24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Airlines Airport Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Breaking Georgia News Rusia Breaking News Keslametan Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Putin nglarang maskapai Rusia saka mabur menyang Georgia

0a1a-276
0a1a-276
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Presiden Rusia Putin wis nandatangani keputusan sing nglarang maskapai penerbangan Rusia ngeterake warga Rusia menyang Georgia wiwit tanggal 8 Juli. Keputusan kasebut digawe sawise demonstrasi anti-pemerintah lan anti-Rusia ing Tbilisi.

"Wiwit tanggal 8 Juli, operator Rusia dilarang sementara nindakake transportasi udara warga saka wilayah Rusia menyang Georgia," wacan keputusan kasebut.

Uga menehi saran marang operator tur lan agen perjalanan supaya ora ngirim turis Rusia menyang negara tetangga nalika larangan kasebut wis rampung. Miturut pejabat pamrentah Rusia, watesan kasebut ditrapake kanggo "njamin keamanan nasional Rusia [lan] kanggo nglindhungi warga Rusia saka tumindak kriminal lan ilegal."

Pamrentah Rusia uga 'meksa banget' kabeh warga Rusia, sing saiki ana ing Georgia, supaya bali menyang Rusia. Sadurungé dina Jumuah, Menteri Luar Negeri Rusia nerbitake peringatan supaya warga Rusia nolak lelungan menyang Georgia "kanggo keamanan dhewe."

Badan transportasi udara federal Rosaviatsia bakal nganakake rapat karo perwakilan maskapai babagan larangan kasebut dina Setu, ujare sumber.

Kapal indhustri nomer loro ing Rusia, S7, wis ngumumake yen nundha penjualan tiket kanggo kabeh penerbangan menyang Georgia sing dijadwalake sawise tanggal 8 Juli. Ural Airlines, sing miber menyang Georgia saka Moskow, Saint Petersburg lan kutha-kutha Rusia liyane, ujar manawa ana keputusan babagan mungkasi penjualan arep digawe dina Setu.

Protes masam ing Tbilisi dina Kamis sawise ngganggu sesi Majelis Antar-Parlementer Orthodoksi (IAO) ing parlemen kasebut. Anggota parlemen oposisi Georgia mandheg acara kasebut sawise disinggung karo Presiden IAO - lan kepala delegasi Rusia– Sergey Gavrilov, ngaturake pidato pembukaan saka kursi pembicara parlemen.

Rally anti-pemerintah Tbilisi lan anti-Rusia, ing sekitar 5,000 wong melu, dadi kasar nalika para demonstran nyoba nyerang gedung parlemen. Protes sing luwih tertata nglumpukake ewonan wong ing dina Jumuah sore.

Moskow negesake manawa demonstrasi kasebut minangka "provokasi Rusia", sing tujuane kanggo nyegah upaya mulihake hubungan antarane Georgia lan Rusia, sing tetep kaku wiwit Ossetia Selatan, sing diwanti-wanti dening Rusia, dipisahake saka Georgia ing taun 2008. Nalika semana, Rusia nyerang Georgia, nalika Georgia presiden banjur, Mikheil Saakshvili nyoba mulihake ketertiban ing propinsi Georgia sing separatis. Sawise konflik militer, Moskow ngakoni Ossetia Selatan lan republik liyane sing dibantah, Abkhazia, minangka negara berdaulat.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov