Warta Breaking Travel News tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Warta Pecah Zimbabwe

Taman nasional Zimbabwe ngenalake badhak ireng menyang tujuan wisata

ireng-badhak
ireng-badhak
ditulis dening editor

dening John Ditima, khusus kanggo eTN

The Taman Nasional Gonarezhou (GNP) ing Provinsi Masimbo Zimbabwe bakal ngenalake maneh 30 badhak ireng ing taun 2020. Kewan kasebut bakal diwenehi saka taman nasional liyane ing Zimbabwe kayata Malilangwe Trust, Bubye Valley Conservancy, lan Save Conservancy.

Filosofi pariwisata taman kasebut yaiku supaya bisa mlaku kanthi lembut ing lanskap iki sabisa-bisa, nalika nyakup pengalaman ing alam liar sing jembar iki. Pengunjung dijaluk ngurmati semangat Gonarezhou, lan kegiyatan utama sing ditawakake ing taman kasebut yaiku ndelok game saka kendaraan lan mlaku-mlaku winates.

GNP dikelola dening Gonarezhou Conservation Trust (GCT), model anyar kanggo manajemen area lindung sing digawe antarane Zimbabwe Parks and Wildlife Management Authority (Zimparks), lan Frankological Zoological Society (FZS).

GCT ujar manawa keamanan ing GNP wis entuk level saengga proyek retroduksi badhak wis bisa ditindakake.

"Tingkat tenaga kerja paling dhuwur ing saben wektu, kanthi luwih saka 90 patroli sing dipasang ing taman saben wulan, kabeh dipantau kanthi wektu nyata liwat jaringan radio digital ing saindenging taman.

"Pemantauan penegak ukum ditindakake kanthi nglumpukake data dening patroli ranger sing dilebokake ing database SMART Park, sing wis operasional wiwit 2014 lan ngidini pemahaman sing jelas babagan tren alam lan distribusi spasial saka ancaman lan efektivitas lan jangkoan patroli ranger.

"GCT nggunakake rong pesawat kanggo ngawasi lan ndhukung patroli ranger, nglakokake patroli udara uga nganakake survei satwa tahunan."

Dikandhani kanggo nyegah badhak nyasar menyang Mozambik, pager listrik 3-untai sing kurang bakal didegake ing sacedhake swalayan badhak sing bakal ngidini gerakan (ing ngisor utawa liwat) kanggo spesies liyane.

Gonarezhou minangka bagean saka Great Limpopo Transfrontier Park (GLTP), sing uga kalebu Taman Nasional Kruger Afrika Selatan lan Taman Nasional Gaza Mozambik. GLTP minangka papan kanggo luwih saka 500 spesies manuk, 147 spesies mamalia, paling ora ana 116 spesies reptil, 34 spesies kodhok, lan 49 jinis iwak.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.