24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
News

Pariwisata Uganda entuk pengaruh saka pamrentah Sh2b

000ggg_6
000ggg_6
ditulis dening editor

Kampala - Nenem wulan sawise tambahan anggaran kanggo sektor pariwisata, ana bukti yen dhuwit kasebut wis larang.

Print Friendly, PDF & Email

Kampala - Nenem wulan sawise tambahan anggaran kanggo sektor pariwisata, ana bukti yen dhuwit kasebut wis larang. Ing anggaran Juni 2009, menteri keuangan Syda Bumba nyedhiyakake tambahan sh2b kanggo promosi lan pembangunan pariwisata.

Saiki ana informasi sing metu saka Pariwisata Uganda, lembaga utama sing tanggung jawab promosi pariwisata, mbuktekake manawa Uganda, kanggo kaping pisanan, tampil ing Pasar Perjalanan Dunia sing dianakake ing London wulan kepungkur. World Travel Market minangka pameran pameran paling gedhe kanggo pasar pariwisata sing nganggo basa Inggris ing saindenging jagad.

"Yen sampeyan duwe sumber daya, sampeyan bakal ngowahi. Muga-muga kita bakal entuk angka tekan sejuta ing taun 2012, ”ujare juru bicara Pariwisata Uganda, Edwin Muzahura, sing melu pameran London. Ing taun 2008, ana udakara 850,000 wong sing teka. Kedatangan wisata wis tuwuh rata-rata 10% saben taun.

Kanggo kaping pisanan, Uganda uga bisa nggawa klompok penari, sing nglipur lan nyekel kabeh tarian lan budaya tradisional Uganda. Sumber bisa ngonfirmasi manawa para penari bebarengan karo kegiyatan promosi liyane, nggawe masarakat rame ing kios Uganda.

"Sadurunge, kita (Turisme Uganda) rumangsa isin banget ngadeg ing jejere tangga teparo ing Afrika Wétan. Kali iki, Tanzania teka lan menehi selamat, ”ujare Muzahura.

Asil skema promosi sing paling katon yaiku akeh minat ing kampanye Friend-a-Gorilla sing narik perhatian ing Pasar Perjalanan Dunia sing bubar ing London.

Ing London, pengunjung kios Uganda sing saiki wis ditambahi bisa langsung mlebu kampanye Friend-a-Gorilla sing wis sukses banget.

Cedhak karo 20,000 pengunjung sing wis mlebu ing situs web Friend-a-Gorilla, sing saben menehi $ 1.

Iki tegese inisiatif kasebut wis ngasilake udakara $ 20,000 sajrone sawetara wulan. Nanging para ahli ujar manawa minat lan regane sing bakal diasilake saka turis sejati sing ngunjungi Uganda luwih saka biaya mlebu $ 1.

Sing liyane yaiku nomer pitakon saka turis lan operator tur saka njaba Uganda. Muzahura ujar manawa meh ana clog ing jumlah pitakon online.

"Muga-muga bisa nyengkuyung, amarga iki tegese uga kudu nimbang-nimbang anggaran," ujare Muzahura.

Ing London, uga ana upacara pra-acara sing ditindakake media asing.

Taun ngarep, ana sawetara kesempatan adol lan pemasaran tahunan ing Berlin, Italia lan Spanyol sing Uganda arep dieksploitasi sawise promosi kaping pirang-pirang amarga dana kurang.

Awal minggu iki, Jason Biggs (bintang Pie Amerika) lan pirang-pirang bintang Hollywood, sing ngarani "kanca LA saka Otoritas Margasatwa Uganda", nglumpuk ing Los Angeles lan Washington kanggo nglumpukake kesadaran lan dana kanggo Mountain Gorilla sing wis ngancam.

Undhangan online sing dikirim liwat Pariwisata Uganda (UTB) kanggo acara Amerika, ujar yen acara sing bertema "Rame ing alas beton" dikarepake bisa narik atusan wong.

Laporan uga nuduhake manawa Pariwisata Uganda lagi diskusi karo saluran televisi global National Geographic kanggo ngrembug opsi kanggo kampanye promosi.

UTB uga ngrencanakake nggunakake pakumpulan ing Washington kanggo ketemu Zoo Society supaya kesadharan gorila digabung karo promosi pariwisata lan uga ketemu operator tur ing pasar utama.

Foto sing dijupuk saka Uganda sajrone kampanye Friend-a-Gorilla ing Uganda dening fotografer selebriti Tertius Bune, kanggo dipamerake lan didol ing acara kasebut kanggo entuk manfaat konservasi ing Uganda.

Bintang American Pie kalebu salah sawijining bintang film Hollywood, sing tur ing Taman Nasional Bwindi Impenetrable awal taun iki kanggo nambah kesadaran lan dana kanggo gorila gunung.

Uganda duwe luwih saka separo pedunung primata iki.

Sukses saka inisiatif Friend-a-Gorilla wis nambah kapercayan yen argumentasi manawa organisasi ora kudu ngenteni dhuwit pamrentah, nanging kudu luwih kreatif lan mikir ing njaba kothak kanggo njaga kampanye. Nanging pendanaan pemerintah tetep kritis dibuktekake saka negara kaya Afrika Selatan, Kenya lan Tanzania. amarga agensi promosi mung bisa nindakake akeh.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.