Airlines Airport Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Kabar Breaking Malaysia News Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Air Arabia miwiti penerbangan menyang Bandara Internasional Kuala Lumpur

0a1a-80
0a1a-80
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Air Arabia, maskapai murah paling murah ing Timur Tengah lan Afrika Lor (LCC), ngluncurake penerbangan langsung antara Kuala Lumpur lan Sharjah. Penerbangan pitung jam ing antarane kutha kasebut minangka penerbangan langsung pertama karo maskapai murah sing nyambungake Malaysia karo UAE lan GCC.

Penerbangan perdana mlebu ing Kuala Lumpur Bandara Internasional jam 08:50 wektu lokal lan ditampa dening delegasi resmi kalebu YB Datuk Mohammadin bin Ketapi, Menteri Pariwisata, Seni & Budaya Malaysia, YM Raja Azmi Raja Nazuddin, Chief Executive Officer Malaysia Bandara, Mr. Adel Al Ali, Chief Executive Officer Group Air Arabia, manajemen senior Bandara Malaysia, Air Arabia, Kedutaan Besar UEA & Pariwisata Malaysia saliyane media. Fungsi sambutan banjur diterusake karo konferensi pers sing dianakake nalika tekan KLIA.

Ngomentari babagan peluncuran rute kasebut, Adel Al Ali, Chief Executive Officer Group Air Arabia, ujar: "Kita seneng dadi maskapai penerbangan murah pertama sing nyambungake Kuala Lumpur karo UAE lan GCC. Kita yakin layanan anyar iki sing nggandhengake rong kutha iki bakal ngiyatake hubungan perdagangan lan pariwisata ing antarane kalorone negara, nalika menehi pilihan opsi dhuwit kanggo lelungan ing antarane negara liya lan liya-liyane. Matur suwun banget marang Malaysia Bandara lan Pariwisata Malaysia kanggo sambutan lan dukungan terus-terusan. ”

Miturut YB Datuk Mohamadin Ketapi, Menteri Pariwisata, Seni & Budaya Malaysia: "Taun iki, target kita duwe 337,100 turis saka wilayah Asia Barat, lan aku yakin manawa nggawe rute Sharjah-Kuala Lumpur saka Air Arabia mesthi bakal mbantu nambah rawuh turis saka wilayah iki. Penerbangan kasebut ora bisa teka ing wektu sing luwih apik amarga kita uga kanthi agresif mromosikake Malaysia nalika kampanye Kunjungan Malaysia 2020 kita. "

Raja Azmi, Chief Executive Officer Group Malaysia, ngucapake matur suwun marang Air Arabia amarga maskapai ke-75 sing beroperasi saka terminal utama KLIA. Dheweke ujar, "Bandara Malaysia seneng banget nampi Air Arabia, maskapai internasional saka Uni Emirat Arab (UEA). Maskapai kasebut dikenal minangka maskapai biaya paling murah ing Asia Tengah lan Afrika Lor sing nyambung luwih saka 170 tujuan ing Asia, Afrika lan Eropa. Konektivitas sing jembar iki bakal dadi faktor sing bisa menang para penumpang. Sanalika, kita uga bangga bisa dadi mitra Air Arabia kanggo promosi Malaysia minangka tujuan plancongan sing disenengi kanggo Emiratis lan komunitas global ”.

Penerbangan pitung jam bisa digunakake saben dina. Penerbangan ing dina Senen, Rebo, Jum'at lan Minggu mangkat saka KLIA jam 03:35 jam wektu lokal tekan Bandara Internasional Sharjah jam 06:50 jam lokal. Penerbangan bali saka Bandara Internasional Sharjah jam 14:55 tekan Kuala Lumpur jam 02:25 jam wektu lokal.

Penerbangan sing dioperasikake dina Setu, Kamis lan Setu mangkat menyang KLIA jam 09:55 wektu lokal tekan Bandara Internasional Sharjah jam 13:10 wektu lokal. Penerbangan bali saka Bandara Internasional Sharjah jam 21:20 tekan Kuala Lumpur jam 08:50 wektu lokal.

Enkapsulasi kabeh sing ditawakake Asia ing mung siji kutha, Kuala Lumpur, minangka metropolis modern sing didominasi bangunan pencakar langit paling dhuwur ing Asia Tenggara kalebu Menara Kembar Petronas sing apik, campuran budaya sing apik banget, restoran sing ora kaetung akeh, lan monumen sing apik banget.

Air Arabia saiki nglakokake penerbangan menyang luwih saka 170 rute ing jagad iki saka patang hub sing ana ing Timur Tengah lan Afrika Lor.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov