Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Pariwisata News Wire Plancongan Singapur Warta Pecah Zimbabwe

Kepiye cara Zimbabwe bisa nemokake investor sajrone krisis ekonomi sing nyusup?

Zimbabwe
Zimbabwe
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Zimbabwe ngalami krisis sing ora bisa dipercaya nalika lelungan lan pariwisata tetep aman lan fungsi. Negara kasebut alon-alon tekan level tip sing mbebayani.

Krisis kasebut jero banget amarga inflasi saya mundhak lan militer duwe kendali penuh lan presiden tanpa tuduhan sing tanggung jawab. Institusi gagal, saiki para pekerja entuk kurang saka 70 dolar saben wulan lan pamrentah militer pura-pira kabeh apik - nanging kahanane abot banget.

Rantai roti mung ditutup amarga wis habis stok glepung lan ora bisa ngamanake pasokan anyar amarga krisis dolar Amerika Serikat sing parah, dadi luwih parah amarga rega roti sing ora bisa ngatasi. Ora ana kertas sing kasedhiya kanggo nyithak paspor, mula paspor darurat uga butuh sawetara wulan

Wakil Presiden Emmerson Mnangagwa, Wakil Presiden Constantino Chiwenga dilaporake dikirim menyang Afrika Selatan kanggo menehi perawatan medis. Farai Dziva | Sumber pamrentah sing ngaku cedhak karo Constantino Chiwenga sing lara, ujar manawa mantan jenderal tentara kasebut diracun lan berjuang kanggo nyawane ing rumah sakit Afrika Selatan lan durung suwene nemoni.

Sumber pamrentah luwih lanjut nerangake manawa Chiwenga diracun nggunakake radioaktif Polonium-210. "Chiwenga diracun liwat banyu sing dikirim menyang omah mewah ing Borrowdale. Amarga kangelan ngebor bolongan ing papan ndhuwur omah gedhong kasebut, omahé VP sadurunge dilayani para busur banyu lan banyu kemasan.

Warga negara sing misuwur ujar: "Aku ngira wis ndeleng kabeh perkara sing bisa diluncurake negara kita, nanging kahanane saiki kaya apa-apa sing sadurunge dakdeleng."

Rega wis tikel kaping papat lan terus mundhak akeh, penghasilan tetep tetep utawa paling ora mung 15 nganti 30 persen luwih dhuwur kanggo wong-wong sing duwe gaji, bahan bakar isih cekak utawa larang lan saiki ngethok listrik gedhe. Pendhudhuk ing Harare metu listrik udakara 15 nganti 18 jam saben dina.

Zimbabwean sing frustasi ujar: "Secara pribadi, aku wiwit mbayar keamanan pensiun jangka panjang karo perusahaan pensiun nalika umurku 17 taun. Bapakku wis ngandhani yen sampeyan kudu duwe kabijakan asuransi. Pungkasane, portofolio aku ana 5 kabijakan - kabeh duwe perusahaan sing padha, sing paling gedhe ing wilayah kasebut, lan aku wis menehi sumbangan kanthi cara liya utawa luwih saka sayuta dolar AS kanggo perusahaan iki kanggo keamanan pribadi yen wis pensiun.

Dina iki perusahaan iki kanthi bangga ngirim email saben wulan kanthi ujar manawa kita wis mbayar pensiun menyang akun dina iki kanthi jumlah RTGS $ 94.00 (udakara US $ 10.00). Secangkir kopi regane RTGS $ 8 nganti RTGS $ 12 ing toko-toko kopi lokal.

Ekonomi iki imploding. Ora ana investor sing bisa nandur modal ing negara kasebut.

Iki minangka solusi miturut informasi babagan kahanan: Siji-sijine cara sing maju yaiku pamrentah PF ZANU iki kanggo nampa pamrentah koalisi sing bakal digawe sing kudu dadi Otoritas Sipil Transisi Nasional (NTCA), sing ora bisa dilalekake. saben institusi pamrentah.

Priksa manawa prajurit bali menyang barak lan ora melu program ekonomi lan bali nindakake tugas konstitusional kanggo nglindhungi negara, warga negara lan njaga perdamaian lan keamanan, nanging ora digunakake dening ZANU PF kanggo brutal lan mateni warga.

Kanggo menehi inspirasi kanggo narik modal internasional, mesthine kudu nggawe awake dhewe supaya Disenengi, dipercaya lan nuduhake rasa hormat. Yen ora, ora ana sing nggawa dhuwit menyang rezim diktator militer sing ban ditangkap negara kaya sing kedadeyan saiki.

Ana kabutuhan kanggo mungkasi korban lan brutalisasi wong kalebu wong-wong sing wis dipeksa mbuwang tanpa sebab. Pamrentah uga kudu nyusun ekonomi lan nggawe produktif. Kudu ngormati aturan ukum, hak asasi manungsa, konstitusionalisme, lan menehi hak masarakat kanggo nyebutake awake dhewe lan ngajeni kasucen urip. Kabeh wong ing negara iki wedi karo kekerasan sing disponsori negara liwat penyalahgunaan aparat keamanan kanggo ngilangi individu sing beda-beda utawa wis beda karo sawetara aktor politik ing ZANU PF kalebu pimpinan masyarakat sipil. Kasunyatane yaiku wong-wong sing wis ngungsi negara kasebut minangka ibukutha manungsa sing kritis, lan akeh sing duwe kapabilitas sing wis dibuktekake.

Panggunaan lan kelembagaan terus-terusan saka kekerasan sing disponsori negara lan korban saka wong-wong mau nyengkuyung prospek penghapusan sanksi dening Uni Eropa lan Amerika Serikat sing njaluk respek hak asasi manungsa, aturan ukum lan konstitusionalisme. Pamrentah uga kudu mandheg ndalang ing saindenging jagad yen nindakake reformasi, sanajan nyatane nggawe sebaliknya. Contone, gagal reformasi lan nyingkirake undang-undang repressive kayata POSA.

Undhang-undhang Tatanan lan Keamanan Publik terus-terusan digunakake kanggo nyekel wong-wong amarga nyoba nyebut kanthi demokratis.

Penting banget kanggo maneh AIPA - Akses menyang Undhang-undhang Informasi lan Perlindhungan sing nyimpang hak ekspresi dening masarakat lan media lan penangkapan sing ora adil amarga ana alesan yen masarakat nyoba mbatalake pamrentahan lan eksekutif karo yudikatif.

Ana akeh perkara sing kudu ditindakake lan Zimbabwe. Ora adoh saka nggayuh iki amarga ana rezim sing nganggep jagad iki bisa diapusi karo ngapusi megaphonic.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.