24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Argentina Breaking News Breaking News Internasional Warta Breaking Travel China Breaking News Industri Hospitality Hotel & Resor News Resorts Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Argentina ngarep-arep bisa narik luwih akeh turis Tionghoa kanthi 'Hilton Huanying'

0a1a-131
0a1a-131
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Argentina nggunakake program "Hilton Huanying" sing asale saka tembung Tionghoa kanggo "welcome", kanggo narik luwih akeh pariwisata Tiongkok.

Program kasebut didhukung dening riset sing mbukak preferensi saiki Plancongan Cina, kalebu miwiti dina kanthi sarapan tradisional sing ngemot macem-macem nasi, roti kukus, pangsit udang lan endhog rebus, lan liya-liyane.

Program kasebut minangka inisiatif sing wis digawe luwih saka 150 Hilton hotel ing saindenging jagad, nanging cukup anyar kanggo properti ing ibukota Argentina Buenos Aires, kutha Amerika Latin pertama sing nawakake.

"Kita bangga bisa dadi bagean saka program Hilton Huanying ing Buenos Aires," ujare direktur penjualan lan pemasaran ing Hilton Buenos Aires, Mariano Cannello.

"Kita nganggep iki minangka kesempatan sing apik kanggo nampani para turis Tiongkok kanthi standar layanan pribadi sing dikepengini lan bisa dinikmati," tambah Cannello.

Miturut hotel kasebut, sawise program kasebut diluncurake, pesenan para turis Tiongkok mundhak 160 persen saben wengi dibandhingake taun kepungkur, kanthi tur rata-rata para turis Tiongkok 2.15 bengi.

Gonzalo Tordini, kepala urusan pendhidhikan ing Pusat Amerika Latin kanggo Studi Politik lan Ekonomi Tiongkok, ujar manawa Argentina kepengin melu pariwisata China sing berkembang pesat kanggo mbantu ekonomi domestik sing maju.

"Turis ngasilake mupangat kanggo negara-negara sing dikunjungi, dadi sumber ekspor layanan sing penting," ujare Tordini.

“Ing taun 2018, 150 yuta wong Tionghoa plancong ing luar negeri minangka asil saka kenaikan kelas menengah menengah. Dheweke ngupayakake sinau babagan budaya liyane, mikir babagan lanskap anyar lan duwe pengalaman sing nyenengake, "tambah Tordini.

Buenos Aires minangka tujuan sing apik kanggo wisatawan China amarga budaya, masakan lan semangat bal-balan. Nanging negara kasebut nawakake macem-macem pemandangan, kayata Patagonia ing sisih kidul, wilayah sing ditondoi kanthi kaendahan glasier, tlaga lan gunung.

"Argentina duwe potensi gedhe kanggo nampa turis Tionghoa. Patagonia, utamane, nawakake kahanan sing bisa narik kawigaten para pengunjung Tiongkok, "ujare Tordini, sing pusat menehi perjanjian kerjasama karo Ente Patagonia Argentina taun kepungkur kanggo promosi pariwisata Tiongkok.

"Kanthi mujur nengen sing nyengsemake, infrastruktur sing apik banget, macem-macem kegiyatan petualangan lan penduduk sing grapyak, Patagonia ngarepake bisa narik kawigaten para wisatawan saka sisih liya ing saindenging jagad," ujare Tordini.

Argentina uga njupuk langkah liya kanggo ningkatake pariwisata saka China, kalebu nyuda proses aplikasi visa lan ngupayakake nambah panyambungan udara.

Miturut data saka Menteri Pariwisata Argentina, antarane 2011 lan 2017, tekane turis Tionghoa menyang Argentina saya saya mundhak, udakara udakara 60,000 turis.

Ing 2017, visa 10 taun ditanggepi kanggo warga Tionghoa sing lelungan menyang Argentina kanggo tujuan pariwisata utawa bisnis.

Ing wulan Agustus 2018, Chili lan Argentina ngumumake perjanjian kanggo ngakoni visa timbal balik kanggo turis Tionghoa wiwit Januari 2019.

"Pakaryan sing lagi ditindakake kanggo nggampangake visa lan ningkatake panyambungan udara ing rong negara kasebut mesthi bakal ndhukung upaya iki," ujare Tordini.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov