24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Airlines Airport Plancongan Bisnis Filipina Breaking News Teknologi Pariwisata transportasi News Wire Plancongan

Maskapai biaya murah Cebu Pacific seneng banget karo Airbus

A330-900-Cebu-Pasifik-
A330-900-Cebu-Pasifik-
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Cebu Pacific (CEB), sawijining maskapai biaya murah sing adhedhasar ing Filipina, wis mlebu Memorandum of Understanding (MOU) kanggo 31 pesawat Airbus, yaiku 16 A330neo, 10 A321XLR lan 5 A320neo.

Pesawat A330neo Cebu Pacific bakal dadi versi kapasitas sing luwih dhuwur saka A330-900, kanthi 460 kursi ing konfigurasi kelas siji. Maskapai iki uga dadi salah sawijining maskapai penerbangan peluncuran kanggo A321XLR, sing bakal bisa mlayu mandheg saka Filipina menyang tujuan sing adoh saka India lan Australia. Pesawat A320neo sing diumumake dina iki bakal dadi jinis pertama sing duwe 194 kursi ing tata ruang kelas siji.

Perjanjian paling anyar iki ndhukung program nganyari maneh armada CEB, sing tujuane mung duwe pesawat anyar, pesawat sing efisien lingkungan ing taun 2024. Keputusan operator sing berkembang kanthi cepet uga nguatake status armada kabeh-Airbus ing kategori jet.

Kapilih kanggo efisiensi operasional sing luar biasa, kenyamanan lan jangkauan tambah, pesawat generasi anyar iki bakal ngidini Cebu Pacific ngembangake jaringan Asia-Pasifik lan menehi posisi sing luwih kompetitif.

A320neo lan A321XLR minangka anggota Kulawarga A320 sing nggabungake teknologi paling anyar, kalebu mesin generasi anyar lan Sharklets, sing bareng-bareng ngasilake tabungan bahan bakar 20 persen. Ing pungkasan Mei 2019, Kulawarga A320neo wis nampa luwih saka 6,500 pesanan saka 100 pelanggan ing saindenging jagad.

A321XLR minangka langkah evolusi sabanjure saka A321LR sing nanggepi kabutuhan pasar kanggo kisaran lan muatan sing luwih akeh, nggawe luwih akeh maskapai. Saka 2023, bakal ngasilake Range XtraLong sing durung pernah ana sadurunge nganti 4,700nm - 15 persen luwih saka A321LR lan kanthi pembakaran bahan bakar luwih murah 30 saben kursi dibandhingake karo pesawat pesaing generasi sadurunge.

Kulawarga A330neo minangka A330 generasi anyar, kalebu rong versi: A330-800 lan A330-900 nuduhake persentase 99 persen. Iki dibangun miturut ekonomi sing wis kabukten, fleksibilitas lan linuwih saka Kulawarga A330, nalika nyuda konsumsi bahan bakar udakara 25 persen saben kursi lawan pesaing generasi sadurunge lan nambah kisaran nganti 1,500 mil laut, dibandhingake karo mayoritas A330 sing lagi digunakake.

A330neo didhukung dening mesin Trent 7000 generasi paling anyar Rolls-Royce lan nduwe sayap anyar kanthi rentang tambah lan Sharklets sing diilhami A350 XWB. Kabin kasebut nyedhiyakake kenyamanan fasilitas Airspace anyar kalebu hiburan inflight penumpang modern lan sistem konektivitas Wifi.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.