24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Belize Breaking Breaking News Internasional Warta Breaking Costa Rica Warta Pamrentah Kabar Olahraga News Mbangun maneh Keslametan Pariwisata transportasi Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News Maneka Warta

Belize lan Costa Rica nanggapi persyaratan CDC anyar kanggo lelungan AS

covidtest.jpg
Jamaika nambah uji coba COVIDE-19

Amarga kasus COVID-19 terus saya cepet ing Amerika, CDC AS wis nggawe protokol anyar kanggo kabeh wong sing mlebu negara kasebut. Kabeh wisatawan saiki kudu nuduhake bukti tes COVID-19 negatif sadurunge lelungan diwiwiti. Negara ing saindenging jagad wiwit nanggapi.

Print Friendly, PDF & Email

Pusat Kontrol lan Pencegahan Penyakit (CDC) wingi ngumumake yen mbutuhake tes COVID-19 negatif saka kabeh penumpang sing teka ing Amerika Serikat wiwit tanggal 26 Januari 2021. Dina iki, Belize lan Costa Rica ngumumake rencana kasebut kanggo nanggepi anyar iki Syarat CDC kanggo lelungan AS.

Belize

Kanggo nanggepi iki syarat CDC anyar, Dewan Pariwisata Belize (BTB), sawise konsultasi karo Kementerian Kesehatan lan Kesehatan Belize, negesake manawa tes bakal ditambah lan kasedhiya kanggo kabeh penumpang sing mangkat menyang Belize menyang AS.

Detil luwih lengkap kalebu lokasi biaya lan pengujian ing saindenging negara wis ditemtokake. Mula, kabeh wong sing arep ngunjungi Belize bisa nerusake rencana plancongan.

Dewan Pariwisata Belize ngakoni manawa para turis AS kira-kira 70% pengunjung ing negara kasebut. Dewan Pariwisata ujar manawa bakal terus dipandu karo protokol kesehatan kanggo nampani kabeh pengunjung lan njamin pengalaman sing aman wiwit tekan mangkat.

Costa Rica

Institut Pariwisata Costa Rican bareng: "Antisipasi manawa pamrentah saka Amerika Serikat saka Amerika bisa njupuk langkah kaya iki, kita wis nggawe klompok kerja sing koordinasi karo laboratorium pribadi sing disertifikasi dening Menteri Kesehatan kanggo ngatur tes RT-PCR ing Costa Rica. Rencana kasebut yaiku supaya tes kasebut kasedhiya kanggo para pelancong AS lan turis warga negara liya ing saindenging negara, kanthi rega kurang saka $ 100.

"Jagad iki ngalami pandemi sing tren njupuk tindakan lan nyetel kanggo owah-owahan. Costa Rica minangka tujuan sing setya tundhuk karo protokol kesehatan, lan matur nuwun marang para wisatawan amarga wis dipercaya. ”

Warta iki teka nalika tekane internasional Costa Rica meh tikel kaping pindho wiwit November nganti Desember. Desember 2020 ndhaptar mlebu 71,000 turis kanthi udhara, meh tikel kaping pindho kunjungan sing kacathet ing November 2020, ing kana 36,044 kacarita. Tambah kasebut amarga ana 20 maskapai sing bali saka pasar pariwisata utama Costa Rica lan ngumumake rute anyar ing pungkasan taun.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.