24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Airlines Airport Warta Breaking Travel Investments Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Warta Pecah Zimbabwe

Pernyataan Otoritas Pariwisata Zimbabwe kanggo Pengunjung Aturan Peraturan Mata Uang Tender Hukum Anyar

zimbabwemapflag
zimbabwemapflag
ditulis dening Juergen T Steinmetz

The Otoritas Pariwisata Zimbabwe nerbitake klarifikasi lan pernyataan babagan peraturan anyar sing berlaku dening Bank Cadangan Zimbabwe. Aturan iki mengaruhi saben warga negara lan pengunjung lan kudu ngerti lan tumindak miturut. Saben turis tundhuk karo hukum Zimbabwe nalika ngunjungi negara ing Afrika Selatan.

PERNYATAAN: Otoritas Pariwisata Zimbabwe pengin njamin kabeh pengunjung ing Zimbabwe yen Instrumen Statutori 142 ing taun 2019 sing bubar diumumake: Peraturan Bank Reserve Zimbabwe (Tender Legal), 2019 ora bakal mengaruhi wong sing lelungan, utamane pengunjung manca. Aturan kasebut ditrapake kanggo transaksi apa wae sing ditindakake ing Zimbabwe, sing saiki ilegal nggunakake manca dhuwit kanthi dhuwit asing. Tender sing sah yaiku Dolar Zimbabwe kanthi format kas lan elektronik.

Mata uang asing sing bisa diowahi kanthi bebas tetep bisa ditampa ing Zimbabwe kaya ing ngisor iki:

  1. Kertu Kredit gampang ditampa ing endi wae ing Zimbabwe, ing endi pengaturan sing relevan karo Perusahaan Kertu Kredit Internasional kayata VISA, MASTERCARD lan liya-liyane sing diterbitake dening macem-macem bank ing negara-negara asale para pelancong. Pengunjung kudu nggawe pengaturan sing dibutuhake karo bank-bank sadurunge miwiti lelungan lan nalika ing papan sing kudu dituju, kudu mriksa logo kertu kredit masing-masing. Elinga yen syarat lan katrampilan kertu kredit masing-masing bakal ditrapake lan transaksi tundhuk watesan sing diwenehake dening bank. Panyedhiya layanan duwe kertu kredit internasional sing mbisakake Mesin Point-of-Sale (POS).
  2. Pengunjung uga bisa narik dhuwit lokal saka kertu kredit internasional sing nggunakake Mesin Teller Otomatis (ATM) ing macem-macem bank. Iki

bakal ditandhani kanthi internasional lan bakal duwe logo saka perusahaan kertu kredit sing ditampa.

  1. Awis asing bisa diijolake ing bank, biro-de-ganti utawa dealer mata uang asing resmi liyane kanthi tarif bank sing ana. Pengunjung bisa nggunakake mata uang lokal sing entuk kanggo transaksi. Nanging, para pengunjung disaranake nggunakake dhuwit plastik lan mung ijol-ijolan dhuwit kanthi awis sing diramalake digunakake. Nanging, pengunjung bisa ngonversi dhuwit maneh menyang mata uang asing sing tundhuk syarat lan kahanan sing ana. Iki bisa uga kalebu bukti ing format sing wis ditemtokake manawa ana sing ngowahi dhuwit nalika teka.
  2. Pembayaran online lan transfer telegraf tetep wujud pambayaran sing bisa ditampa ing Zimbabwe
  3. Fees Visa yen ditrapake kudu dibayar nganggo mata uang asing lan bisa uga mbayar tunai ing port mlebu. Pamrentah Zimbabwe duwe sistem e-visa lan para turis sing duwe tujuan bisa ndhaptar lan mbayar visa kanthi online.
  4. Tipping dudu transaksi komersial lan mulane para tamu bebas duwe cara kaya sing dikarepake. Tanggung jawab kanggo sing nampa supaya njamin ketaatan karo peraturan ijol-ijolan manca negara.

Otoritas Pariwisata Zimbabwe saka sumber sing duwe wewenang sing nglaporake ing sawetara bagean media sosial sing ujar manawa polisi berwenang kanggo mungkasi lan nggoleki wong kanggo mata uang asing ora bener lan kudu dipecat kanthi nistha sing pantes ditindakake.

Kanggo informasi luwih lengkap lan / utawa klarifikasi lan yen ana masalah, hubungi Kepala Urusan Perusahaan ing +263 71 844 9067 lan email [email dilindhungi] utawa kantor Otoritas Pariwisata Zimbabwe. Pungkasan PERNYATAAN

wingi eTurboNews dilaporake babagan kahanan sing angel Zimbabwe yaiku saiki madhep. Pariwisata minangka panyedhiya mata uang sing dibutuhake kanthi cepet lan pangowahan drastis anyar sing ditindakake dening bank Cadangan Zimbabwe ora kanggo ngganggu kegiatan ing industri pariwisata lan pariwisata.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.