Airlines Airport Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Breaking Czechia News Rusia Breaking News Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Singapur

Rusia lan Republik Ceko setuju maneh kanggo layanan udhara penumpang ing rong negara

0a1a-25
0a1a-25
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Menteri Transportasi Rusia nyaranake supaya persetujuan pungkasan karo Menteri Perhubungan Republik Ceko babagan paramèter penerbangan kudu ditundha nganti wulan September.

"Pihak Rusia wis menehi tanggepan marang proposal Menteri Perhubungan Republik Ceko, sing menehi saran manawa kesepakatan terakhir babagan format kerjasama transportasi udara luwih lanjut kudu ditundha nganti wulan September, pungkasan musim panas, ”Layanan pers kementerian kasebut ujar ing sawijining Kamis. Iki bakal ngidini "warga loro negara kasebut ngrancang plancongan nalika musim kasebut," tambah kementerian kasebut.

Menteri Perhubungan Republik Ceko sadurunge ngandhakake yen negosiasi negesake penerbangan ing antarane rong negara kasebut karo kolega Rusia lan ngarepake kesepakatan bakal ditrapake sawetara dina mengko.

Panguwasa transportasi Ceko banjur ujar manawa dheweke kepengin bisa ngatasi kahanan kasebut kanthi cepet ing ruang layanan udara penumpang ing antarane rong negara kasebut. "Kita ora pengin watesan liyane ing kreta udara ing antarane negara kita sajrone preinan musim panas. Kita ora pengin nyebabake rasa ora nyaman tumrap penumpang, ”ujare juru bicara kementerian transportasi Ceko, Frantisek Jemelka, Kamis. "Rembugan antar menteri bakal dilanjutake ing saindhenging musim panas kanggo setuju babagan kerangka kerja sama," ujare Jemelka.

Miturut Jemelka, kementerian transportasi Rusia lan Ceko wis setuju njaga jumlah penerbangan sing ana dening maskapai udara nasional ing wilayah udara masing-masing.

Tanggal 2 Juli, maskapai penerbangan Rusia kudu nyuda utawa nundha penerbangan menyang Republik Ceko kaya sing dijaluk dening pejabat penerbangan negara kasebut. Contone, maskapai penerbangan utama Rusia Aeroflot nyuda jumlah penerbangan saben dina saka Moskow menyang Prague saka enem dadi loro. Pobeda, maskapai penerbangan murah Rusia, siyap mungkasi penerbangan wiwit tanggal 4 Juli saka Moskow menyang kutha spa Karlovy Vary, nalika Ural Airlines - saka Yekaterinburg nganti Prague.

Ternyata pihak Ceko mutusake mbatesi gelut maskapai Rusia sawise pejabat penerbangan ing rong negara kasebut gagal setuju karo penerbangan Prague-Seoul ing pesawat kasebut. Czech Airlines liwat wilayah udara Rusia. Miturut bisnis Kommersant Rusia saben dinane, Menteri Transportasi Rusia nuntut supaya kolega Ceko ngidini maskapai Rusia nomer telu bisa mlaku ing rute Moskow-Prague. Yen ana penolakan, Rusia sumpah ora bakal menehi idin sauntara kanggo Czech Airlines nindakake penerbangan saka Prague menyang Seoul liwat rute Trans-Siberia paling cedhak liwat wilayah Rusia. Ijin kasebut kadaluwarsa tanggal 1 Juli.

Ing dina sing padha, pihak berwenang penerbangan Czech nglaporake yen ijin penerbangan sementara diwenehake nganti tanggal 7 Juli. Penerbangan rampung kabeh.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov