Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Breaking Eswatini Warta Pamrentah News tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Kerajaan Eswatini entuk cadangan Biosfer UNESCO pertama

0a1a-343
0a1a-343
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Kerajaan Eswatini ngrayakake entri kaping pisanan ing Jaringan Alam Biosfer Dunia UNESCO. Program Man and the Biosfir (MAB) UNESCO nembé nambah 18 situs anyar ing 12 negara menyang Jaringan Cagar Biosfer Sedunia, lan Kerajaan Eswatini gabung karo Jaringan MAB taun iki kanthi tulisan situs pertamane, Lubombo Biosfir Reserve.

Tambahan anyar kasebut disetujoni ing rapat Paris saka 17 nganti 21 Juni Dewan Koordinasi Internasional Man and the Program Biosfer UNESCO, ndadekake total cadangan biosfer dadi 701 ing 124 negara ing saindenging jagad.

Cadangan Biosfer UNESCO ngupayakake nggabungake konservasi keanekaragaman hayati karo kegiyatan manungsa kanthi nggunakake sumber daya alam berkelanjutan minangka bagean saka tujuan sing luwih akeh kanggo ngerti, ngapresiasi lan njaga lingkungan urip ing planet kita. Program Man lan Biosfer minangka program ilmiah internasional sing tujuane kanggo ningkatake hubungan antarane wong lan lingkungan alam - inisiatif perintis ing jantung pembangunan berkelanjutan.

Direktur Jenderal UNESCO, Audrey Azoulay ujar, "Ana prelu banget tumindak kanggo keanekaragaman hayati, kanggo warisan lingkungan sing padha. Sawise didiagnosis masalah sing dadi saham, disorot dening laporan Platform Antarpemimpin-Ilmu Budaya Antarpemerintahan tentang Layanan Biodiversitas dan Ekosistem (IPBES), vitalitas Jaringan Biosfer Dunia menehi kita ngarep-arep. Saben cadangan biosfer UNESCO minangka laboratorium langit terbuka kanggo pembangunan berkelanjutan, kanggo solusi konkrit lan awet, kanggo inovasi lan praktik sing apik. Dheweke nutup aliansi anyar ing antarane jagad ilmu pengetahuan lan pemuda, antarane manungsa lan lingkungan. ”

Cagar Biosfir Lubombo dununge ana ing Pegunungan Lubombo, sing mbentuk wates sisih wétan Eswatini karo Mozambik lan Afrika Selatan. Iki kalebu bagean saka Hotspot Biodiversitas Maputoland-Phondoland-Albany Hotspot lan jembaré 294,020 hektar. Ekosistem kasebut kalebu alas, lahan basah lan sabana. Spesies flora lokal kalebu spesies Barleria sing mentas ditemokake uga Lubombo Ironwoods, Lubombo Cycads lan alas Jilobi. Rong puluh wolung puluh wolu spesies mamalia ing wilayah kasebut, mung bisa ditemokake ing wilayah Lubombo. Spesies mamalia sing penting ing cadangan iki kalebu Leopard, Badak Putih, Tsessebe, Roan Antelope, Cape Buffalo lan Suni. Akeh proyek konservasi lan pemantauan, uga pertanian, peternakan, industri, pariwisata, perusahaan komersial lan kehutanan wis mlaku ing cadangan kasebut.

Ing wektu nalika Eswatini misuwur lan dipuji amarga upaya konservasi, iki minangka wulu liyane kanggo negara Afrika sing dadi perintis iki, amarga terus nindakake langkah-langkah kanggo ngreksa lingkungan alam sing apik lan maneka warna, nalika nyedhiyakake kesempatan kanggo warga makmur

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov