Warta Breaking Bahrain Breaking News Spanyol Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah News Mbangun maneh Pariwisata Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Italia lan pemilihan Sekretaris Jenderal UNWTO

UNWTOlogo
Amerika Latin
ditulis dening Galileo Violini

Tanggal 19 Januari 2021, Dewan Eksekutif UNWTO (Organisasi Pariwisata Dunia) kudu milih Sekretaris Jenderal UNWTO sabanjure, janjian sing kudu diratifikasi ing wulan Oktober dening Majelis Umum negara-negara anggota.

Ing Italia, tenggat wektu iki durung nuwuhake minat amarga asring kedadeyan karo kedadeyan PBB sing duweke UNWTO. Iki minangka organisasi sing adhedhasar ing Spanyol sing Francesco Frangialli dadi Sekretaris Jenderal saka taun 1997 nganti 2009.

Kurang minat iki bisa uga kaget yen kita nganggep yen bidang kompetensi UNWTO iku penting banget kanggo Italia. Ing 2019, nyumbang 13% kanggo PDB, nggunakake 4.2 yuta wong, lan prospek gedhe dikarepake kanggo taun 2020 kanthi bedane target turis, lan ironis, uga target taun 2020 dadi budaya Italia-China kanthi ramalan mundhak ing penerbangan relatif.

Prediksi kasebut ora kayektenan lan sektor kasebut kalebu sing paling parah kena pengaruh pandemi COVID-19. Kurangi 34 yuta presensi asing nyebabake kira-kira kapitunan 8000 yuta euro, persentase sing ana gandhengane karo akomodasi, restoran, lan layanan luwih saka 60%. Kebutuhan kanggo ngontrol panyebaran pandemi wis nyiksa pariwisata domestik kanthi ora sawetara kontroversi.

Pengaruh ing lapangan kerja pancen dramatis. Antarane Juni 2019 nganti Juni 2020, mudhun 3.6% (841,000 lowongan) lan udakara saprotelon, penurunan iki kena pengaruh sektor kasebut kanthi kedadeyan katering 13% lan perumahan meh 30%.

Mula sektor kasebut dadi pusat pemulihan pasca pandemi, lan UNWTO mesthi bakal dadi pemain penting. Yen ramalan akeh ahli epidemiologis bener, efek vaksin bakal efektif ing pungkasan taun 2021 lan, mula Sekretaris Jenderal sing kapilih bakal duwe beban gedhe kanggo ngarahake pemulihan.

Ing paling apik ing kabeh jagad, ana sing ngarepake pemilihan bakal dipilih kanthi milih akeh calon. Kaget, iki ora bakal kedadeyan. Mung ana rong calon: Sekretaris Jenderal sing saiki, Pak Zurab Pololikashvili saka Georgia, lan Presiden Badan Budaya lan Antiquities ing Bahrain, HE Mai Al Khalifa.

Iki dudu bukti-bukti sing ora minat karo posisi kasebut. Nenem wong liya wis ujar manawa arep ngajokake pencalonan, nanging ora bisa menehi dokumentasi sing dibutuhake kanthi wektu tartamtu amarga wektu cendhak antara mbukak lan nutup aplikasi.

Waca liyane ...

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Galileo Violini