Asosiasi Warta Berita Breaking Belgia Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya Industri Hospitality News wong Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

François Schuiten ngrancang poster kasebut kanggo Festival Komik Brussels 2019

0a1a-365
0a1a-365
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Kanggo edhisi kaping sepuluh iki, wiwit tanggal 13 nganti 15 September 2019, Festival Komik Brussels 2019 ngumumake artis ing mburi poster anyar kasebut. Kanggo ngrayakake rilis album Blake lan Mortimer paling anyar, The Last Firaun, poster festival kasebut bakal dirancang dening para seniman buku komik Brussels, François Schuiten. Kaya ing album iki, bakal dadi artis poster Brussels terkenal Laurent Durieux sing nambah warna kasebut. Festival kasebut diwiwiti dina Jumuah 13 September kanthi dina liyane, kalebu liyane, kanggo sekolah. Cara sing apik kanggo miwiti taun sekolah.

Wiwit digawe ing taun 2010 kanthi visit.brussels, Festival Strip Komik wis adoh banget. Diluncurake sawise setaun khusus kanggo Brussel babagan seni kaping 9, Festival Strip Komik nampani 100,000 pengunjung lan luwih saka 250 seniman komik strip saben taun.

Ing taun iki festival kasebut bakal dianakake maneh ing Brussels Park, ing endi marquees tradisional bakal diwiwiti wiwit tanggal 13 nganti 15 September. Uga pawai tradisional balon raksasa sing dicithak nganggo panel saka komik paling gedhe, Festival nawakake para penggemar komik kesempatan kanggo rawuh ing ceramah, pamrograman, tandatangan buku lan kegiatan liyane sing mbukak kanggo kabeh.

Kanggo edisi kaping 10 iki, acara sing ora bisa dilalekake kanggo para penggemar komik wis ngluncurake rong novel anyar sing penting:

• François Schuiten, desainer poster festival kasebut, mesthi bakal teka ing festival kasebut. Uga sesi penandatanganan buku, seniman kasebut bakal melu ceramah khusus babagan duo legendaris, diiringi macem-macem seniman seri. Minangka kesempatan unik kanggo ngobrol babagan karya Edgar P. Jacobs lan pengaruhe saiki ing seniman komik. Pitakon bakal dijawab babagan topik kayata karya asli, utawa fokus bab pungkasan ing Brussels.

• Festival kasebut bakal dibukak wiwit jam 10 esuk dina Jumuah 13 September. Sekolah bisa nyana program sing warna-warni banget. Saka pengantar plot, lokakarya anti-rasisme karo Lilian Thuram, liwat sejarah Perang Dunia Loro sing diciptakake karo panulis seri "Anak-anak Perlawanan" - akeh kegiatan sing ora biasa sing nunggu. Sekolah bakal bisa melu sawetara kegiyatan anyar tanpa ndhaptar sadurunge, kayata:

• Buklet panjelajah komik cilik: Kanthi ngetutake macem-macem dalan sing nyenengake lan topik, bocah-bocah bakal miwiti nemokake marquees ing Comic Strip Festival.

• Pameran "The Children of the Resistance": Musim semi taun 1944, lan pilot sekutu ilang ing Belgia sing dikuwasani ... Pasang sepatu ing bocah sing bisa nulungi dheweke bali menyang Inggris supaya bisa bali kanggo gelut!

Festival Komik Strip lan penerbitan Lombard nawakake pameran adhedhasar seri "Anak-anak Perlawanan" Benoît Ers lan Vincent Dugomier. Kanthi nyenengake lan adaptasi khusus kanggo pamirsa sing isih enom (8-12 taun), pameran kasebut nerangake, kanthi cara pendhidhikan, tema-tema utama ing sebalik Perang Dunia Loro lan Perlawanan ing Prancis lan Belgia. Pamburu harta karun menehi kesempatan marang bocah-bocah supaya bisa mlebu ing sepatu anggota resistensi: sajrone pameran kasebut, dheweke kudu ngrampungake pitunjuk kanggo mbantu pilot sekutu bali menyang Inggris.

Edisi kaping telu saka Hadiah Strip Komik Atomium

Lapangan Comic Strip wis suda sajrone sawetara taun kepungkur. Tansaya angel digunakake para profesional strip komik kanggo golek dhuwit.

Sajrone rong taun kepungkur, visit.brussels wis kerja bareng karo para mitra kanggo ndhukung seni iki, nggabungake perusahaan sing wis ana kanggo menehi hadiah, sing umume awis, supaya para sing nampa dhuwit kanggo menehi gaweyan.

Hadiah kasebut:

• Hadiah Raymond Leblanc kanggo Artis Muda - Yayasan Raymond Leblanc (penghargaan: 20,000 Euro ditawakake Komisi Komunitas Prancis (COCOF) lan Futuropolis).

• Hadiah Strip Komik Federasi Wallonia-Brussels –Menteri Budaya kanggo Federasi Wallonia-Brussel (penghargaan: 10,000 Euro)

• Bebungah Atomium Brussels -Presiden Wilayah Brussels (7,500 Euros) uga mundur saka BX1

• Hadiah Novel Grafis PREM1ÈRE - RTBF (20,000 Euro papan pariwara)

• Hadiah Komik Sejarah Cognito - Yayasan Cognito (3,000 Euro)

• Hadiah Laporan Komik Le Soir - Le Soir (20,000 Euros papan pariwara)

• Hadiah Komik Warga Atomium - Le Cœur à lire (5,000 Euro)

• Anyar ing taun 2019: Hadiah Vandersteen (anyar ing taun 2019) - Sabam for Culture & Stripgids (5,000 Euros)

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov