretaris Jenderal sing saiki Zurab Pololikashvili saka Republik Georgia bakal saingan karo His Excellency Shaika Mai Al Khalifa saka Kerajaan Bahrain kanggo posisi paling dhuwur ing agensi afiliasi PBB sing makili pariwisata dunya.

HE Shaikha Mai Al Khalifa bisa kesah menyang Madrid sajrone larangan COVID-19. Dheweke wis ngentekake sawetara dina ing ibukutha Spanyol kanggo nyalonake pencalonan kanggo Sekretaris Jenderal UNWTO. Sajrone nginep, dheweke wis ketemu karo macem-macem perwakilan negara anggota kanggo nemtokake visi kanggo masa depan sektor pariwisata. Dheweke ngadhepi akeh tantangan.

Krisis lan lockdown COVID-19, manuver politik sing ora pati jelas karo calon pesaing sing wis kuwat, lan uga badai salju sing durung ana sadurunge kabeh nantang pimpinan dinamis iki. Nanging Shaikha Mai tetep optimis kanthi ciri khas.

UNWTOee
UNWTOee

Ora diarepake manawa ana 35 menteri negara anggota sing bakal bisa lelungan menyang Madrid kanggo rapat Dewan Eksekutif, lan swara elektronik ora diidini sekretariat UNWTO saiki. Sawetara menteri pemilihan kanthi fisik ngalami diagnosis COVID-19 sing positif, lan Spanyol ora ana ing kunci. Sawetara negara duwe kedutaan ing Madrid, lan duta besar diidini melu rapat rapat Eksekutif ing Markas UNWTO ing Madrid, Senen lan Selasa.

Kangge, sawetara tenaga kesehatan sing setya ing Madrid ngupayakake salju pirang-pirang meter, mlaku-mlaku nganti pirang-pirang jam ing suhu derajat 20C, supaya bisa ngatasi kolega sing kesel sawise badai salju nggawe Spanyol ngalami bencana kaping pindho.

Badai sing mateni lan pandemi virus corona kanthi infeksi anyar 25,438 lan 408 wong mati ing dina Selasa, ora gawe uwong yakin Sekretaris Jenderal UNWTO saiki kanggo nundha pemilihan.

Dina iki, sumber ing UNWTO lan anggota senior dunia diplomatik ujar eTurboNews manawa Sekretaris Jenderal saiki wis gumunggung babagan swara sing diklaim dheweke duwe. Ora ana sing bisa adoh saka kasunyatan.

Sejatine, HE Shaikha Mai Al Khalifa duwe kabeh sebab supaya tetep percaya diri, kuwat, lan positif.

Dheweke ujar: "Aku seneng karo kutha Madrid sing apik, lan kunjunganku nganti saiki sukses banget. Aku kanthi yakin bakal nyedhaki mayoritas sing menang adhedhasar komitmen saka wong-wong sing percaya yen wis wayahe shift paradigma kanggo sektor pariwisata. "     

HE Al Khalifa janji kepemimpinan UNWTO sing dinamis lan transparan. Ing pernyataan visi, dheweke janji yen sajrone rolas wulan pertama masa jabatane, dheweke bakal ngrungokake saben negara anggota organisasi lan nyusun strategi adhedhasar apa sing dibutuhake para anggota. Dheweke uga janji bisa kerja tanpa lelah kanggo ngamanake sumber daya sing dibutuhake kanggo mujudake gegayuhan kasebut.

Kanthi tembung dhewe:

"Aku yakin manawa sektor pariwisata bakal pulih saka krisis iki amarga pulih saka akeh krisis sadurunge. Aku yakin manawa kita kudu ngupayakake kanthi cepet babagan protokol protokol, saliyane kerja bareng karo pemerintah babagan skema dhukungan fiskal, "jarene nalika tetep setya karo proposal iki.

"Pancen angel banget amarga larangan lelungan kanggo lelungan menyang Negara Anggota lan ketemu organisasi pariwisata nasional kanthi langsung; nanging aku wis nindakake paling akeh sing bisa ditindakake nalika mbatesi wektu lan kahanan pandemi kasebut. Aku matur nuwun banget karo komitmen sing dakwenehake saka pirang-pirang negara… lan ngarep-arep miwiti era anyar. Ing masalah jender "duwe wanita ing posisi kepemimpinan ora pungkasane malah dadi sarana - sarana kanggo inspirasi akeh wanita enom ing saindenging jagad kanggo mecah langit-langit kaca

"Saiki kita yakin duwe mayoritas sing menang kanggo ngirim mandat iki."

Layar Ditembak 2021 01 12 jam 16 28 51
Layar Ditembak 2021 01 12 jam 16 28 51

Tanggepan Pimpinan Industri Pariwisata

Akeh industri plancongan lan pariwisata ora kuciwa amarga kepemimpinan UNWTO saiki sing meksa nindakake acara penting kaya ngono ing wektu sing mokal.

The Kesopanan ing Pemilihan UNWTO minangka petisi sing diwiwiti dening panitia advokasi ing Hawaii Jaringan Pariwisata Dunia. Iki ditandatangani dening atusan pimpinan pariwisata ing luwih saka 100 negara kalebu 2 mantan Sekretaris Jenderal, Asisten Sekretaris, lan mantan Direktur Eksekutif UNWTO.

UNWTO ora kasedhiya kanggo komentar.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

eTN Ngatur Editor

eTN Ngatur editor tugas.