Ngeculake Warta Mesir Warta Breaking Travel budaya Warta Pamrentah Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Mbukak maneh piramida awal minangka warta apik kanggo Pariwisata Mesir

Pilih basa sampeyan
Piram Piramida
Piram Piramida
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Pariwisata Mesir duwe kabar apik. Loro piramida paling awal sing dununge 40 km sisih kidul Kairo dijadwalake dibukak kaping pisanan wiwit taun 1965.

Menteri Barang Antik Mesir Khaled el-Anany marang wartawan ing dina Setu manawa arkeolog Mesir nemokake koleksi batu, lempung lan sarcofagi kayu, sawetara duwe mumia, ing nekropolis kerajaan Dahshur. Arkeolog uga nemokake topeng panguburan kayu bebarengan karo instrumen sing digunakake kanggo motong watu, wiwit Periode Pungkasan (664-332 SM).

Wilayah nekropolis Dahshur minangka omah sing dianggep minangka pirang-pirang piramida paling awal, kalebu Piramida Bent Sneferu lan Piramida Abang.

 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.