24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
News

Pegunungan Blue "pajak turis" mati lan dikubur

000gg_44
000gg_44
ditulis dening editor

Dewan Kota Blue Mountains mutusake ngenalake 'pajeg pariwisata' anyar mung telung minggu sawise rencana pambayaran daytripper dadi judhul tabloid lan nyebabake sensasi nalika ngobrol maneh

Print Friendly, PDF & Email

Dewan Kota Blue Mountains mutusake ora ngenalake 'pajak pariwisata' anyar mung telung minggu sawise rencana dakwaan daytripper dadi judhul tabloid lan nyebabake sensasi ing radio talkback.

Dewan malah ora bakal nyelidiki rencana babagan pungutan pariwisata sawise swara bulat nalika rapat ing dina Selasa wengi, 1 Desember.

Anggota dewan Terri Hamilton nuntut tuduhan kasebut nglawan langkah-langkah kanggo ngunggahake penghasilan, ujar manawa industri pariwisata lokal "pancen ngeri" dewan ngelingi langkah kasebut.

"Aku rumangsa ngirim pesen sing kuat, ora mung kanggo para turisme ing kene, nanging uga kanggo anggota komunitas lan media Sydney, kita ora bakal melu garis kasebut amarga bakal nyegah wong-wong teka ing kene," ujare anggota dewan Ward 1 sing uga wakil dewan ing dewan Blue Mountains Tourism Ltd.

Ward 4 Clr Mark Greenhill ndhukung jabatane, ujar manawa dheweke ora bakal ndhukung pajeg kanggo industri pariwisata lokal.

"Aku yakin manawa dewan kasebut bakal dikutuk sacara publik yen mbukak kursus iki lan aku ora bakal menehi jeneng," jarene.

Nanging ora kabeh tembung kasar sing disimpen kanggo 'pajak pariwisata' - liputan Daily Telegraph babagan masalah kasebut uga diwiwiti dening Ward 3 Clr Alison McLaren.

Anggota dewan kerja Buruh kasebut nggambarake jangkoan tabloid babagan masalah kasebut minangka "jurnalisme kejutan".

"Aku ngelingake para anggota dewan supaya ora njupuk keputusan adhedhasar apa sing dikarepake Daily Telegraph," jarene.

Sanajan ora bisa nggayuh pariwisata wajib, dewan bakal entuk laporan babagan ngenalake skema sumbangan pariwisata.

Anggota Dewan Creed, Myles, Hamilton lan Greenhill milih iki karo Clrs McLaren, Van der Kley, Clark, Searle, Gibbs lan Mays supaya entuk laporan. Anggota dewan Luchetti lan McCallum ora ana ing rapat kasebut.

Dewan uga nyelehake rencana kanggo nggolek penghasilan tambahan liwat meter parkir.

Masalah iki bakal dibukak maneh ing wektu mengko.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.