Airlines Airport Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Breaking Indonesia Investments News Pariwisata transportasi News Wire Plancongan

Lion Air dadi operator Airbus A330neo pertama ing wilayah Asia-Pasifik

0a1a-172
0a1a-172
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Operator Indonesia Lion Air wis nampa sing pertama Airbus A330-900, dadi maskapai pertama saka wilayah Asia-Pasifik sing nerbitake pesawat A330neo. Pesawat kasebut disewa saka BOC Aviation lan minangka pesawat pertama saka 10 pesawat A330neos sing gabung karo armada maskapai kasebut.

A330neo bakal digunakake dening Lion Air kanggo layanan jarak jauh sing adoh saka Indonesia. Iki kalebu penerbangan ziarah saka kutha kayata Makassar, Balikpapan lan Surabaya menyang Jeddah lan Madinah ing Arab Saudi. Wektu penerbangan kanggo rute kasebut bisa nganti 12 jam.

A330-900 Lion Air dikonfigurasi kanggo 436 penumpang kanthi konfigurasi kelas siji.

A330neo minangka bangunan pesawat generasi anyar sing nyata ing fitur A330 sing amba lan digunakake nganggo teknologi A350 XWB. Didhukung dening mesin Rolls-Royce Trent 7000 paling anyar, A330neo nyedhiyakake tingkat efisiensi sing durung pernah ana sadurunge - kanthi bahan bakar 25% luwih murah saben kursi tinimbang pesaing generasi sadurunge. Dilengkapi kabin Airbus Airspace, A330neo nawakake pengalaman penumpang sing unik kanthi ruang sing luwih pribadi lan sistem hiburan ing-pesawat generasi anyar lan konektivitas.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov