24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Berita Breaking Belgia Breaking News Internasional Warta Breaking Travel angkara Warta Pamrentah News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Pelanggaran polisi Belgia ngrancang serangan teror marang kedutaan AS ing Brussels

0a1a-305
0a1a-305
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Polisi Brussel nyekel wong sing dicurigai merencanakake nyerang kedutaan Besar AS ing ibukutha Belgia lan Uni Eropa, jaksa penuntut Belgia ing sawijining pernyataan.

Ora dingerteni babagan tersangka, sing mung dikenal karo inisiale MG. Dheweke dicekel dina Setu lan didakwa dina Senin kanthi "serangan coba ing konteks teroris lan nyiapake pelanggaran teroris."

Penuntut jaksa ujar manawa dheweke duwe "indikasi konvergensi" sing nggawe dheweke yakin yen tersangka kasebut nyerang serangan. Wong kasebut nolak tuduhan kasebut. Jaksa penuntut ujar manawa ora ana rincian liyane sing bakal diluncurake, kanthi nyebutake perlune nglindhungi penyelidikan sing isih ana.

Sementara, penyiar negara Belgia RTBF ujar manawa tersangka kasebut wis suwe diawasi polisi lan bubar ditemokake tumindak curiga ing cedhak kedutaan AS.

Belgia nate weruh aktifitas teroris ing taun-taun pungkasan. Serangan profil paling dhuwur kedadeyan ing Brussels ing 2016, nalika serangkaian pamboman bunuh diri terkoordinasi nyebabake korban 32 wong lan luwih saka 300 wong cilaka. Ing wulan Agustus 2017, dilaporake manawa panguwasa Belgia mbukak 189 kasus teroris wiwit wiwitan taun kasebut.

Militer Belgia lan pejabat penegak ukum uga wis bola-bali dadi target serangan teroris. Ing 2017, wong sing nganggo pisau nyerang sekelompok tentara ing Brussels, lan loro-lorone cilaka. Setahun sabanjure, penyerang liyane mateni loro petugas polisi lan wong sing ana ing kutha Liege, Belgia. Tanggung jawab kanggo loro serangan kasebut diklaim dening Negara Islam.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov