Warta Breaking Travel Breaking Zambia News News Pariwisata News Wire Plancongan Singapur

Menteri Pariwisata Zambia seneng nyanyi: Hon. Ronald Chitotela

Pilih basa sampeyan
minzambia
minzambia
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Ronald Chitotela minangka menteri pariwisata anyar ing Zambia., Ronald Chitotela minangka mantan menteri infrastruktur. Iki diumumake sawise pamrentahan paling anyar Presiden Zambia Edgar Lungu minggu kepungkur Jumuah.

"Kita ora duwe wektu kanggo ngenteni, kita kudu terus mlaku ... Kita bakal terus saka ngendi sedulur kita mangkat kanggo nggawe manawa sektor Pariwisata nggawa penghasilan sing dibutuhake banget kanggo negara kasebut. Pintu lokal lan internasional kudu dibukak minangka perkara sing penting, "ujare menteri babagan sing anyar kaca Facebook.

Hon. Chitotela lair tanggal 21 April taun 1972. Lan wiwit cilik, dheweke ngerti manawa supaya sukses, pendhidhikan bakal duwe peran penting kanggo mbesuke mula dheweke nundha kabeh kegiyatan liyane lan fokus ing pasinaon.

Sawise rampung sekolah menengah, Hon Chitotela mlebu universitas sing bakal sinau lan lulus kanthi gelar Marketing. Iki minangka sing pertama saka pirang-pirang kualifikasi profesional sing bakal ditindakake lan entuk.

Hon. Chitotela gabung karo politik ing taun 1998 lan nggambarake wayahe sing ditemtokake nalika dheweke nemoni almarhum Presiden Mr Michael Chilufya SATA sing dadi Mentor.

"Akamana Kalaba Intulo Kalakama" minangka salah sawijining Hon. Paribasan favorit Chitotelas lan tegese nalika dijarwakake manawa ora lali saka asale.

Hon. Chitotela uga nduweni gelar master ing pangembangan Perdagangan lan hubungan internasional, Gelar sarjana manajemen produksi universitas terbuka Zambia, diploma Manajemen Bisnis lan loro sertifikat, siji kanggo tuku lan pasokan lan liyane ing bidang finansial lan akuntansi.

Dheweke wis dadi pejabat ing sawetara komite internasional lan lokal lan uga dadi pimpinan, biro riset kanggo front patriotik lan panitia lahan, dalan, lan ril.

Dheweke ditunjuk dadi Wakil Menteri Tenaga Kerja dening pungkasan Presiden Sata lan dadi Wakil menteri pemuda lan olahraga dening Presiden Lungu sadurunge diangkat dadi Menteri Kabinet lengkap sawise pemilihan umum Agustus 2016.

Menteri Pariwisata Zambia seneng nyanyi: Hon. Ronald Chitotela

kula

Hon. Chitotela mesthi nindakake kabijakan terbuka kanggo nindakake tugas sing sipat sing disenengi wong akeh.

Dheweke nikah karo Ibu Lillian Chitotela lan dheweke duwe 3 anak. Dheweke dadi anggota komite Adventis dina pitung sing dadi Senior. karo wektu luang sing ora asring, Dheweke seneng nembang lan dadi mahasiswa seni budaya.

Pancen kanggo dikandhani babagan salah sawijining sing wis ditindakake, mula kudu luwih dhisik wedi karo Gusti Allah. Amarga wedi karo Gusti iku wiwitaning kawicaksanan. Hon. Chitotela minangka salah sawijining wong. Wong miturut ati Dewa. Wong sing wis sukses ing urip. Dheweke pancen dadi patuladhan. Salah siji sing kudune ditiru, penggemar dikirim ing kaca Facebook para menteri.

Menteri Chitotela njupuk alih Charles Banda sing pindhah menyang Menteri Pamaréntah Daerah.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.