Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya Education Mesir Breaking News News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Warta Breaking UK

Mesir nesu kanthi adol King Tut '' dicolong 'ing lelang Christie ing London

0a1a-36
0a1a-36
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Christie kang omah lelang nembé adol dhadha bocah lanang-firaun Tutankhamun ing London $ 6 yuta, nesu karo panguwasa Mesir, sing ujar manawa patung kasebut minangka bandha budaya sing dijarah dening para penjajah makam.

Pejabat Mesir negesake manawa dhadha kasebut dicolong pirang-pirang dekade kepungkur, lan njaluk lelang diundang. Christie nanggapi manawa ora ana sing salah babagan penjualan lan wis ditampilake pirang-pirang taun sadurunge tanpa keluhan.

"Objek kasebut dudu, lan durung dadi subyek investigasi," ujare Christie, salah sawijining omah lelang paling tuwa ing donya, ing sawijining pernyataan. Lelang kasebut dilanjutake kaya sing direncanakake dina Kamis.

Manajemen Christie ujar manawa dhadhane diduweni dening pangeran Jerman Wilhelm von Thurn nganti taun 1960an, lan banjur didol menyang galeri ing Wina, Austria. Akun iki dibantah karo putra-putrane pangeran uga kanca cedhak, sing ujar dheweke ora duwe potongan kasebut, miturut penyelidikan anyar dening LiveScience.

Inggris duwe sejarah kontroversi sing dawa kalebu artefak sejarah sing dipikolehi liwat macem-macem cara sajrone negara kasebut dadi kekuwatan kekaisaran. Contone kalebu perselisihan karo Yunani babagan Elgin Marbles, sing pimpinan Buruh Jeremy Corbyn wis janji arep bali yen dadi perdana menteri. Pamrentah Ethiopia nggawe komplain resmi babagan pirang-pirang barang, sing dipercaya dicekel nalika Inggris ngrebut Maqdala ing taun 1868.

Nigeria modern uga nuntut Inggris ngrampok artefak mulia saka Kerajaan Benin sing bersejarah. Museum Inggris ing London nduwe koleksi seni Karajan paling gedhe nomer loro ing saindenging jagad.

Mesir minangka protektorat Inggris sajrone abad kaping 19 lan 20. Patung King Tut dudu pasulayan kaping pisanan babagan artefak arkeologi antarane Kairo lan London. Ing taun 2010, pamrentah Mesir nuntut supaya bali Watu Rosetta, sing bisa nggawe skrip Mesir kuno nalika ditemokake ing taun 1799, lan isih ditahan ing Museum Inggris.

Mayit Raja Tutankhamun ditemokake dening para arkeolog ing taun 1922 lan nggawe badai publisitas, nggawe minat umum ing Mesir Kuno. Topeng emas Tutankhamun sing misuwur dadi salah sawijining karya seni sing paling misuwur ing saindenging jagad.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov