24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Asosiasi Warta Warta Breaking Travel Warta Breaking Indonesia News tanggung jawab Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Pulo Komodo nutup pariwisata

komodo
komodo
ditulis dening editor

The Pamrentah indonesia dina iki, Jumuah, 19 Juli 2019, bakal nglarang pariwisata kanthi nutup Pulo Komodo ing taun 2020. Taman Nasional Komodo, Situs Warisan Donya UNESCO, dadi papane luwih saka 5,000 kadal Komodo, asring diarani Komodo Dragons.

Warga ing pulau wisata sing populer iki bakal dipindhah. Sawetara warga nolak panutupan iki lan wedi yen dipindhah, dheweke bakal kelangan rezeki.

Pulo iki minangka habitat utama Naga Komodo sing ngancam, kadal sing paling gedhe ing donya sing dawane nganti 3 meter. Turis isih bisa mengamati kadal ing pulau-pulau ing sacedhake sing kalebu bagean saka Taman Nasional Komodo, yaiku pulau Rinca lan Padar.

Juru bicara taman Marius Ardu Jelamu saka sekretariat regional provinsi Nusa Tenggara Timur ujar manawa bakal nggawe desain maneh Pulau Komodo dadi zona konservasi kelas dunia. Diarepake manawa pulau kasebut bakal ditutup ing wulan Januari 2020 lan tetep ditutup paling ora setaun, bisa uga 2.

Pamrentah daerah nyedhiyakake dana kanggo mulihake flora lan fauna asli pulau kasebut lan kanggo mbangun infrastruktur sing bakal mbantu nglindhungi ekosistem daratan lan laut. Iki kalebu ora mung Komodos, nanging uga rusa lan kebo - sumber panganan utama kanggo naga.

Perburuan nyebabake populasi rusa lan kebo nyuda, lan turisme akeh nggawe polusi lingkungan pulau kasebut. Salajengipun, sawetara turis seneng provokasi naga lan nggawa agresivitas, ing sawetara kasus digigit ing pertemuan kasebut.

Komodo Dragons didhaptar dening Uni Internasional kanggo Konservasi Alam sing rawan.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.