Asosiasi Warta Breaking Sri Lanka News Warta Breaking Travel News Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan

Pariwisata Sri Lanka nyoba ngasilake industri sawise kemunduran teror

Pilih basa sampeyan
anil-1
anil-1
ditulis dening editor

Organisasi Pariwisata Sri Lanka ngupayakake revive industri sing ngalami kemunduran sakedhik amarga kedadeyan teror pungkasan. Minggu Paskah kepungkur iki, tanggal 21 April 2019, 3 gereja lan 3 hotel mewah ing ibukota komersial Colombo dadi target pengeboman bunuh diri para teroris.

Mung 2 dina kepungkur, Jaksa Agung Sri Lanka Dappula de Livera menehi saran marang kepala polisi polah supaya ngluncurake penyelidikan kriminal marang mantan Sekretaris Pertahanan Hemasiri Fernando babagan "kegagalan utama" sing nyumbang kegagalan keamanan sadurunge pamboman sing mateni 250 wong. Rekomendasi kasebut adhedhasar temuan dewan penyelidikan khusus sing ditunjuk dening Presiden Maithripala Sirisena sawise jeblugan tanggal 21 April. Fernando mundur 4 dina sawise jeblugan kasebut, sawise Sirisena njaluk mundur lan Kepala Polisi Pujith Jayasundara, sing ora gelem mundur. Sirisena banjur nundha Jayasundara lan nunjuk dadi kepala polisi.

Wis dilaporake manawa agen intelijen India ngirim sawetara peringatan menyang panguwasa Sri Lankan yen plot ditindakake, nanging Sirisena lan Perdana Menteri Ranil Wickremesinghe wis ujar manawa dheweke ora diwenehi kabar babagan peringatan kasebut sadurunge serangan kasebut.

Ing upaya nambah turis njaba India sing ngunjungi Sri Lanka, Pariwisata Sri Lanka kanthi kolaborasi karo SriLankan Airlines, Asosiasi Hotel Sri Lanka (THASL), lan operator tur mlebu wis ngenalake paket sing menarik, khusus target India, pasar sumber utama .

Paket sing ditawakake Pariwisata Sri Lanka kalebu tiket pesawat, akomodasi, transportasi, lan liya-liyane, wiwit saka 30% nganti 60% saka rega normal. Paket iki khusus kanggo India lan bisa digunakake ing jaringan Sri Lankan Airlines sing nutupi 12 kutha ing India kanthi 123 penerbangan mingguan.

Ms. Chamari Rodrigo - Konsul Jenderal, Sri Lanka, uga karo delegasi Sri Lanka sing dipimpin dening Hon. John Amaratunga, Menteri Pariwisata, Margasatwa lan Urusan Agama Kristen, nekani acara kasebut.

Hon. Menteri Pariwisata ngomong babagan lingkungan keamanan sing wis dibalekake ing Sri Lanka lan njamin penonton manawa kedadeyan kasebut ora bakal dibentuk maneh. Sabanjure, dheweke njaluk media supaya ndhukung dhukungan saka Dewan Pariwisata Sri Lanka bebarengan karo para pemangku kepentingan utama industri kasebut lan matur nuwun amarga dhukungan sing wis digawe ing jaman mbiyen sing dadi instruksi nggawe India dadi pasar sumber nomer siji kanggo Sri Lanka.

Paket 5 wisata menyang Sri Lanka kalebu saka kombinasi menginap ing Colombo, Kandy, Nuwara Eliya, Dambulla, Sigiriya, lan Pantai Selatan kanthi macem-macem opsi sing cocog karo anggaran apa wae. Penawaran kasebut bakal ditrapake kanggo nginep wiwit tanggal 10 Juni 2019 nganti 30 September 2019 lan bisa dimanfaatake liwat jaringan agen perjalanan ing India.

Pak Kishu Gomes, Ketua, Biro Promosi Pariwisata Sri Lanka, njlentrehake strategi komunikasi merek lan pemasaran sing tujuane kanggo nguripake industri uga lintasan pertumbuhan sing direkam Pariwisata Sri Lanka. Salajengipun, Pak Gome njaluk para turis India nggunakake paket sing apik kasebut nalika ndhukung proses pemulihan minangka tangga teparo Sri Lanka sing paling dihormati.

"India dadi pasar sumber nomer siji ing Sri Lanka sajrone dasawarsa kepungkur lan ing 2018 nyathet luwih saka 400,000 pengunjung ing pulau kasebut. Operator nasional, SriLankan Airlines, ngoperasikake 123 penerbangan mingguan saka kutha-kutha utama India, lan kita percaya tawaran kasebut bakal cepet dipopulerake ing kutha-kutha India, "ujare Pak Dimuthu Tennakoon, Kepala Penjualan dan Distribusi Sedunia (HWSD) Sri Lankan Airlines.

Kajaba iku, Master Card, sing duwe luwih saka 180 yuta sing duwe kertu India, uga wis teka kanggo promosi paket sing diluncurake liwat saluran sing wis nyambung.

India nyumbang 18.2 persen, yaiku 424,887 wong sing teka ing taun 2018, kenaikan 10.5 persen tanpa cacat saka taun kepungkur. Ing 2017 dhewe, 383,000 wong India ngunjungi papan sing dituju. Ing taun 2018, jumlah iki mundhak dadi 426,000. Sri Lanka yakuwi promosi kanthi maju tujuan kanggo pesta pernikahan lan tunas film ing taun iki, kanthi luang dadi fokus utama.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.