24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Breaking Bahrain Warta Pamrentah News wong Mbangun maneh Spanyol Breaking News Pariwisata Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Amerika Latin: Penonton utawa aktor ing organisasi internasional?

logo
ditulis dening Galileo Violini

Majune tanggal sing ora bener lan ora bisa ditindakake para Menteri Pariwisata kanggo lelungan menyang Madrid, ngirimake wakil negara anggota menyang duta besar ing pemilihan Sekretaris Jenderal kanggo Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO). Kanthi markas UNWTO ing Madrid, Spanyol, iki milih Sekretaris Jenderal sing saiki, amarga ora kabeh negara duwe duta besar penduduk ing Spanyol, mula sing wis ana ing Spanyol miwiti pamungutan suara kanthi pamimpin abot sing ora adil.

Print Friendly, PDF & Email

Rencana pemulihan pasca-pandemi ing Amerika Latin duwe sawetara pilar. Antarane pulih pariwisata. Iki minangka masalah global amarga ana krisis transportasi udara. Bakal khayal yen mikir yen bisa ditanggulangi kanthi tumindak bilateral. Peran penting bisa dimainake dening UNWTO (Organisasi Pariwisata Dunia) sing didegake ing taun 1974 lan 19 negara Amerika Latin gabung wiwit wiwitan.

Organisasi iki arep milih Sekretaris Jenderal. Peran sing bakal ditindakake organisasi ing pemulihan jagad pasca pandemi mbutuhake dheweke dadi wong sing duwe kapercayan lan prestise sing gedhe.

Sayange, pandemi kasebut ora ngidini proses kasebut ditutake kanthi perhatian, nanging ana sawetara unsur manawa pamrentah sing nglawan perang nglawan penyalahgunaan lan korupsi ora bisa diabaikan.

Modifikasi tanggalan pemilihan, sing asale dibenerake kanthi tanggal sing dijadwalake kanggo Pameran FITUR penting ing Madrid, tetep dikelola sanajan pandemi nyebabake penundaan Fair nganti Mei. Iki, sing ditafsirake kanthi akeh tujuan supaya ora kalebu presentasi kandidat alternatif sing kuwat, ora ngalangi Negara Teluk cilik - Bahrain - saka presentasi sing wis duwe dhukungan saka 2 saka 5 anggota negara Amerika Latin ing Dewan Eksekutif UNWTO.

Majune tanggal sing ora bener lan ora bisa ditindakake para Menteri Pariwisata kanggo lelungan menyang Madrid, bakal mindhah perwakilan negara anggota menyang duta besar. Iki luwih milih Sekretaris Jenderal sing saiki, amarga ora kabeh negara duwe duta besar penduduk ing Spanyol lan hubungan pribadi bisa dipimpin kanthi swara rahasia kanggo nyebut swara sing beda karo indikasi lan posisi resmi negara sing diwakili.

Ndhukung Sekretaris Jenderal saiki, keputusan kanggo milih ing Januari, dikritik ing surat terbuka dening loro Sekretaris Jenderal UNWTO pungkasan. Keanehan intervensi alam iki, sanajan nganggo basa sing diplomatis, minangka bukti kesimpulan kasus serius kasebut.

Kampanye Sekretaris Jenderal saiki dikritik kanthi bobot luwih gedhe amarga ora umum masalah kasebut lan kanthi tuduhan nggunakake kesempatan institusi kanggo organisasi kanggo kampanye, luwih seneng ngunjungi negara anggota Dewan Eksekutif UNWTO lan njupuk kauntungan saka kunjungan pilihan kanggo janji lan komitmen yen ana pemilihan maneh.

Amerika Latin nyekel kepresidenan Dewan liwat Chili, sawijining negara kanthi tradhisi penolakan korupsi sing paling gedhe lan nomer loro ing dhaptar persepsi korupsi ing bawana. Gambar kaya ngono ora bisa dicemari amarga desas desus ngandhakake manawa dheweke nampa janji-janji sing signifikan.

Amerika Latin duwe minoritas penting saka wilayah geografis calon alternatif. Ekspresi maksimal wis ana ing pirang-pirang kesempatan, sanajan majistret paling dhuwur ing negara kasebut. Iki bisa uga dadi sumber simpati pencalonan HE Mai Al Khalifa, nanging dudu kriteria politik.

Apa tegese, yaiku negesake perlune janjian kasebut transparan, rapi, lan tanpa mangu-mangu prilaku sing bisa nyebabake citra ora mung organisasi nanging sistem Perserikatan Bangsa-Bangsa. Pirang-pirang taun kepungkur angel banget kanggo Perserikatan Bangsa-Bangsa ing tingkat PBB dhewe lan organisasi kayata UNESCO lan WHO.

Ora perlu pamilihan cepet-cepet kanggo nambah organisasi maneh menyang dhaptar kasebut, lan wektu uga bakal menehi apresiasi dhasaring kritik sing kasebut. Iki uga kanggo kepentingan Sekretaris Jenderal sing metu.

Amerika Latin mesthi kohesif banget ing UNWTO kaya sing bisa dideleng saka kasus pemilihan bersama para perwakilane ing Dewan Eksekutif. Iki bisa uga duwe peran penting ing pilihan iki, lan kepengin supaya ora dadi wong sing pasif. Iki bener kanggo negara anggota Dewan Eksekutif uga kanggo negara sing saiki ora.

Jaringan Pariwisata Dunia njaluk Kesopanan ing Pemilihan UNWTO lan kampanye wis entuk dhukungan ing saindenging jagad.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Galileo Violini