24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Travel Warta Breaking Maroko News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Warta Breaking Vietnam

Napa Vietnam nggoleki pengunjung Maroko lan uga kosok balene

nomer2
nomer2
ditulis dening editor

Perdana Menteri Maroko Saad Eddine El Othmani ujar nalika resepsi kanggo Vo Van Thuong, anggota Politburo, Sekretaris Partai Komunis Vietnam (CPV) Komite pusat lan kepala Komisi utawa Informasi lan Pendidikan Komite Pusat CPV, yen persahabatan lan kerja sama antarane Vietnam lan Maroko minangka hubungan khusus lan raket, sing dikembangake sajrone perjuangan mbebasake nasional kanggo rong negara kasebut.

PM Othmani negesake manawa kerja sama bilateral ing ekonomi, perdagangan, investasi lan budaya durung bisa cocog karo hubungan politik sing apik ing antarane rong negara uga potensine. Dheweke pengin nambah kerjasama karo Vietnam ing macem-macem bidang lan ngupayakake kanggo ningkatake hubungan antarane loro pamrentah.

Perdana Menteri nyaranake supaya Vietnam lan Maroko kanthi cepet ngetrapake perjanjian kerja sama sing ditandatangani, ningkatake konsultasi politik lan pertukaran delegasi tingkat kabeh, lan terus nggawe mekanisme kanggo nggawe kahanan sing apik kanggo kemitraan sing luwih kuat ing antarane usahane.

Vo Van Thuong negesake kabijakan Partai Vietnam lan Negara sing terus maju kanggo nggedhekake kekancan lan kerja sama karo kabeh negara kanggo perdamaian lan pembangunan ing wilayah kasebut lan njaga hubungan karo kanca tradisional, kalebu Maroko, nggambarake negara kasebut minangka salah sawijining prioritas Vietnam mitra ing Afrika Lor. Dheweke uga matur nuwun marang PM Maroko lan Pamrentah babagan dhukungan saka pencalonan Vietnam kanggo kursi sing ora permanen ing Dewan Keamanan Perserikatan Bangsa-Bangsa kanggo taun 2020-2021.

Thuong ujar manawa Vietnam gelem kerja dadi jembatan kanggo mbantu Maroko nggedhekake hubungane karo negara-negara Asia Tenggara liyane, utamane ing konteks Vietnam bakal njupuk alih Ketua ASEAN ing taun 2020. Dheweke ngucapake pangajab supaya kerja sama sing luwih kuat karo Maroko ing kabeh wilayah , khusus pariwisata, budaya, energi bersih, lan pertanian.

Nalika ing Maroko, Thuong ketemu karo Ketua Dewan Perwakilan Maroko Habib El Malki, sajrone ujar manawa tambah akeh pertukaran delegasi parlementer sing dhuwur bakal ngiyatake kerja sama antarane rong negara kasebut mbesuk. Dheweke ngajak legislator Maroko kanggo ngawasi lan nggawe kondhisi sing apik kanggo implementasi kesepakatan kerja sama sing ditandatangani dening loro pamrentah kasebut. Minangka wangsulan, Malki ujar manawa Dewan Perwakilan Rakyat bakal gabung karo Pamrentah Maroko kanggo nyipta mekanisme ngawasi kegiyatan kerja sama antarane rong negara kasebut, nalika nguatake pertukaran karo Grup Parlementer Persahabatan Vietnam-Maroko.

Thuong ngaturake Ketua Umum Majelis Nasional Vietnam Nguyen Thi Kim Ngan kanggo undhangan menyang Speaker kanggo kunjungan resmi menyang Vietnam. Ing resepsi kasebut, dheweke ngundang PM Nguyen Xuan Phuc supaya enggal uga ngunjungi resmi menyang Vietnam. Sajrone rapat karo Menteri Budaya lan Komunikasi Maroko, Mohamed Laarej, dheweke menehi saran supaya loro negara kasebut nambah kolaborasi bilateral ing macem-macem wilayah, utamane pariwisata, sinematografi, pers, literatur lan seni.

Tanggal 17 Juni, Thuong rapat-rapat karo Presiden Dewan Wilayah Casablanca-Settat lan Gubernur Casablanca. Banjur tanggal 14 Juni, dheweke ngobrol karo pimpinan papat partai ing pamrentah koalisi Maroko, sing ujar manawa pengin nggabungake lan ningkatake kerja sama karo CPV, utamane ing pembangunan Partai lan riset teoritis.

Thuong njaluk Vietnam mbiyantu Maroko ningkatake hubungan karo negara-negara Asia Tenggara liyane, ujar Maroko ngarep-arep bakal dadi pengamat ing Majelis Antar Parlementer ASEAN. Loro-lorone setuju kanggo nambah pertukaran delegasi tingkat kabeh lan njaga nuduhake informasi lan pengalaman, pertukaran budaya antarane organisasi pemuda lan wanita, lan ijol-ijolan wong liya.

Loro-lorone pamrentah setuju kanggo ngatur minggu budaya ing saben negara kanggo nambah pangerten ing antarane masarakat Vietnam lan Maroko.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.