24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Airlines Airport Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Kanada Breaking News Industri Hospitality Warta Breaking Islandia News Teknologi Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Bandara Internasional Keflavik ngluncurake solusi kontrol wates adhedhasar kios pertama ing Schengen

0a1a-292
0a1a-292
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Dina iki, implementasine papat kios digawe ing Bandara Internasional Keflavik (KEF) ing Islandia. Kios kasebut minangka bagean saka pilot nem wulan kanggo simulasi persyaratan Entry / Exit System (EES) sing bakal teka ing Area Schengen, sing kalebu 26 negara Eropa sing wis resmi ngilangi kabeh paspor lan kabeh jinis kontrol wates liyane wates. Iki minangka solusi kontrol wates adhedhasar kios otomatis pisanan ing Anggota Schengen negara.

EES minangka bagean saka paket Smart Border sing dikenalake dening Komisi Eropa. Iki bakal operasional kanthi lengkap ing kabeh negara Schengen ing pungkasan taun 2021. Tujuan utama EES yaiku ndhaptar data mlebu, metu lan nolak mlebu warga negara katelu sing nyebrang wates eksternal kabeh negara anggota Schengen liwat pusat sistem

KEF minangka titik persimpangan paling gedhe ing negara kasebut kanthi luwih saka 95 persen penumpang sing mlebu wilayah Schengen liwat Islandia sing liwat bandara iki. Kios kasedhiya kanggo warga Negara Katelu (TCN) lan warga Uni Eropa sing digunakake nalika mlebu Islandia. Kios-kios kasebut wis disesuaikan kanggo memenuhi persyaratan khusus kanggo polisi Islandia.

"Kita ing Isavia mesthi golek cara kanggo ningkatake lan ningkatake otomatis layanan mandhiri kanggo para penumpang," ujare Gudmundur Dadi Runarsson, Direktur Teknis lan Infrastruktur ing Bandara Keflavik. "Kanthi nglakokake pilot kanggo solusi anyar lan inovatif iki, kita pengin nglumpukake informasi lan nyiapake supaya proses dadi luwih gampang kanggo kabeh wong nalika ngetrapake peraturan anyar. Kios-kios anyar iki bakal mbantu nyepetake proses para penumpang, nambah pengalaman lan njamin lelungan sing nyenengake liwat Bandara Keflavik lan bakal menehi informasi penting kanggo pangembangan lan operasi fasilitas perbatasan anyar kita sing diarepake bakal digunakake ing taun 2022. "

Ing wulan Juli 2018, kios permanen pertama sing nyedhiyakake kontrol wates Entry lan Exit ing Eropa diluncurake karo 74 kios sing diaktifake biometrik ing Bandara Internasional Pafos lan Bandara Internasional Larnaka ing Siprus.

Dheweke nggunakake kios sing diaktifake biometrik mandhiri kanggo nyepetake proses kontrol wates. Ing kios kasebut, para turis milih basane, scan dokumen perjalanan lan njawab sawetara pitakon sederhana. Kios kasebut uga njupuk gambar pasuryan saben penumpang sing bisa dibandhingake lan diverifikasi tumrap foto ing paspor elektronik. Wisatawan banjur njupuk kuitansi kios sing wis rampung menyang otoritas layanan wates.

Kios iki kabukten bisa nyuda wektu tunggu penumpang luwih saka 60 persen. Ing White Paper sing anyar diterbitake dening InterVISTAS, panliten kasebut nyimpulake yen nggunakake kios kanggo ngontrol wates luwih gedhe tinimbang proses imigrasi tradisional karo petugas perbatasan. Iki nyebabake pangirit biaya lan ruang lan ngidini panguwasa wewatesan fokus kanggo njaga keamanan wates. Kios iki nyedhiyakake penanganan istiméwa sing luwih apik, bisa diakses wong cacat, lan bisa diatur nganti 35 basa sing beda. Bisa ngolah penumpang apa wae, kalebu kulawarga sing plancongan dadi klompok.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov