Warta Breaking Bahrain Breaking News Spanyol Plancongan Bisnis Warta Pamrentah News Mbangun maneh Pariwisata Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Pamilihan Sekretaris Jenderal UNWTO

Pilih basa sampeyan
UNWTOlogo
Amerika Latin
ditulis dening Galileo Violini

Kampanye pemilihan UNWTO kanggo Sekretaris Jenderal (Organisasi Pariwisata Dunia) saiki lagi ditindakake. Nanging, diskusi sing ana gandhengane karo prosedur kontroversial sing bisa milih salah sawijining calon, luwih-luwih yen tujuane supaya bisa milih kanthi cepet sanajan ana kritik sing ora umum saka para pendhudhuke ing kantor sajrone rong puluh taun kepungkur, wis dibayangke karo usulan konkrit sing mbedakake loro calon, sing durung mesthi diwenehi perhatian ing njaba pers khusus.

Salah sawijining usulan sing pantes diwenehi perhatian yaiku proposal sing diajokake HE Mai Al Khalifa kanggo nggawe Dana Bantuan Global kanggo urip maneh pariwisata sawise krisis pandemi.

Lingkupane ngluwihi wilayah pariwisata lan nggambarake visi sing bisa dadi model kanggo agensi internasional liyane. Struktur anggaran agensi kasebut, umume UNESCO, adhedhasar kontribusi masing-masing negara, sing ditambahake diarani kontribusi sukarela sing duwe tujuan sing ditemtokake. Akibate yaiku kegiatan sing dibiayai organisasi liwat mekanisme iki mung ing pangertene sing jembar banget minangka bagean saka program jangka panjang organisasi amarga asring ngasilake negosiasi bilateral antara donor lan negara ahli waris - proses sing peran organisasi internasional umume dadi perantara, mumpuni banget, duwe pengalaman lan kabecikan ing implementasine proyek sing dibiayai.

Proposal HE Al Khalifa negesake keutamaan karakter internasional organisasi, nyuda kemungkinan kahanan ing negara-negara donor. Potensi mekanisme kasebut kalebu macem-macem lan conto sing ditindakake sawetara sastrawan kanggo nggawe iki jelas. Ing Amerika Tengah, nggawe Dana Regional kanggo Ilmu lan Teknologi sing digawe kanthi kontribusi langsung saka negara-negara sing melu wis diterusake sawetara wektu kanthi perspektif penguatan maneh liwat dana sing cocog saka donor lan bank pendanaan. Mekanisme kasebut kanthi jelas bakal nambah kekuwatan kontrak kanggo negara kasebut.

Pemulihan pasca-pandemi minangka masalah sing ora bisa ditinggalake mung kanggo negara-negara sing duwe kapasitas ekonomi sing luwih gedhe. Manajemen Dana Bantuan sing cukup otonom lan sing ngetrapake kabijakan sing diputusake dening organisasi internasional minangka jaminan yen pemulihan bakal ditemtokake dening kepentingan global.

Iki ora mung bener kanggo UNWTO lan UNESCO. Tantangan sing bakal diadhepi sistem Perserikatan Bangsa-Bangsa ing taun-taun mbesuk pancen gedhe banget. Kerangka kerja kanggo entuk Slametable Development 2030 target kudu ngatasi warisan krisis sing diwiwiti taun kepungkur. Iki mbutuhake mekanisme anyar kanggo kolaborasi, lan sing diusulake dening HE Al Khalifa katon apik banget kanggo akeh organisasi sing utamane kena pandemi. Conto pisanan sing dipikirake yaiku FAO lan UNICEF.

Iki bisa uga nuduhake yen Dana sing diusulake ora sektoral. Amarga iku, kita olèh proposal lan ngarepake implementasine.

Buktine manawa proposal nggawe dana kasebut bakal nemoni kangelan utama. Kesulitan sing paling serius yaiku para donatur utama bakal nemoni masalah finansial amarga akeh pengeluaran publik sing dikepungake kanggo ngimbangi pengaruh COVID-19. Pendekatan alternatif bisa uga kalebu ngupayakake keterlibatan GAFA (Google, Apple, Facebook, Amazon). Conto sing apik yaiku sukses ngluncurake UNESCO Aliansi Global kanggo Pendidikan ing endi raksasa Internet dadi mitra. GAFA bisa nyedhiyakake dhukungan finansial lan intelektual.

Jaringan Pariwisata Dunia njaluk Kesopanan ing Pemilihan UNWTO lan kampanye wis entuk dhukungan ing saindenging jagad.

M. El Tayeb uga nyumbang kanggo artikel iki.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Galileo Violini