24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Bangladesh Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News Keslametan Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

400K dipeksa evakuasi sawise kali kebanjiran, desa klelep ing Bangladesh

0a1a-174
0a1a-174
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Pejabat Bangladesh ujar dina Jumuah yen akeh wong sing ngungsi omah-omah kanthi sewengi sawise kali sing abuh udan ing Bangladesh nembus paling ora patang tanggul, njeblug puluhan desa, tikel dadi 400,000 ing salah sawijining banjir paling ala ing taun-taun pungkasan.

Hujan deres lan kali sing akeh banget ngrebut 23 distrik ing Bangladesh sisih Lor lan Lor. Paling ora 30 wong tiwas wiwit banjir diwiwiti minggu kepungkur, ujare panguwasa.

Pamrentah wis mbukak luwih saka 1,000 papan perlindungan sementara. Nanging, amarga banyu jero lan kurang komunikasi, akeh wong sing ora bisa nggayuh, ujare Raihana Islam, sawijining pejabat ing distrik Bogra sing ngalami banjir.

Banjir tambah parah sawise telung tanggul ing kali Brahmaputra, sing mili mudhun saka kali Himalaya, liwat India sisih wétan lan menyang Bangladesh, pungkasan dina Kamis.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov