Dewan Pariwisata Afrika Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Breaking News Spanyol Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Education Warta Pamrentah Warta Mewah rapat News wong Mbangun maneh Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

UNWTO bakal nyogok 34 Negara ing Nedha bengi, Gaya Georgia

Pilih basa sampeyan
75 taun PBB: Kerja sama lan kapercayan penting banget kaya sadurunge
Sekretaris Jenderal UNWTO Zurab Pololikashvili
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Ing langkah rahasia saka Organisasi Pariwisata Dunia, nedha bengi sing dirancang kanggo nyogok 34 negara mung ditambahake ing program Pemilihan UNWTO wingi. Koki selebriti Spanyol, Dani García, bakal nyiapake nedha bengi nyogok ing Hotel Four Seasons ing Madrid, Senin sing dibayar Menteri Luar Negeri Georgia nalika serangan menyang Bahrain.

Print Friendly, PDF & Email

Pemimpin pariwisata ngerti apa sing kedadeyan ing Madrid wingi kasebut angel dingerteni. Republik Georgia kanthi kerja sama karo Organisasi Pariwisata Dunia PBB ngrancang serangan terbuka nglawan Kerajaan Bahrain Rapat Dewan Eksekutif kaping 113 dina Senin.

Ing kop surat resmi UNWTO, HE Pak David Zalkaliani, Menteri Luar Negeri Republik Georgia bakal dadi tuan rumah para kepala delegasi saka 34 negara sing milih ing pemilihan Sekretaris Jenderal Selasa. Sekretaris Jenderal UNWTO saiki saka Georgia lan nggunakake kekuwatane liwat Sekretariat UNWTO kanggo ngrancang lan nggampangake tumindak ilegal kasebut.

Bahrain mung duwe calon pesaing ing pemilihan sing bakal teka. Dheweke kaget nalika wingi lan mutusake ora bakal melu acara makan malam PBB sing dirancang kanggo promosi pesainge, Sekretaris Jenderal UNWTO.

Layar Ditembak 2021 01 16 jam 01 31 13

Itamu undhangan ing nedha bengi kasebut minangka kepala delegasi kanggo negara anggota Dewan Eksekutif UNWTO.

Sadurunge nedha bengi, Paduka, Raja Spanyol bakal ngucapake salam marang para delegasi sing padha ing Istana El Pardo.

Negara-negara apa sing bakal njupuk utawa luwih "mangan" nyogok?

Georgia nargetake para delegasi sing nuduhake 34 negara ing ngisor iki kanggo nedha bengi nyogok:

  1. Algeria
  2. Azerbaijan
  3. Bahrain (ora rawuh)
  4. Brazil
  5. Cabo Verde
  6. Chili2
  7. China
  8. Kongo
  9. Côte d'Ivoire
  10. Mesir
  11. France
  12. Yunani
  13. Guatemala
  14. Honduras3
  15. India
  16. Iran
  17. Italia
  18. Japan
  19. Kenya
  20. Lithuania
  21. Namibia
  22. Peru4
  23. Portugal
  24. Republik Korea
  25. Romania
  26. Russian Federation
  27. Saudi Arabia
  28. Senegal
  29. Seychelles
  30. Spanyol
  31. Sudan
  32. Thailand
  33. Tunisia
  34. Turkey
  35. Zimbabwe

Amarga COVID-19 lan badai musim salju ing Madrid, mung 1 utawa 2 menteri sing diarep-arep teka kanthi pribadi. Negara-negara liyane bakal dirawuhi Proxy utawa bakal diwakili dening staf Kedutaan Besar sing berbasis ing Madrid.

Sajarah

Ing wulan Januari 2017, taun Pariwisata Berkelanjutan UNWTO dirayakake.
Kabeh calon sing ndaftar kanggo pemilihan Sekretaris Jenderal ing 2017 ana ing Madrid kampanye lan rawuh ing acara pembukaan FITUR.

Minangka tamu kejutan, perdana menteri Georgias tampil lan menehi ucapan intine. Fokuse kurang relevan karo pariwisata berkelanjutan, nanging kabeh babagan promosi calon Georgias Zurab Pololikashvili dadi sekretaris jenderal. Calon pesaing ing pamirsa FITUR kaget.

Ing wulan Juni 2017 sewengi sadurunge pemilihan kanggo Sekretaris Jenderal UNWTO, Kedutaan Besar Georgia ing Madrid tuku tiket kanggo para delegasi kanggo melu pertandingan bal-balan sing wis laris, kanggo seneng-seneng nonton game kasebut karo calon Georgia Zurab Pololikashvili. Ing survey, eTurboNews pamaca milih game iki dirancang kanggo nyogok delegasi.

ATQ News takon ing sawijining artikel: Apa Real Madrid milih UNWTO Pariwisata SG sabanjure?

Ing wulan September Zurab ngundang rapat kaping 112 rapat Dewan Eksekutif menyang negarane Georgia. Pira wae apus-apus ing rapat Dewan Eksekutif UNWTO kaping 112 ing Georgia?

FITUR minangka sebab dewan kasebut nuruti kekarepane Zurab supaya ora dipotong sawetara wulan supaya calon mlebu lan saingan ing pemilihan minggu ngarep kanggo SG.

FITUR uga dadi sebab pemilihan kanggo taun 2022 dipindhah menyang minggu ngarep dina Selasa tinimbang Mei 2021.

Mung kari sawetara dina sawise Rapat Dewan Eksekutif Georgia, 7 Calon nglamar kanggo saingan, lan mung siji wong sing ditampa. Sekretariat Zurab ngilangi kualifikasi 6 calon amarga bagean sing ilang ing dokumen sing dibutuhake.

Kangge, FITUR dibatalake. Ing wulan November Menteri Dewan Eksekutif UNWTO duwe kesempatan kanggo nindakake perkara sing bener, nanging ora.

Sing bener bakal wis nyedhiyakake jangka wektu sing cukup kanggo calon ndaftar. Sing bener yaiku mbaleni dina pemilihan sadurunge supaya calon pesaing bisa kampanye.

Ora mung nggawe aturan penguncian COVID-19 luwih angel, nanging badai salju sing nggegirisi nggawe 35 menteri pariwisata sing makili negara-negara Dewan Eksekutif bisa lelungan menyang Madrid minggu ngarep. Negara saiki gumantung karo kedutaan ing Madrid utawa Proxy kanggo rawuh ing pemilihan kasebut, utawa ora bakal melu. Akeh negara sing ora duwe kedutaan ing Madrid.

The "Kesopanan Kampanye Pemilihan UNWTO ” diinisiasi dening Jaringan Pariwisata Dunia ditandatangani dening rong mantan Sekretaris Jenderal UNWTO lan atusan pimpinan pariwisata saka luwih saka 100 negara.

Kasunyatan manawa sawetara Menteri Pariwisata sing milih wis positif COVID-19 ora ngyakinake Zurab Pololikashvili supaya mbatalake rapat minggu ngarep. Swara elektronik ora diidini.

Kedutaan Besar dikelola dening Menteri Luar Negeri lan dudu Menteri Pariwisata. Yen ana sing bakal rawuh ing rapat dewan eksekutif minggu ngarep, ora bakal akeh menteri pariwisata. Wakil sing kompromi karo staf kedutaan bisa melu. Kedutaan Besar asring dikelola dening Menteri Luar Negeri.

Game terakhir manipulasi Zurab saiki wis diwiwiti. Katon kaget, nanging kemungkinan direncanakake kanthi tliti, Menteri Luar Negeri Georgia miwiti pesawat kanggo dadi tuan rumah sambutan sambutan resmi ing wayah wengi sadurunge pemilihan - gaya Georgia.

Panganan sing enak, anggur sing apik dirancang supaya para delegasi milih Georgia. Ngiwa calon siji-sijine pesaing saka Bahrain, Shaikha Mai Al Khalifa.

Nglanggar Kode Etik PBB

Miturut mantan Sekretaris Jenderal UNWTO, Dr. Taleb Rifai, apa sing kedadeyan ing Madrid nglanggar kode etik sing wis dingerteni. Dheweke ujar eTurboNews: "Sampeyan ora bisa ngenalake item resmi ing agenda Dewan Eksekutif sing dirancang kanggo entuk manfaat lan promosi mung siji calon."

Mantan calon Dr. Walter Mzembi ujar: "Pelanggaran etika sing ora ana nyata."

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.