Malta: Swarga sing disenengi karo sejarah

0a1a-329
0a1a-329
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Jejak Pra-Sejarah minangka tambahan pungkasan saka seri peta Otoritas Pariwisata Malta. Pelancong bisa mundur wektu kanggo ndeleng sejarah sing apik ing kepulauan Mediterania iki, sing nuduhake sejarah sing sadurunge ana piramida Mesir nganti 1,000 taun. Kapuloan Maltese duwe permata permata sejarah sing luar biasa sing kalebu kuil, gereja, patung lan katakombol sing isih ana wiwit taun 4,000 SM.

Sanajan dadi salah sawijining tujuan paling apik ing peta Eropa kanggo festival hiburan lan hiburan musik kontemporer, pulau kasebut uga menehi pengalaman sing apik banget kanggo para pecinta budaya lan penggemar sejarah. Sorotan wisata kalebu Kuil Ggantija sing apik banget ing pulau Gozo, bencana sing nggegirisi ing pinggiran ibukota Romawi lawas Mdina, lan museum arkeologi pendhidhikan ing ibukutha Malta, Valletta.

Sorotan Trail Pra-Sejarah kalebu:

  • Kuil Ggantija - Iki minangka struktur mandhiri paling tuwa ing donya, sing sadurunge Piramida Mesir nganti 1,000 taun.
  • Kordin Temples, Paola - Kuil Kordin dipanggoni dening pirang-pirang wong ing saindenging taun, kalebu wong Fenisia, Yunani lan Roma. Kordin III minangka siji-sijine candhi saka telung candhi Corradino sing saiki isih ngadeg.
  • Saflieni Hypogeum, Paola - Ditemokake ing taun 1902, Hal Saflieni Hypogeum minangka kuburan prasejarah lemah. Komplek kasebut, digawe saka ruang rock sing gegandhengan, digunakake nganti pirang-pirang abad lan sisa-sisa paling wiwitan ditemokake wiwit taun 4000 SM.
  • Kat 'Bistra Catacombs, Mosta - Digali ing taun 1933, catacomb Ta 'Bistra minangka catacomb nomer loro paling gedhe ing Malta. Situs iki dawane 300 kaki lan kasusun saka 57 makam sing ditata ing 16 kamar.
  • Catacombs St. Paul, Rabat - Catacombs St. Paulus minangka kompleks pemakaman Romawi sing gegandhengan paling gedhe, sing digunakake nganti abad kaping 7 Masehi. Dumunung ing pinggiran ibukota Romawi lawas Mdina, Catacombs St. Paulus minangka bukti arkeologi Kristen paling awal lan paling gedhe ing Malta.

 

Kanggo informasi luwih lengkap utawa kanggo ndownload kunjungan ing peta www.maltauk.com

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Kepala Editor Tugas

Kepala editor Tugas yaiku Oleg Siziakov