24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Bangladesh Breaking News Internasional Warta Breaking Travel China Breaking News Warta Pamrentah Investments News wong tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Bangladesh lan China kanggo maju kerja sabuk lan Inisiatif Dalan

0a1a-20
0a1a-20
ditulis dening Kepala Editor Tugas

China lan Bangladesh dina Kamis setuju kanggo maju kerja sama ing Belt lan Road Initiative.

Kesepakatan kasebut ditindakake dening Perdana Menteri China Li Keqiang lan ngunjungi Perdana Menteri Bangladesh Syekh Hasina, sing lagi ngunjungi resmi menyang Beijing.

Nyebat Bangladesh minangka mitra kerja sama penting ing China ing Asia Kidul, Li nyambutgawe persahabatan tradisional kaloro negara kasebut.

"Wiwit madegake hubungan diplomatik, loro-lorone mesthi ngerti lan ndhukung siji liyane babagan masalah sing ana gandhengane karo kepentingan inti lan masalah utama," ujare Li.

Ing 2016, negara kasebut nggawe kemitraan strategis kerjasama.

Li nyuarakake kekarepan Tiongkok kanggo njaga ijol-ijolan tingkat dhuwur karo Bangladesh, nguatake kapercayan bebarengan strategis, ningkatake kerja sama sing saling nguntungake, ningkatake kekancan wong liya, kanggo meksa nggawe hubungan anyar bilateral.

Loro-lorone China lan Bangladesh minangka negara berkembang kanthi akeh populasi lan tugas penting kanggo ngembangake ekonomi lan ningkatake mata pencaharian masarakat, ujare Li, nambahake manawa kerja sama pragmatis ing antarane rong negara kasebut wis ngasilake lan entuk prospek potensial lan prospek sing gedhe.

Li negesake manawa China siap siyap kanggo sinergis luwih apik ing Sabuk lan Inisiatif Dalan kanthi strategi pembangunan Bangladesh, lan nyepetake kerjasama sing saling nguntungake ing macem-macem bidang.

Dheweke uga nyebutake ekspektasi kanggo ngrembug babagan kelayakan kajian bersama ing perjanjian perdagangan bebas, nambah impor produk berkualitas tinggi Bangladesh sing nyukupi kabutuhan pasar Tiongkok, ningkatake pangembangan perdagangan sing imbang, lan nggampangake investasi bilateral lan pertukaran personel.

China bakal terus menehi pitulung miturut kapasitas kanggo pembangunan Bangladesh, ujare Li.

Dheweke njaluk loro pihak supaya bisa kerja sama kanggo mbangun Koridor Bangladesh, Tiongkok, India lan Myanmar-Ekonomi (BCIM EC), kanggo upaya nyambungake pasar sing nutupi meh 3 milyar wong, ningkatake pangembangan umum, luwih bisa nglengkapi kaluwihan, lan mujudake mupangate bebarengan.

Kaloro negara kudu nggedhekake komunikasi lan koordinasi ing urusan internasional lan regional lan duwe peran positif ing perdamaian, stabilitas lan pembangunan regional, ujare Perdana Menteri China.

Hasina mratelakake ucapan selamat nalika mengeti 70 taun Republik Rakyat China, lan ujar manawa hubungan Bangladesh-China wis ana ing level dhuwur.

Loro-lorone duwe komitmen kanggo perdamaian, stabilitas, mupangat gotong royong, lan ngrampungake perselisihan kanthi cara tentrem, ujare Hasina, nambahake manawa Bangladesh bakal ngrayakake ulang taun ke-45 panyiapan hubungan diplomatik karo China taun ngarep.

Dheweke ujar manawa Bangladesh maju target "Sonar Bangla" saiki, negesake manawa negarane gelem melu aktif ing pambangunan Sabuk lan Dalan, nyepetake pembangunan EC BCIM, terus maju konektivitas regional, nambah kerjasama babagan perdagangan, investasi, layanan lan prasarana, supaya bisa nggunakake masa depan sing luwih apik.

Sadurunge diskusi, Li nganakake upacara sambutan kanggo Hasina. Sawise diskusi, dheweke nyekseni perjanjian persetujuan kerjasama bilateral babagan investasi, budaya, pariwisata lan konservasi banyu.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov