Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Breaking News US Warta Pamrentah News Warta Breaking Korea Lor wong Rusia Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Keuangan AS milih institusi finansial Rusia sing nyengkuyung sanksi Korea Utara

0a1a-241
0a1a-241
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Departemen Pengendalian Aset Asing Departemen Keuangan AS (OFAC) dina iki ngumumake sebutan entitas Rusia sing wis nulungi Korea Lor kanggo ngindhari sanksi kanggo ngakses sistem finansial internasional. Tumindak dina iki target Masyarakat Keuangan Rusia sing didaftar Rusia miturut Urutan Eksekutif (EO) 13382 amarga wis nyediakake, utawa nyoba nyedhiyakake, finansial, materi, teknologi, utawa dhukungan liyane kanggo, utawa barang utawa layanan kanggo dhukungan, sing ditunjuk AS Dandong Zhongsheng Industri & Perdagangan Co Ltd (Dandong Zhongsheng), entitas sing diduweni lan dikendhaleni, kanthi langsung utawa ora langsung, Bank Dagang Asing sing ditunjuk AS lan Perserikatan Bangsa-Bangsa (PBB), bank ijol-ijolan utama Korea Utara.

"Keuangan terus ngetrapake sanksi AS lan PBB sing ana marang individu lan entitas ing Rusia lan ing papan liya sing nggampangake perdagangan terlarang karo Korea Utara. Wong-wong sing nyoba ngindhari panguwasa kanggo nyedhiyakake akses menyang pasar finansial internasional marang DPRK, dheweke bakal duwe risiko sanksi sing signifikan, "ujare Sekretaris Terorisme lan Intelijen Keuangan Sigal Mandelker.

Masyarakat Keuangan Rusia wiwit nyedhiyakake layanan finansial menyang Korea Utara kanthi cepet nalika entuk lisensi organisasi kredit non-perbankan, sing ngidini Masyarakat Keuangan Rusia bisa transaksi kanthi pirang-pirang mata uang asing. Masyarakat Keuangan Rusia nyedhiyakake rekening bank kanggo Dandong Zhongsheng sing ditunjuk OFAC lan kanggo kepala perwakilan Korea Lor saka Korporat Industri Seng Korea, sing uga ditrapake kanggo operasi ing industri pertambangan ing ekonomi Korea Lor lan wis adol, nyuplai, utawa mindhah seng saka Korea Lor, ing endi penghasilan utawa barang sing ditampa bisa nguntungake Pamrentah Korea Lor.

Wiwit paling ora 2017 lan terus nganti 2018, Masyarakat Keuangan Rusia mbukak sawetara akun bank kanggo Dandong Zhongsheng. Tumindak kasebut ndadekake Korea Lor bisa ngatasi sanksi AS lan PBB kanggo entuk akses menyang sistem finansial global kanggo ngasilake dana program nuklir rezim Kim.

Dandong Zhongsheng ditunjuk dening Amerika Serikat amarga diduweni utawa dikendhaleni, kanthi langsung utawa ora langsung, FTB, entitas sing properti lan kepentingane diblokir miturut EO 13382. Han Jang Su, wakil perwakilan FTB ing Moskow, duwe peran penting kanggo entuk layanan perbankan saka Russian Financial Society. Han Jang Su ditunjuk dening Amerika Serikat tanggal 31 Maret 2017, amarga tumindak utawa atas jenenge, kanthi langsung utawa ora langsung, FTB. Han Jang Su lan FTB uga wis ditunjuk dening Komite Dewan Keamanan PBB miturut Resolusi 1718 (2006).

Masyarakat Keuangan Rusia minangka institusi finansial Rusia paling anyar sing diijinake OFAC kanggo nyediakake layanan finansial menyang Korea Lor. Ing wulan Agustus 2018, OFAC milih Bank Komersial Agrosoyuz sing wis ndhaptar Rusia amarga kanthi sengaja nindakake utawa nggampangake transaksi penting tumrap Han Jang Su.

Minangka asil saka tumindak dina iki, kabeh properti lan kapentingan ing target sing ana ing Amerika Serikat utawa duwe utawa ngontrol wong AS kudu diblokir lan dilaporake menyang OFAC. Aturan OFAC umume nglarang kabeh urusan karo wong AS utawa ing Amerika Serikat (kalebu transaksi transiting Amerika Serikat) sing kalebu properti utawa kapentingan ing properti wong sing diblokir utawa ditunjuk.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov